Zadenbrood met spread van waterkers, mierikswortel en opgelegde makreel
Zadenbrood met spread van waterkers, mierikswortel en opgelegde makreel
Zadenbrood met spread van waterkers, mierikswortel en opgelegde makreel
Zadenbrood met spread van waterkers, mierikswortel en opgelegde makreel
Ingrediënten
4 personen
Volkorenbloem
250 g
Havermout
100 g
Grof zout
2 snuifjes
Lijnzaad
50 g
Pompoenpitten
100 g
Zonnebloemolie
4 el
Yoghurt
500 g
Honing
4 el
Bakpoeder
2 tl
Bicarbonaat
2 tl
Zonnebloempitten
75 g
Makreelfilets
400 g
Ajuin
1
Bloemsuiker
2 el
Witte wijnazijn
3 el
Witte wijn
0,1 l
Laurier
1 blaadje
Waterkers
1 bosje
Radijs
1 bosje
Ricotta
3 el
Mierikswortel pasta
2 el
Ijsblokjes
Olijfolie
1 scheutje
Citroen
1
Benodigdheden
Blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het zadenbrood
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
250 g Volkorenbloem, 100 g havermout, 1 snuifje grof zout, 50 g lijnzaad, 100 g pompoenpitten, 4 el zonnebloemolie, 500 g Yoghurt, 4 el honing, 2 tl bakpoeder, 1 tl bicarbonaat, 75 g zonnebloempitten
2
Doe de bloem met de zonnebloempitten, de havermout, wat grof zout, het lijnzaad en de pompoenpitten in de kom van de keukenmachine. Voeg er de zonnebloemolie, de yoghurt, de honing, het bakpoeder en het bicarbonaat aan toe en meng alles goed onder elkaar.
3
Vet een bakvorm in en bestuif hem met wat bloem. Stort het deeg in de bakvorm en schuif het brood in de oven. Laat het brood 20 minuten bakken op 180°C, verlaag de temperatuur naar 150°C en bak het brood nog eens een uur.
De makreel en de spread van waterkers en mierikswortel
400 g makreelfilets, 1 snuifje grof zout, 1 ajuin
4
Neem een schaal en leg de makreel naast elkaar in de schaal. Strooi wat grof zout over de vis. Pel de ui, snijd ze in fijne slierten en verdeel de sliertjes over de vis.
2 el bloemsuiker, 3 el Witte wijnazijn, 0,1 l witte wijn, 1 blaadje laurier
5
Meng de bloemsuiker met de witte wijnazijn en de witte wijn en kruid de marinade met wat peper. Voeg er een blaadje laurier aan toe en meng alles onder elkaar. Giet de marinade over de makreel en laat de vis en de ui marineren in de koelkast.
1 bosje Waterkers, 1 tl bicarbonaat
6
Spoel de waterkers onder koud water en laat even uitlekken. Houd enkele blaadjes waterkers apart om het gerecht af te werken. Breng een potje water aan de kook met wat bicarbonaat en kook de waterkers kort af.
1 bosje radijs, 3 el ricotta, 2 el mierikswortel pasta, ijsblokjes
7
Kuis de radijsjes, snijd ze in hele dunne plakjes en bewaar ze op ijswater. Spoel de waterkers onder koud water en knijp het meeste water eruit. Doe de waterkers met de ricotta en de mierikswortel pasta in de pot van de blender en kruid met peper en zout. Mix het geheel glad.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 scheutje olijfolie, 1 citroen
8
Haal het brood uit de oven, haal het uit de vorm en laat het afkoelen. Haal de radijsjes uit het ijswater, laat ze even uitlekken en sprenkel er wat olijfolie en wat citroensap over. Kruid ze met peper en zout.
9
Haal de gemarineerde makreel uit de koelkast en snijd hem in stukken. Snijd het brood in dikke plakken. Schep wat spread op een bord en leg er een plak brood op.
Afwerking
10
Bedek het brood met een laagje spread, leg er wat radijsjes op, enkele takjes waterkers en enkele mooie stukjes vis en wat gemarineerde ui.
Het zadenbrood
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
250 g Volkorenbloem, 100 g havermout, 1 snuifje grof zout, 50 g lijnzaad, 100 g pompoenpitten, 4 el zonnebloemolie, 500 g Yoghurt, 4 el honing, 2 tl bakpoeder, 1 tl bicarbonaat, 75 g zonnebloempitten
2
Doe de bloem met de zonnebloempitten, de havermout, wat grof zout, het lijnzaad en de pompoenpitten in de kom van de keukenmachine. Voeg er de zonnebloemolie, de yoghurt, de honing, het bakpoeder en het bicarbonaat aan toe en meng alles goed onder elkaar.
3
Vet een bakvorm in en bestuif hem met wat bloem. Stort het deeg in de bakvorm en schuif het brood in de oven. Laat het brood 20 minuten bakken op 180°C, verlaag de temperatuur naar 150°C en bak het brood nog eens een uur.
De makreel en de spread van waterkers en mierikswortel
400 g makreelfilets, 1 snuifje grof zout, 1 ajuin
4
Neem een schaal en leg de makreel naast elkaar in de schaal. Strooi wat grof zout over de vis. Pel de ui, snijd ze in fijne slierten en verdeel de sliertjes over de vis.
2 el bloemsuiker, 3 el Witte wijnazijn, 0,1 l witte wijn, 1 blaadje laurier
5
Meng de bloemsuiker met de witte wijnazijn en de witte wijn en kruid de marinade met wat peper. Voeg er een blaadje laurier aan toe en meng alles onder elkaar. Giet de marinade over de makreel en laat de vis en de ui marineren in de koelkast.
