Kalfswangen met Noordkrieken, Rodenbach Grand Cru en denappeltjes

Zacht gegaarde kalfswangen in Belgisch bier met krieken en dennenappelkroketten. Wat heeft een mens nog meer nodig? Dit is zo'n gerecht waar je niet over hoeft na te denken. Je moet het gewoon maken!

Ingrediënten

  • een klontje boter
  • klontje boter
  • 1 kg kalfswang
  • 1 ajuin
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 flesje Rodenbachbier
  • 1 pot Noordkrieken op sap
  • 4 plakjes peperkoek
  • 2 eetlepel mosterd
  • 1 steranijs
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 kruidnagels
  • 1 bussel waterkers
  • 800 g denappel

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat wat boter smelten in een pan en kleur de wangen in de hete boter. Kruid ze met peper en zout.

Laat een klontje boter smelten in een pot. Snijd de ui in reepjes en stoof ze aan in de boter. Leg de wangen bij de ui in de pot. Strooi de bloem over de wangen en laat even bakken.

Giet het bier in de pan van de wangen. Houd een zeefje boven de pan en giet de pot krieken uit: het sap van de krieken komt bij het bier en de opgevangen krieken houd je nog even apart.

Voeg het sap van de krieken en het bier toe aan de wangen en breng het geheel aan de kook. Bedek de plakjes peperkoek met een dun laagje mosterd en leg de plakken bij de wangen.

Zorg nog voor wat kruiding: steranijs, laurier, kruidnagel en gekneusde jeneverbessen aan. Zet een deksel op de pot en schuif de pot 2 uur in een voorverwarmde oven van 150°C.

Kuis en was de waterkers en laat hem even uitlekken in een zeefje.

Voeg de krieken op het einde toe aan de kalfswangen en laat ze even opwarmen in de saus.

Bak de denappeltjes goudbruin in de friteuse.

Serveer de kalfswangen met de gebakken denappeltjes en wat waterkers.

Kalfswangen met Noordkrieken, Rodenbach Grand Cru en denappeltjes