dako logo

Populaire thema's

Zoeken op
Kabeljauw met asperges, jus van langoustines en aardappelmousseline (thumbnail)Kabeljauw met asperges, jus van langoustines en aardappelmousseline

Kabeljauw met asperges, jus van langoustines en aardappelmousseline

50m
26
75%
2.5K
Recepten

Kabeljauw met asperges, jus van langoustines en aardappelmousseline

Op het einde van het seizoen mag er al eens wat gastronomischer gekookt worden! Jeroen kiest voor gebakken kabeljauw met een verfijnde jus op basis van langoustinekopjes, een smeuïge aardappelmousseline met daslook en - hoe kan het ook anders - de laatste asperges van het seizoen. Aanvallen en opkrassen!
Kabeljauw met asperges, jus van langoustines en aardappelmousseline (thumbnail)Kabeljauw met asperges, jus van langoustines en aardappelmousseline

Kabeljauw met asperges, jus van langoustines en aardappelmousseline

50m
26
75%
2.5K
Recepten

Kabeljauw met asperges, jus van langoustines en aardappelmousseline

Op het einde van het seizoen mag er al eens wat gastronomischer gekookt worden! Jeroen kiest voor gebakken kabeljauw met een verfijnde jus op basis van langoustinekopjes, een smeuïge aardappelmousseline met daslook en - hoe kan het ook anders - de laatste asperges van het seizoen. Aanvallen en opkrassen!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten26
Beoordeling75%
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Loskokende aardappelen
800 g
Eierdooier
1
Melk
1 een flinke scheut
Boter
1 een klont
Boter
50 g
Daslook
200 g
Witte asperges
1 bosje
Zwarte peper
Zout
Langoustines
500 g
Arachideolie
1 scheutje
Ajuin
1
Wortel
1
Venkels
0,5
Selder
2 stengel
Tomatenpuree
2 el
Chiliflakes
1 snuifje
Vadouvan
1 snuifje
Ricard
1 een flinke scheut
Witte wijn
0,4 l
Water
0,2 l
Tijm
Laurier
3 blaadje
Steranijs
1
Rozemarijn
Room
0,1 l
Kabeljauwhaasje (met vel)
600 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Puree met daslook

800 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 eierdooier, 1 een flinke scheut melk, 1 een klont boter
2
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de boter, een dooier en een scheut melk aan toe. Kruid de aardappelen met peper en zout en een snuif nootmuskaat. Stamp ze tot puree.
200 g daslook
3
Spoel de daslook en laat hem uitlekken. Ga met je mes door de daslook en doe hem bij de puree.

Kabeljauw met asperges

1 bosje witte asperges
4
Schil de asperges, ga met je mes door de schillen en hou de schillen apart en doe ze later bij de saus.
5
Breng de asperges in een pot gezouten water aan de kook en kook ze gaar. Giet de asperges af en snijd ze in stukken.
600 g kabeljauwhaasje (met vel)
6
Smelt een flinke klont boter in een pan en kruid de vis met peper en zout. Leg de vis met het vel eerst in de boter en draai het vuur lager. Bak de vis aan beide kanten.
zwarte peper, keukenzout
7
Haal de vis uit de pan wanneer hij gaar is, laat een nieuw klontje boter smelten en bak de asperges nog kort op. Kruid ze met peper en zout.

Langoustinesaus

500 g langoustines
8
Ontdooi de langoustinekoppen.
1 scheutje arachideolie
9
Doe de ontdooide koppen in de vijzel en plet ze. Laat een flinke scheut olie heet worden in een pot en bak de geplette koppen in de olie.
1 dikke ajuin
10
Pel de ui en de look, snijd ze grof en stoof ze mee aan.
1 wortel, 0,5 venkels, 2 stengel selder
11
Spoel de wortelen, de venkel en de selder, snijd de groenten grof en stoof ze mee aan.
2 el tomatenpuree, 1 snuifje chiliflakes, 1 snuifje vadouvan
12
Voeg er de tomatenpuree, de chiliflakes en de vadouvan aan toe en laat alles even meebakken.
1 een flinke scheut Ricard, 0,4 l witte wijn
13
Giet de ricard erbij, flambeer en blus met de witte wijn.
0,2 l water, tijm, 3 blaadje laurier, 1 steranijs, rozemarijn
14
Schenk het water erbij en voeg de tijm, rozemarijn, laurier en steranijs toe. Breng de saus aan de kook en laat ze voor de helft inkoken.
15
Schep de saus van langoustines in de blender en mix ze fijn.
0,1 l room, 50 g boter
16
Giet de saus door een zeef in een steelpan, voeg er een scheutje room en de boter aan toe, en breng ze opnieuw aan de kook.
17
Haal de saus van het vuur zodra ze kookt en zet de mixer erin. Breng ze op smaak met een snuif zout.

