dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Wraps van groene kool met avocadospread en een pittig dipsausje (thumbnail)Wraps van groene kool met avocadospread en een pittig dipsausje

Wraps van groene kool met avocadospread en een pittig dipsausje

40m
17
-
1.5K
Recepten

Wraps van groene kool met avocadospread en een pittig dipsausje

Met groene kool kun je heel veel kanten uit en het is bovendien supergezond omdat het boordevol beschermstoffen zit. Gesnipperde groene kool is natuurlijk lekker met spekjes, maar de bladeren lenen zich ook uitstekend om er groene wraps van te maken. Jeroen vult ze met avocadospread en geeft er een dipsaus op basis van Griekse yoghurt bij voor een vegetarische lunch of hapje.
Wraps van groene kool met avocadospread en een pittig dipsausje (thumbnail)Wraps van groene kool met avocadospread en een pittig dipsausje

Wraps van groene kool met avocadospread en een pittig dipsausje

40m
17
-
1.5K
Recepten

Wraps van groene kool met avocadospread en een pittig dipsausje

Met groene kool kun je heel veel kanten uit en het is bovendien supergezond omdat het boordevol beschermstoffen zit. Gesnipperde groene kool is natuurlijk lekker met spekjes, maar de bladeren lenen zich ook uitstekend om er groene wraps van te maken. Jeroen vult ze met avocadospread en geeft er een dipsaus op basis van Griekse yoghurt bij voor een vegetarische lunch of hapje.
Type gerechtTussendoortje
Totale tijd40m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes1.5K

Ingrediënten

4 personen
Groene kool
1
Avocado's
2
Geitenkaas
140 g
Citroen
1
Olijfolie
2 el
Cayennepeper
0,5 el
Paprikapoeder
1 snuifje
Zout
Yoghurt
4 el
Mierikswortel puree
1 tl
Peper
Waterkers
1 bosje
Radijs
1 bosje
Komkommer
1
Walnotenolie
2 el
Dragonazijn
3 el
Nacho's
4 handvol

Benodigdheden

Waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De wraps

1 groene kool
1
Haal de minder mooie buitenste bladeren van de groene kool. Trek dan voorzichtig 6 grote bladeren van de kool en spoel ze onder stromend water. Gebruik de rest van de kool in een andere bereiding.
2
Breng water aan de kook in een grote pan en blancheer de bladeren 1 minuut.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
TIPJe kunt de bladeren ook heel kort garen in een stoomoven.
3
Haal de bladeren uit het water en dompel ze meteen in ijskoud water om de garing te stoppen en ze mooi groen te houden. De bladeren mogen nog een beetje krokant zijn.
4
Laat de bladeren uitlekken tussen propere keukenhanddoeken.

Avocadospread

2 avocado's, 140 g geitenkaas, 1 citroen, 2 el olijfolie, 0,5 el cayennepeper, 1 snuifje paprikapoeder, zout
5
Rasp de schil van de citroen en houd de zeste apart voor de dipsaus.
6
Pel de avocado’s, verwijder de pit en plet het vruchtvlees met de geitenkaas. Meng er een scheutje olijfolie en het sap van een kwartje citroen door.
TIPControleer of de avocado rijp is door het steeltje bovenaan weg te nemen. Als het geel is, is de avocado rijp. Groen duidt op onrijpheid en als het bruin is, is hij té rijp. Een rijpe avocado kun je ook gemakkelijk pellen.
7
Breng de spread op smaak met cayennepeper, een snuif paprikapoeder en zout.

De dipsaus

4 el Yoghurt, 1 tl mierikswortel puree, peper
8
Meng de yoghurt met de helft van de citroenzeste en de mierikswortelpuree. Breng op smaak met peper.
TIPIn plaats van mierikswortel kun je ook wasabi gebruiken.

De salade

1 bosje Waterkers, 1 bosje radijs, 1 komkommer, 2 el Walnotenolie, 3 el dragonazijn, zout, peper
9
Was de waterkers en de radijzen. Haal ze uit het water en laat ze uitlekken.
TIPLeg de radijzen en de waterkers in ruim water. De groenten drijven boven en het zand zal naar beneden zakken.
10
Snijd de radijzen in dunne plakjes.
11
Halveer de komkommer. Snijd de helften overlangs in twee en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne).
12
Meng de waterkers met de radijzen en de komkommer. Breng op smaak met walnotenolie, azijn, zout en peper.

