Broodje met gegrilde kip en bearnaise
Broodje met gegrilde kip en bearnaise
Broodje met gegrilde kip en bearnaise
Broodje met gegrilde kip en bearnaise
Ingrediënten
4 personen
Waterkers
1 bosje
Olijfolie
Gerookt spek
150 g
Eierdooiers
2
Zout
Dragonazijn
0,5 dl
Scherpe mosterd
2 tl
Kurkumapoeder
1 flinke snuif
Arachideolie
0,3 l
Dragon
0,75 bosjes
Peper
Pruimtomaat
1
Augurken
2
Kipfilets
2
Provençaalse kruiden
Benodigdheden
Een grillpan, keukenpapier, een maatbeker, een mixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor 180°C.
1 bosje Waterkers
2
Spoel de waterkers en laat hem uitlekken.
olijfolie, 150 g gerookt spek
3
Laat een scheut olie verwarmen in de pan. Snijd het spek fijn en bak krokant in de hete olie. Laat vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier en verder afkoelen.
2 eierdooiers, zout, 0,5 dl dragonazijn, 2 tl scherpe mosterd, 1 flinke snuif kurkumapoeder
4
Doe de eigelen met een scheutje water in een maatbeker. Voeg er het zout, de dragonazijn, de mosterd en de kurkuma aan toe en mix een eerste keer fijn.
0,3 l arachideolie
5
Maak een op- en neerwaartse beweging met de mixer terwijl je er de arachideolie bij giet. Mix tot een gebonden mayonaise.
0,75 bosjes dragon, peper, zout
6
Breng de mayonaise verder op smaak met zout, peper en de fijngesnipperde dragonblaadjes. Snijd het spek fijner en meng er de helft van onder de bearnaisesaus.
olijfolie
7
Snijd de broodjes open en giet er een likje olijfolie over.
1 pruimtomaat, 2 augurken
8
Snijd de tomaat in schijfjes en doe hetzelfde met de augurken.
2 kipfilets, peper, zout, Provençaalse kruiden
9
Snijd de kipfilets overlangs in twee, klop de helften platter en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
10
Bak de kipfilets aan beide kanten in de grillpan.
11
Rooster de broodjes kort in de oven.
12
Maak de burger klaar. Neem de boven en onderkant van het geroosterde broodje. Smeer de onderkant in met de saus, leg er de schijfjes tomaat bovenop, gevolgd door de schijfjes augurk.
13
Leg er de gegrilde kipfilet op, doe er enkele plukjes waterkers bovenop en lepel wat er extra saus over. Werk af met de rest van het krokante spek en de bovenkant van het broodje.
1
Verwarm de oven voor 180°C.
1 bosje Waterkers
2
Spoel de waterkers en laat hem uitlekken.
olijfolie, 150 g gerookt spek
3
Laat een scheut olie verwarmen in de pan. Snijd het spek fijn en bak krokant in de hete olie. Laat vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier en verder afkoelen.
2 eierdooiers, zout, 0,5 dl dragonazijn, 2 tl scherpe mosterd, 1 flinke snuif kurkumapoeder
4
Doe de eigelen met een scheutje water in een maatbeker. Voeg er het zout, de dragonazijn, de mosterd en de kurkuma aan toe en mix een eerste keer fijn.
0,3 l arachideolie
5
Maak een op- en neerwaartse beweging met de mixer terwijl je er de arachideolie bij giet. Mix tot een gebonden mayonaise.
0,75 bosjes dragon, peper, zout
6
Breng de mayonaise verder op smaak met zout, peper en de fijngesnipperde dragonblaadjes. Snijd het spek fijner en meng er de helft van onder de bearnaisesaus.
olijfolie
7
Snijd de broodjes open en giet er een likje olijfolie over.
1 pruimtomaat, 2 augurken
8
Snijd de tomaat in schijfjes en doe hetzelfde met de augurken.
2 kipfilets, peper, zout, Provençaalse kruiden
9
Snijd de kipfilets overlangs in twee, klop de helften platter en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
10
Bak de kipfilets aan beide kanten in de grillpan.
11
Rooster de broodjes kort in de oven.
12
Maak de burger klaar. Neem de boven en onderkant van het geroosterde broodje. Smeer de onderkant in met de saus, leg er de schijfjes tomaat bovenop, gevolgd door de schijfjes augurk.
13
Leg er de gegrilde kipfilet op, doe er enkele plukjes waterkers bovenop en lepel wat er extra saus over. Werk af met de rest van het krokante spek en de bovenkant van het broodje.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Waterkers
1 bosje
Olijfolie
Gerookt spek
150 g
Eierdooiers
2
Zout
Dragonazijn
0,5 dl
Scherpe mosterd
2 tl
Kurkumapoeder
1 flinke snuif
Arachideolie
0,3 l
Dragon
0,75 bosjes
Peper
Pruimtomaat
1
Augurken
2
Kipfilets
2
Provençaalse kruiden
Broodje met gegrilde kip en bearnaise
Dit gerecht komt gegarandeerd bij jou op tafel te staan! Een simpel, maar smaakvol broodje met gegrilde kip, tomaat, augurken en een lekkere bearnaisesaus met krokant spek.Instructies
1
Verwarm de oven voor 180°C.
1 bosje Waterkers
2
Spoel de waterkers en laat hem uitlekken.
olijfolie, 150 g gerookt spek
3
Laat een scheut olie verwarmen in de pan. Snijd het spek fijn en bak krokant in de hete olie. Laat vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier en verder afkoelen.
2 eierdooiers, zout, 0,5 dl dragonazijn, 2 tl scherpe mosterd, 1 flinke snuif kurkumapoeder
4
Doe de eigelen met een scheutje water in een maatbeker. Voeg er het zout, de dragonazijn, de mosterd en de kurkuma aan toe en mix een eerste keer fijn.
0,3 l arachideolie
5
Maak een op- en neerwaartse beweging met de mixer terwijl je er de arachideolie bij giet. Mix tot een gebonden mayonaise.
0,75 bosjes dragon, peper, zout
6
Breng de mayonaise verder op smaak met zout, peper en de fijngesnipperde dragonblaadjes. Snijd het spek fijner en meng er de helft van onder de bearnaisesaus.
olijfolie
7
Snijd de broodjes open en giet er een likje olijfolie over.
1 pruimtomaat, 2 augurken
8
Snijd de tomaat in schijfjes en doe hetzelfde met de augurken.
2 kipfilets, peper, zout, Provençaalse kruiden
9
Snijd de kipfilets overlangs in twee, klop de helften platter en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
10
Bak de kipfilets aan beide kanten in de grillpan.
11
Rooster de broodjes kort in de oven.
12
Maak de burger klaar. Neem de boven en onderkant van het geroosterde broodje. Smeer de onderkant in met de saus, leg er de schijfjes tomaat bovenop, gevolgd door de schijfjes augurk.
13
Leg er de gegrilde kipfilet op, doe er enkele plukjes waterkers bovenop en lepel wat er extra saus over. Werk af met de rest van het krokante spek en de bovenkant van het broodje.