Kip in de wok met groenten en honing
Kip in de wok met groenten en honing
Kip in de wok met groenten en honing
Kip in de wok met groenten en honing
Ingrediënten
4 personen
Witte rijst
250 g
Honing
2 el
Sojasaus
4 el
Chilisaus
Sesamolie
1 tl
Limoen
1
Look
1 teentje
Gemberwortelen
3 cm
Arachideolie
Peper
Zout
Kippenreepjes
500 g
Wok groenten
400 g
Koriander
0,5 bosjes
Rijst
250 g
Benodigdheden
Een wok
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De rijst
250 g witte rijst
1
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de kip met groenten klaar.
De woksaus
2 el honing, 4 el sojasaus, chilisaus, 1 tl sesamolie, 1 limoen, 1 teentje Look
2
Roer de honing los met de sojasaus. Doe er chilisaus naar smaak bij, een klein beetje sesamolie en het sap van ½ limoen. Bewaar de andere helft van de limoen in de koelkast.
3 cm gemberwortelen
3
Pel de knoflook en rasp de helft bij de saus. Schil de gember en rasp hem ook bij de saus.
Het wokgerecht
arachideolie
4
Verhit de wok op een hoog vuur. Doe een scheut arachideolie (of andere neutrale olie die goed tegen hoge temperaturen kan) in de wok en laat ze goed warm worden.
TIPBij het wokken is het de bedoeling dat je alles snel bakt op een hoog vuur zodat de vitaminen en mineralen in je ingrediënten blijven en de groenten nog lekker krokant zijn.
peper, zout, 500 g kippenreepjes
5
Leg de kippenreepjes in kleine hoeveelheden in de wok en bak ze gaar. Kruid met peper en zout. Schud met de wok of roer de kip om met een houten lepel.
TIPAls je te veel kip in één keer in de wok legt, koelt hij af en suddert je kip in plaats van te bakken.
400 g wok groenten
6
Doe de wokgroenten bij de kip en roerbak ze kort.
7
Giet er de woksaus bij en laat alles karameliseren op een hoog vuur. De groenten moeten nog wat ‘beet’ hebben.
0,5 bosjes koriander
8
Hak de koriander grof. Haal de wok van het vuur en roer de koriander door de groenten en de kip.
TIPIk bewaar koriander en andere groene kruiden opgerold in een vochtige vel keukenrol in de groentenlade van mijn koelkast. Zo blijven ze lang vers.
250 g rijst
9
Serveer met de gekookte rijst.
De rijst
250 g witte rijst
1
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de kip met groenten klaar.
De woksaus
2 el honing, 4 el sojasaus, chilisaus, 1 tl sesamolie, 1 limoen, 1 teentje Look
2
Roer de honing los met de sojasaus. Doe er chilisaus naar smaak bij, een klein beetje sesamolie en het sap van ½ limoen. Bewaar de andere helft van de limoen in de koelkast.
3 cm gemberwortelen
3
Pel de knoflook en rasp de helft bij de saus. Schil de gember en rasp hem ook bij de saus.
Het wokgerecht
arachideolie
4
Verhit de wok op een hoog vuur. Doe een scheut arachideolie (of andere neutrale olie die goed tegen hoge temperaturen kan) in de wok en laat ze goed warm worden.
TIPBij het wokken is het de bedoeling dat je alles snel bakt op een hoog vuur zodat de vitaminen en mineralen in je ingrediënten blijven en de groenten nog lekker krokant zijn.
peper, zout, 500 g kippenreepjes
5
Leg de kippenreepjes in kleine hoeveelheden in de wok en bak ze gaar. Kruid met peper en zout. Schud met de wok of roer de kip om met een houten lepel.
TIPAls je te veel kip in één keer in de wok legt, koelt hij af en suddert je kip in plaats van te bakken.
400 g wok groenten
6
Doe de wokgroenten bij de kip en roerbak ze kort.
7
Giet er de woksaus bij en laat alles karameliseren op een hoog vuur. De groenten moeten nog wat ‘beet’ hebben.
0,5 bosjes koriander
8
Hak de koriander grof. Haal de wok van het vuur en roer de koriander door de groenten en de kip.
TIPIk bewaar koriander en andere groene kruiden opgerold in een vochtige vel keukenrol in de groentenlade van mijn koelkast. Zo blijven ze lang vers.
250 g rijst
9
Serveer met de gekookte rijst.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Witte rijst
250 g
Honing
2 el
Sojasaus
4 el
Chilisaus
Sesamolie
1 tl
Limoen
1
Look
1 teentje
Gemberwortelen
3 cm
Arachideolie
Peper
Zout
Kippenreepjes
500 g
Wok groenten
400 g
Koriander
0,5 bosjes
Rijst
250 g
Kip in de wok met groenten en honing
Jenne is imker en kweekt bijen op de Leuvense daken. Volgens Jenne doen de beestjes het supergoed in de stad omdat er altijd iets in bloei staat en de diversiteit aan bloemen groter is dan op het platteland. In de kleine kasten die hij uitzet zitten tot 30 000 bijen. Hopelijk overleven ze de winter want dan hebben we in mei onze eerste honing.Speciaal voor Jenne maakt Jeroen een Chinees geïnspireerd gerecht met honing. Het gaat supersnel omdat ik kant-en-klare wokgroenten en voorgesneden reepjes kip gebruik. Sneller dan de afhaalchinees en echt iets voor als je weinig tijd hebt om te koken.Instructies
De rijst
250 g witte rijst
1
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de kip met groenten klaar.
De woksaus
2 el honing, 4 el sojasaus, chilisaus, 1 tl sesamolie, 1 limoen, 1 teentje Look
2
Roer de honing los met de sojasaus. Doe er chilisaus naar smaak bij, een klein beetje sesamolie en het sap van ½ limoen. Bewaar de andere helft van de limoen in de koelkast.
3 cm gemberwortelen
3
Pel de knoflook en rasp de helft bij de saus. Schil de gember en rasp hem ook bij de saus.
Het wokgerecht
arachideolie
4
Verhit de wok op een hoog vuur. Doe een scheut arachideolie (of andere neutrale olie die goed tegen hoge temperaturen kan) in de wok en laat ze goed warm worden.
TIPBij het wokken is het de bedoeling dat je alles snel bakt op een hoog vuur zodat de vitaminen en mineralen in je ingrediënten blijven en de groenten nog lekker krokant zijn.
peper, zout, 500 g kippenreepjes
5
Leg de kippenreepjes in kleine hoeveelheden in de wok en bak ze gaar. Kruid met peper en zout. Schud met de wok of roer de kip om met een houten lepel.
TIPAls je te veel kip in één keer in de wok legt, koelt hij af en suddert je kip in plaats van te bakken.
400 g wok groenten
6
Doe de wokgroenten bij de kip en roerbak ze kort.
7
Giet er de woksaus bij en laat alles karameliseren op een hoog vuur. De groenten moeten nog wat ‘beet’ hebben.
0,5 bosjes koriander
8
Hak de koriander grof. Haal de wok van het vuur en roer de koriander door de groenten en de kip.
TIPIk bewaar koriander en andere groene kruiden opgerold in een vochtige vel keukenrol in de groentenlade van mijn koelkast. Zo blijven ze lang vers.
250 g rijst
9
Serveer met de gekookte rijst.