Afwerken en serveren

4 handvol nacho's
13
Zorg dat de koolbladeren goed droog zijn. Leg ze open op het werkblad en snijd de harde kern weg.
14
Bestrijk het blad tot in de helft royaal met avocadospread.
15
Verdeel er de salade over en verkruimel een handvol nacho’s over elke wrap.
TIPWil je de wraps serveren op een feestje? Maak ze pas klaar vlak voor het serveren. Anders loop je de kans dat de nacho’s niet meer krokant zijn.
16
Rol de koolbladeren voorzichtig op en ‘kleef’ ze dicht met een beetje avocadospread.
17
Snijd de wraps in stukken en serveer ze met de dipsaus.
TIPVeeg je mes telkens af met keukenpapier voor je een stuk van de wraps snijdt.
1
Haal de minder mooie buitenste bladeren van de groene kool. Trek dan voorzichtig 6 grote bladeren van de kool en spoel ze onder stromend water. Gebruik de rest van de kool in een andere bereiding.
2
Breng water aan de kook in een grote pan en blancheer de bladeren 1 minuut.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!

Instructies

De wraps

1 groene kool
1
Haal de minder mooie buitenste bladeren van de groene kool. Trek dan voorzichtig 6 grote bladeren van de kool en spoel ze onder stromend water. Gebruik de rest van de kool in een andere bereiding.
2
Breng water aan de kook in een grote pan en blancheer de bladeren 1 minuut.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
TIPJe kunt de bladeren ook heel kort garen in een stoomoven.
3
Haal de bladeren uit het water en dompel ze meteen in ijskoud water om de garing te stoppen en ze mooi groen te houden. De bladeren mogen nog een beetje krokant zijn.
4
Laat de bladeren uitlekken tussen propere keukenhanddoeken.

Avocadospread

2 avocado's, 140 g geitenkaas, 1 citroen, 2 el olijfolie, 0,5 el cayennepeper, 1 snuifje paprikapoeder, zout
5
Rasp de schil van de citroen en houd de zeste apart voor de dipsaus.
6
Pel de avocado’s, verwijder de pit en plet het vruchtvlees met de geitenkaas. Meng er een scheutje olijfolie en het sap van een kwartje citroen door.
TIPControleer of de avocado rijp is door het steeltje bovenaan weg te nemen. Als het geel is, is de avocado rijp. Groen duidt op onrijpheid en als het bruin is, is hij té rijp. Een rijpe avocado kun je ook gemakkelijk pellen.
7
Breng de spread op smaak met cayennepeper, een snuif paprikapoeder en zout.

De dipsaus

4 el Yoghurt, 1 tl mierikswortel puree, peper
8
Meng de yoghurt met de helft van de citroenzeste en de mierikswortelpuree. Breng op smaak met peper.
TIPIn plaats van mierikswortel kun je ook wasabi gebruiken.

De salade

1 bosje Waterkers, 1 bosje radijs, 1 komkommer, 2 el Walnotenolie, 3 el dragonazijn, zout, peper
9
Was de waterkers en de radijzen. Haal ze uit het water en laat ze uitlekken.
TIPLeg de radijzen en de waterkers in ruim water. De groenten drijven boven en het zand zal naar beneden zakken.
10
Snijd de radijzen in dunne plakjes.
11
Halveer de komkommer. Snijd de helften overlangs in twee en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne).
12
Meng de waterkers met de radijzen en de komkommer. Breng op smaak met walnotenolie, azijn, zout en peper.

Afwerken en serveren

4 handvol nacho's
13
Zorg dat de koolbladeren goed droog zijn. Leg ze open op het werkblad en snijd de harde kern weg.
14
Bestrijk het blad tot in de helft royaal met avocadospread.
15
Verdeel er de salade over en verkruimel een handvol nacho’s over elke wrap.
TIPWil je de wraps serveren op een feestje? Maak ze pas klaar vlak voor het serveren. Anders loop je de kans dat de nacho’s niet meer krokant zijn.
16
Rol de koolbladeren voorzichtig op en ‘kleef’ ze dicht met een beetje avocadospread.
17
Snijd de wraps in stukken en serveer ze met de dipsaus.
TIPVeeg je mes telkens af met keukenpapier voor je een stuk van de wraps snijdt.
1
Haal de minder mooie buitenste bladeren van de groene kool. Trek dan voorzichtig 6 grote bladeren van de kool en spoel ze onder stromend water. Gebruik de rest van de kool in een andere bereiding.
2
Breng water aan de kook in een grote pan en blancheer de bladeren 1 minuut.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Wraps van groene kool met avocadospread en een pittig dipsausje (thumbnail)Wraps van groene kool met avocadospread en een pittig dipsausje
4 personen
40m
Ingrediënten
Groene kool
1
Avocado's
2
Geitenkaas
140 g
Citroen
1
Olijfolie
2 el
Cayennepeper
0,5 el
Paprikapoeder
1 snuifje
Zout
Yoghurt
4 el
Mierikswortel puree
1 tl
Peper
Waterkers
1 bosje
Radijs
1 bosje
Komkommer
1
Walnotenolie
2 el
Dragonazijn
3 el
Nacho's
4 handvol