Serveren

18
Schik een stuk gebakken vis op een bord en schep er een flinke lepel daslookpuree bij. Serveer met de gebakken asperges en een flinke lepel langoustinesaus.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de boter, een dooier en een scheut melk aan toe. Kruid de aardappelen met peper en zout en een snuif nootmuskaat. Stamp ze tot puree.

Instructies

Puree met daslook

800 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 eierdooier, 1 een flinke scheut melk, 1 een klont boter
2
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de boter, een dooier en een scheut melk aan toe. Kruid de aardappelen met peper en zout en een snuif nootmuskaat. Stamp ze tot puree.
200 g daslook
3
Spoel de daslook en laat hem uitlekken. Ga met je mes door de daslook en doe hem bij de puree.

Kabeljauw met asperges

1 bosje witte asperges
4
Schil de asperges, ga met je mes door de schillen en hou de schillen apart en doe ze later bij de saus.
5
Breng de asperges in een pot gezouten water aan de kook en kook ze gaar. Giet de asperges af en snijd ze in stukken.
600 g kabeljauwhaasje (met vel)
6
Smelt een flinke klont boter in een pan en kruid de vis met peper en zout. Leg de vis met het vel eerst in de boter en draai het vuur lager. Bak de vis aan beide kanten.
zwarte peper, keukenzout
7
Haal de vis uit de pan wanneer hij gaar is, laat een nieuw klontje boter smelten en bak de asperges nog kort op. Kruid ze met peper en zout.

Langoustinesaus

500 g langoustines
8
Ontdooi de langoustinekoppen.
1 scheutje arachideolie
9
Doe de ontdooide koppen in de vijzel en plet ze. Laat een flinke scheut olie heet worden in een pot en bak de geplette koppen in de olie.
1 dikke ajuin
10
Pel de ui en de look, snijd ze grof en stoof ze mee aan.
1 wortel, 0,5 venkels, 2 stengel selder
11
Spoel de wortelen, de venkel en de selder, snijd de groenten grof en stoof ze mee aan.
2 el tomatenpuree, 1 snuifje chiliflakes, 1 snuifje vadouvan
12
Voeg er de tomatenpuree, de chiliflakes en de vadouvan aan toe en laat alles even meebakken.
1 een flinke scheut Ricard, 0,4 l witte wijn
13
Giet de ricard erbij, flambeer en blus met de witte wijn.
0,2 l water, tijm, 3 blaadje laurier, 1 steranijs, rozemarijn
14
Schenk het water erbij en voeg de tijm, rozemarijn, laurier en steranijs toe. Breng de saus aan de kook en laat ze voor de helft inkoken.
15
Schep de saus van langoustines in de blender en mix ze fijn.
0,1 l room, 50 g boter
16
Giet de saus door een zeef in een steelpan, voeg er een scheutje room en de boter aan toe, en breng ze opnieuw aan de kook.
17
Haal de saus van het vuur zodra ze kookt en zet de mixer erin. Breng ze op smaak met een snuif zout.

