Jambalaya
Jambalaya
Jambalaya
Jambalaya
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Varkensspiering
400 g
Peper
Zout
Chorizo
200 g
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Selder
2 stengels
Rode paprika's
2
Chilipeper
1
Gerookt paprikapoeder
Currypoeder
Cajunpoeder
Paellarijst
400 g
Groentebouillon
1 l
Tijm
Laurier
Rozemarijn
1 takje
Peterselie
Benodigdheden
Een schuimspaan
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De jambalaya
olijfolie
1
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan.
400 g varkensspiering, peper, zout
2
Snijd de spiering in blokjes. Bak het vlees in de olie en kruid met peper en zout.
200 g chorizo
3
Snijd de chorizo in reepjes en bak ze met het vlees.
1 ajuin, 2 teentjes Look, 2 stengels selder
4
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Snijd de selder in stukjes.
5
Haal het vlees uit de pan met een schuimspaan. Het moet nog niet helemaal gaar zijn. Bak de ui met de knoflookpulp en de selder in dezelfde pan.
2 rode paprika's
6
Schil de paprika’s en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd ze in stukken en doe ze ook in de pan.
1 chilipeper
7
Snipper de chilipeper met de zaadjes en stoof mee aan.
TIPVoor een wat minder pikante versie verwijder je eerst de zaadjes.
gerookt paprikapoeder, currypoeder, cajunpoeder
8
Kruid de groenten met gerookt paprikapoeder, currypoeder en cajunpoeder.
400 g paellarijst
9
Doe er het vlees weer bij en strooi er de rijst over. Roer om en laat de rijst even meebakken.
TIPVoor jambalaya gebruik je bij voorkeur arroz bomba. Deze speciale rijst voor paella heeft korte korrels die heel veel vloeistof absorberen zonder hun structuur te verliezen.
1 l groentebouillon
10
Schenk er de groentebouillon bij. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier.
tijm, laurier, 1 takje rozemarijn
11
Leg de tijm, laurier en rozemarijn in de pan. Kruid met een snuif zout en zet een deksel op de pan. Laat garen op een zacht vuur en roer niet meer. Voeg extra bouillon toe als het gerecht te droog wordt en de rijst nog niet gaar is.
peterselie
12
Snipper de peterselie fijn.
13
Serveer de jambalaya met gesnipperde peterselie.
De jambalaya
olijfolie
1
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan.
400 g varkensspiering, peper, zout
2
Snijd de spiering in blokjes. Bak het vlees in de olie en kruid met peper en zout.
200 g chorizo
3
Snijd de chorizo in reepjes en bak ze met het vlees.
1 ajuin, 2 teentjes Look, 2 stengels selder
4
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Snijd de selder in stukjes.
5
Haal het vlees uit de pan met een schuimspaan. Het moet nog niet helemaal gaar zijn. Bak de ui met de knoflookpulp en de selder in dezelfde pan.
2 rode paprika's
6
Schil de paprika’s en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd ze in stukken en doe ze ook in de pan.
1 chilipeper
7
Snipper de chilipeper met de zaadjes en stoof mee aan.
TIPVoor een wat minder pikante versie verwijder je eerst de zaadjes.
gerookt paprikapoeder, currypoeder, cajunpoeder
8
Kruid de groenten met gerookt paprikapoeder, currypoeder en cajunpoeder.
400 g paellarijst
9
Doe er het vlees weer bij en strooi er de rijst over. Roer om en laat de rijst even meebakken.
TIPVoor jambalaya gebruik je bij voorkeur arroz bomba. Deze speciale rijst voor paella heeft korte korrels die heel veel vloeistof absorberen zonder hun structuur te verliezen.
1 l groentebouillon
10
Schenk er de groentebouillon bij. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier.
tijm, laurier, 1 takje rozemarijn
11
Leg de tijm, laurier en rozemarijn in de pan. Kruid met een snuif zout en zet een deksel op de pan. Laat garen op een zacht vuur en roer niet meer. Voeg extra bouillon toe als het gerecht te droog wordt en de rijst nog niet gaar is.
peterselie
12
Snipper de peterselie fijn.
13
Serveer de jambalaya met gesnipperde peterselie.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Olijfolie
Varkensspiering
400 g
Peper
Zout
Chorizo
200 g
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Selder
2 stengels
Rode paprika's
2
Chilipeper
1
Gerookt paprikapoeder
Currypoeder
Cajunpoeder
Paellarijst
400 g
Groentebouillon
1 l
Tijm
Laurier
Rozemarijn
1 takje
Peterselie
Jambalaya
Jambalaya is een echt one-pot wonder uit het zuiden van de Verenigde Staten. Het is een pittig gerecht uit de cajunkeuken met varkensvlees, groenten en rijst dat wat doet denken aan paella.Instructies
De jambalaya
olijfolie
1
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan.
400 g varkensspiering, peper, zout
2
Snijd de spiering in blokjes. Bak het vlees in de olie en kruid met peper en zout.
200 g chorizo
3
Snijd de chorizo in reepjes en bak ze met het vlees.
1 ajuin, 2 teentjes Look, 2 stengels selder
4
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Snijd de selder in stukjes.
5
Haal het vlees uit de pan met een schuimspaan. Het moet nog niet helemaal gaar zijn. Bak de ui met de knoflookpulp en de selder in dezelfde pan.
2 rode paprika's
6
Schil de paprika’s en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd ze in stukken en doe ze ook in de pan.
1 chilipeper
7
Snipper de chilipeper met de zaadjes en stoof mee aan.
TIPVoor een wat minder pikante versie verwijder je eerst de zaadjes.
gerookt paprikapoeder, currypoeder, cajunpoeder
8
Kruid de groenten met gerookt paprikapoeder, currypoeder en cajunpoeder.
400 g paellarijst
9
Doe er het vlees weer bij en strooi er de rijst over. Roer om en laat de rijst even meebakken.
TIPVoor jambalaya gebruik je bij voorkeur arroz bomba. Deze speciale rijst voor paella heeft korte korrels die heel veel vloeistof absorberen zonder hun structuur te verliezen.
1 l groentebouillon
10
Schenk er de groentebouillon bij. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier.
tijm, laurier, 1 takje rozemarijn
11
Leg de tijm, laurier en rozemarijn in de pan. Kruid met een snuif zout en zet een deksel op de pan. Laat garen op een zacht vuur en roer niet meer. Voeg extra bouillon toe als het gerecht te droog wordt en de rijst nog niet gaar is.
peterselie
12
Snipper de peterselie fijn.
13
Serveer de jambalaya met gesnipperde peterselie.