Wraps van groene kool met avocadospread en een pittig dipsausje

Met groene kool kun je heel veel kanten uit en het is bovendien supergezond omdat het boordevol beschermstoffen zit. Gesnipperde groene kool is natuurlijk lekker met spekjes, maar de bladeren lenen zich ook uitstekend om er groene wraps van te maken. Jeroen vult ze met avocadospread en geeft er een dipsaus op basis van Griekse yoghurt bij voor een vegetarische lunch of hapje.
Instructies

De wraps

1 groene kool
1
Haal de minder mooie buitenste bladeren van de groene kool. Trek dan voorzichtig 6 grote bladeren van de kool en spoel ze onder stromend water. Gebruik de rest van de kool in een andere bereiding.
2
Breng water aan de kook in een grote pan en blancheer de bladeren 1 minuut.
TIPJe kunt de bladeren ook heel kort garen in een stoomoven.
3
Haal de bladeren uit het water en dompel ze meteen in ijskoud water om de garing te stoppen en ze mooi groen te houden. De bladeren mogen nog een beetje krokant zijn.
4
Laat de bladeren uitlekken tussen propere keukenhanddoeken.

Avocadospread

2 avocado's, 140 g geitenkaas, 1 citroen, 2 el olijfolie, 0,5 el cayennepeper, 1 snuifje paprikapoeder, zout
5
Rasp de schil van de citroen en houd de zeste apart voor de dipsaus.
6
Pel de avocado’s, verwijder de pit en plet het vruchtvlees met de geitenkaas. Meng er een scheutje olijfolie en het sap van een kwartje citroen door.
TIPControleer of de avocado rijp is door het steeltje bovenaan weg te nemen. Als het geel is, is de avocado rijp. Groen duidt op onrijpheid en als het bruin is, is hij té rijp. Een rijpe avocado kun je ook gemakkelijk pellen.
7
Breng de spread op smaak met cayennepeper, een snuif paprikapoeder en zout.

De dipsaus

4 el Yoghurt, 1 tl mierikswortel puree, peper
8
Meng de yoghurt met de helft van de citroenzeste en de mierikswortelpuree. Breng op smaak met peper.
TIPIn plaats van mierikswortel kun je ook wasabi gebruiken.

De salade

1 bosje Waterkers, 1 bosje radijs, 1 komkommer, 2 el Walnotenolie, 3 el dragonazijn, zout, peper
9
Was de waterkers en de radijzen. Haal ze uit het water en laat ze uitlekken.
TIPLeg de radijzen en de waterkers in ruim water. De groenten drijven boven en het zand zal naar beneden zakken.
10
Snijd de radijzen in dunne plakjes.
11
Halveer de komkommer. Snijd de helften overlangs in twee en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne).
12
Meng de waterkers met de radijzen en de komkommer. Breng op smaak met walnotenolie, azijn, zout en peper.

Afwerken en serveren

4 handvol nacho's
13
Zorg dat de koolbladeren goed droog zijn. Leg ze open op het werkblad en snijd de harde kern weg.
14
Bestrijk het blad tot in de helft royaal met avocadospread.
15
Verdeel er de salade over en verkruimel een handvol nacho’s over elke wrap.
TIPWil je de wraps serveren op een feestje? Maak ze pas klaar vlak voor het serveren. Anders loop je de kans dat de nacho’s niet meer krokant zijn.
16
Rol de koolbladeren voorzichtig op en ‘kleef’ ze dicht met een beetje avocadospread.
17
Snijd de wraps in stukken en serveer ze met de dipsaus.
TIPVeeg je mes telkens af met keukenpapier voor je een stuk van de wraps snijdt.