Serveren

18
Schik een stuk gebakken vis op een bord en schep er een flinke lepel daslookpuree bij. Serveer met de gebakken asperges en een flinke lepel langoustinesaus.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de boter, een dooier en een scheut melk aan toe. Kruid de aardappelen met peper en zout en een snuif nootmuskaat. Stamp ze tot puree.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kabeljauw met asperges, jus van langoustines en aardappelmousseline (thumbnail)Kabeljauw met asperges, jus van langoustines en aardappelmousseline
4 personen
50m
Ingrediënten
Loskokende aardappelen
800 g
Eierdooier
1
Melk
1 een flinke scheut
Boter
1 een klont
Boter
50 g
Daslook
200 g
Witte asperges
1 bosje
Zwarte peper
Zout
Langoustines
500 g
Arachideolie
1 scheutje
Ajuin
1
Wortel
1
Venkels
0,5
Selder
2 stengel
Tomatenpuree
2 el
Chiliflakes
1 snuifje
Vadouvan
1 snuifje
Ricard
1 een flinke scheut
Witte wijn
0,4 l
Water
0,2 l
Tijm
Laurier
3 blaadje
Steranijs
1
Rozemarijn
Room
0,1 l
Kabeljauwhaasje (met vel)
600 g

Kabeljauw met asperges, jus van langoustines en aardappelmousseline

Op het einde van het seizoen mag er al eens wat gastronomischer gekookt worden! Jeroen kiest voor gebakken kabeljauw met een verfijnde jus op basis van langoustinekopjes, een smeuïge aardappelmousseline met daslook en - hoe kan het ook anders - de laatste asperges van het seizoen. Aanvallen en opkrassen!
Instructies

Puree met daslook

800 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 eierdooier, 1 een flinke scheut melk, 1 een klont boter
2
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de boter, een dooier en een scheut melk aan toe. Kruid de aardappelen met peper en zout en een snuif nootmuskaat. Stamp ze tot puree.
200 g daslook
3
Spoel de daslook en laat hem uitlekken. Ga met je mes door de daslook en doe hem bij de puree.

Kabeljauw met asperges

1 bosje witte asperges
4
Schil de asperges, ga met je mes door de schillen en hou de schillen apart en doe ze later bij de saus.
5
Breng de asperges in een pot gezouten water aan de kook en kook ze gaar. Giet de asperges af en snijd ze in stukken.
600 g kabeljauwhaasje (met vel)
6
Smelt een flinke klont boter in een pan en kruid de vis met peper en zout. Leg de vis met het vel eerst in de boter en draai het vuur lager. Bak de vis aan beide kanten.
zwarte peper, keukenzout
7
Haal de vis uit de pan wanneer hij gaar is, laat een nieuw klontje boter smelten en bak de asperges nog kort op. Kruid ze met peper en zout.

Langoustinesaus

500 g langoustines
8
Ontdooi de langoustinekoppen.
1 scheutje arachideolie
9
Doe de ontdooide koppen in de vijzel en plet ze. Laat een flinke scheut olie heet worden in een pot en bak de geplette koppen in de olie.
1 dikke ajuin
10
Pel de ui en de look, snijd ze grof en stoof ze mee aan.
1 wortel, 0,5 venkels, 2 stengel selder
11
Spoel de wortelen, de venkel en de selder, snijd de groenten grof en stoof ze mee aan.
2 el tomatenpuree, 1 snuifje chiliflakes, 1 snuifje vadouvan
12
Voeg er de tomatenpuree, de chiliflakes en de vadouvan aan toe en laat alles even meebakken.
1 een flinke scheut Ricard, 0,4 l witte wijn
13
Giet de ricard erbij, flambeer en blus met de witte wijn.
0,2 l water, tijm, 3 blaadje laurier, 1 steranijs, rozemarijn
14
Schenk het water erbij en voeg de tijm, rozemarijn, laurier en steranijs toe. Breng de saus aan de kook en laat ze voor de helft inkoken.
15
Schep de saus van langoustines in de blender en mix ze fijn.
0,1 l room, 50 g boter
16
Giet de saus door een zeef in een steelpan, voeg er een scheutje room en de boter aan toe, en breng ze opnieuw aan de kook.
17
Haal de saus van het vuur zodra ze kookt en zet de mixer erin. Breng ze op smaak met een snuif zout.

Serveren

18
Schik een stuk gebakken vis op een bord en schep er een flinke lepel daslookpuree bij. Serveer met de gebakken asperges en een flinke lepel langoustinesaus.