1 bosje Waterkers, 1 tl bicarbonaat
6
Spoel de waterkers onder koud water en laat even uitlekken. Houd enkele blaadjes waterkers apart om het gerecht af te werken. Breng een potje water aan de kook met wat bicarbonaat en kook de waterkers kort af.
1 bosje radijs, 3 el ricotta, 2 el mierikswortel pasta, ijsblokjes
7
Kuis de radijsjes, snijd ze in hele dunne plakjes en bewaar ze op ijswater. Spoel de waterkers onder koud water en knijp het meeste water eruit. Doe de waterkers met de ricotta en de mierikswortel pasta in de pot van de blender en kruid met peper en zout. Mix het geheel glad.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 scheutje olijfolie, 1 citroen
8
Haal het brood uit de oven, haal het uit de vorm en laat het afkoelen. Haal de radijsjes uit het ijswater, laat ze even uitlekken en sprenkel er wat olijfolie en wat citroensap over. Kruid ze met peper en zout.
9
Haal de gemarineerde makreel uit de koelkast en snijd hem in stukken. Snijd het brood in dikke plakken. Schep wat spread op een bord en leg er een plak brood op.
Afwerking
10
Bedek het brood met een laagje spread, leg er wat radijsjes op, enkele takjes waterkers en enkele mooie stukjes vis en wat gemarineerde ui.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 40m
Ingrediënten
Volkorenbloem
250 g
Havermout
100 g
Grof zout
2 snuifjes
Lijnzaad
50 g
Pompoenpitten
100 g
Zonnebloemolie
4 el
Yoghurt
500 g
Honing
4 el
Bakpoeder
2 tl
Bicarbonaat
2 tl
Zonnebloempitten
75 g
Makreelfilets
400 g
Ajuin
1
Bloemsuiker
2 el
Witte wijnazijn
3 el
Witte wijn
0,1 l
Laurier
1 blaadje
Waterkers
1 bosje
Radijs
1 bosje
Ricotta
3 el
Mierikswortel pasta
2 el
Ijsblokjes
Olijfolie
1 scheutje
Citroen
1
Zadenbrood met spread van waterkers, mierikswortel en opgelegde makreel
Een heerlijk geurend versgebakken brood met plakjes frisse makreel en een pittige spread van waterkers en mierikswortel, afgewerkt met dunne plakjes radijs. Lekker, gezond en boordevol smaak.Instructies
Het zadenbrood
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
250 g Volkorenbloem, 100 g havermout, 1 snuifje grof zout, 50 g lijnzaad, 100 g pompoenpitten, 4 el zonnebloemolie, 500 g Yoghurt, 4 el honing, 2 tl bakpoeder, 1 tl bicarbonaat, 75 g zonnebloempitten
2
Doe de bloem met de zonnebloempitten, de havermout, wat grof zout, het lijnzaad en de pompoenpitten in de kom van de keukenmachine. Voeg er de zonnebloemolie, de yoghurt, de honing, het bakpoeder en het bicarbonaat aan toe en meng alles goed onder elkaar.
3
Vet een bakvorm in en bestuif hem met wat bloem. Stort het deeg in de bakvorm en schuif het brood in de oven. Laat het brood 20 minuten bakken op 180°C, verlaag de temperatuur naar 150°C en bak het brood nog eens een uur.
De makreel en de spread van waterkers en mierikswortel
400 g makreelfilets, 1 snuifje grof zout, 1 ajuin
4
Neem een schaal en leg de makreel naast elkaar in de schaal. Strooi wat grof zout over de vis. Pel de ui, snijd ze in fijne slierten en verdeel de sliertjes over de vis.
2 el bloemsuiker, 3 el Witte wijnazijn, 0,1 l witte wijn, 1 blaadje laurier
5
Meng de bloemsuiker met de witte wijnazijn en de witte wijn en kruid de marinade met wat peper. Voeg er een blaadje laurier aan toe en meng alles onder elkaar. Giet de marinade over de makreel en laat de vis en de ui marineren in de koelkast.
1 bosje Waterkers, 1 tl bicarbonaat
6
Spoel de waterkers onder koud water en laat even uitlekken. Houd enkele blaadjes waterkers apart om het gerecht af te werken. Breng een potje water aan de kook met wat bicarbonaat en kook de waterkers kort af.
1 bosje radijs, 3 el ricotta, 2 el mierikswortel pasta, ijsblokjes
7
Kuis de radijsjes, snijd ze in hele dunne plakjes en bewaar ze op ijswater. Spoel de waterkers onder koud water en knijp het meeste water eruit. Doe de waterkers met de ricotta en de mierikswortel pasta in de pot van de blender en kruid met peper en zout. Mix het geheel glad.
1 scheutje olijfolie, 1 citroen
8
Haal het brood uit de oven, haal het uit de vorm en laat het afkoelen. Haal de radijsjes uit het ijswater, laat ze even uitlekken en sprenkel er wat olijfolie en wat citroensap over. Kruid ze met peper en zout.
9
Haal de gemarineerde makreel uit de koelkast en snijd hem in stukken. Snijd het brood in dikke plakken. Schep wat spread op een bord en leg er een plak brood op.
Afwerking
10
Bedek het brood met een laagje spread, leg er wat radijsjes op, enkele takjes waterkers en enkele mooie stukjes vis en wat gemarineerde ui.