Kort gebakken entrecôte met spaghetti en spinazie
Kort gebakken entrecôte met spaghetti en spinazie
Kort gebakken entrecôte met spaghetti en spinazie
Kort gebakken entrecôte met spaghetti en spinazie
Ingrediënten
4 personen
Entrecote
600 g
Spaghetti
500 g
Spinazie
500 g
Peperbolletjes
35 g
Roomkaas
150 g
Room
0,1 l
Witte wijn
0,2 l
Cognac
1
Boter
1
Peper
Zout
Grof zout
Benodigdheden
Een vel aluminiumfolie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Kort gebakken entrecote met spaghetti
600 g entrecote, 500 g spaghetti, 500 g spinazie, 35 g peperbolletjes, 150 g roomkaas, 0,1 l Room, 0,2 l witte wijn, 1 cognac, 1 boter, peper, zout, grof zout
1
Laat de entrecote op kamertemperatuur komen. Bak het rundvlees niet wanneer het ijskoud is.
2
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg een snuif zout toe.
3
Spoel de spinazie schoon in ruim water. Verwijder (indien nodig) de taaiste bladstelen en de dikste bladnerf. Laat de groente uitlekken.
4
Breng een bodem water aan de kook en doe er de groene peperbolletjes in. Giet ze na een korte kookbeurt door een zeef en herhaal dit nog één tot twee keer.Door ze kort te koken, krijgen de bolletjes een mildere en fijnere smaak. (Recht uit het blik ruiken ze wat muf.)
5
Verhit een klont boter in een braadpan op een stevig vuur. Bak de entrecôtes kort langs de beide zijden. Een krachtige bakbeurt van één minuut langs elke zijde kan al voldoende zijn, als je je vlees graag 'bleu chaud' eet.
6
Leg de steaks opzij, hou ze warm onder een vel aluminiumfolie en giet het braadvet weg.
7
Laat de gekookte en uitgelekte groene peperbollen heel kort bakken in de pan waarin het vlees gebakken werd. Voeg vervolgens een flinke scheut cognac toe en flambeer de pan. Roer de aanbaksels van het vlees los. Kijk uit: Flambeer nooit onder je dampkap en hou kinderen uit de buurt. Wie niet graag flambeert laat de alcohol rustig wegkoken.
8
Blus de pan met de witte wijn. Laat de wijn kort meekoken en voeg een scheutje room en de roomkaas (met zwarte peper) toe. Roer met de garde tot je een romige pepersaus krijgt. Proef en voeg naar smaak wat zout toe.
9
Doe de spinazie in delen in de saus en laat de bladgroente telkens wegslinken. Stoof de groente enkele minuten.
10
Kook de spaghetti beetgaar. Verkort de aangeduide kooktijd met 1 minuut. Laat de pasta uitlekken.
11
Snij de kortgebakken entrecôtes in plakjes van een kleine centimeter dik.
12
Serveer op ieders bord en portie spaghetti met spinazie en pepersaus. Schik er plakjes vlees bovenop.
13
Strooi een beetje fleur de sel en wat grof gemalen (zwarte) peper over de plakjes vlees.
Kort gebakken entrecote met spaghetti
600 g entrecote, 500 g spaghetti, 500 g spinazie, 35 g peperbolletjes, 150 g roomkaas, 0,1 l Room, 0,2 l witte wijn, 1 cognac, 1 boter, peper, zout, grof zout
1
Laat de entrecote op kamertemperatuur komen. Bak het rundvlees niet wanneer het ijskoud is.
2
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg een snuif zout toe.
3
Spoel de spinazie schoon in ruim water. Verwijder (indien nodig) de taaiste bladstelen en de dikste bladnerf. Laat de groente uitlekken.
4
Breng een bodem water aan de kook en doe er de groene peperbolletjes in. Giet ze na een korte kookbeurt door een zeef en herhaal dit nog één tot twee keer.Door ze kort te koken, krijgen de bolletjes een mildere en fijnere smaak. (Recht uit het blik ruiken ze wat muf.)
5
Verhit een klont boter in een braadpan op een stevig vuur. Bak de entrecôtes kort langs de beide zijden. Een krachtige bakbeurt van één minuut langs elke zijde kan al voldoende zijn, als je je vlees graag 'bleu chaud' eet.
6
Leg de steaks opzij, hou ze warm onder een vel aluminiumfolie en giet het braadvet weg.
7
Laat de gekookte en uitgelekte groene peperbollen heel kort bakken in de pan waarin het vlees gebakken werd. Voeg vervolgens een flinke scheut cognac toe en flambeer de pan. Roer de aanbaksels van het vlees los. Kijk uit: Flambeer nooit onder je dampkap en hou kinderen uit de buurt. Wie niet graag flambeert laat de alcohol rustig wegkoken.
8
Blus de pan met de witte wijn. Laat de wijn kort meekoken en voeg een scheutje room en de roomkaas (met zwarte peper) toe. Roer met de garde tot je een romige pepersaus krijgt. Proef en voeg naar smaak wat zout toe.
9
Doe de spinazie in delen in de saus en laat de bladgroente telkens wegslinken. Stoof de groente enkele minuten.
10
Kook de spaghetti beetgaar. Verkort de aangeduide kooktijd met 1 minuut. Laat de pasta uitlekken.
11
Snij de kortgebakken entrecôtes in plakjes van een kleine centimeter dik.
12
Serveer op ieders bord en portie spaghetti met spinazie en pepersaus. Schik er plakjes vlees bovenop.
13
Strooi een beetje fleur de sel en wat grof gemalen (zwarte) peper over de plakjes vlees.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Entrecote
600 g
Spaghetti
500 g
Spinazie
500 g
Peperbolletjes
35 g
Roomkaas
150 g
Room
0,1 l
Witte wijn
0,2 l
Cognac
1
Boter
1
Peper
Zout
Grof zout
Kort gebakken entrecôte met spaghetti en spinazie
Bij een lekkere malse steak hoef je niet noodzakelijk aardappelen te serveren. Jeroen kiest voor een pastaschotel met een vrij klassieke romige pepersaus en veel verse spinazie. In geen tijd staat het gerecht op de tafel te dampen en zowel de spaghettifans als vleesliefhebbers zullen ervan genieten.Instructies
Kort gebakken entrecote met spaghetti
600 g entrecote, 500 g spaghetti, 500 g spinazie, 35 g peperbolletjes, 150 g roomkaas, 0,1 l Room, 0,2 l witte wijn, 1 cognac, 1 boter, peper, zout, grof zout
1
Laat de entrecote op kamertemperatuur komen. Bak het rundvlees niet wanneer het ijskoud is.
2
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg een snuif zout toe.
3
Spoel de spinazie schoon in ruim water. Verwijder (indien nodig) de taaiste bladstelen en de dikste bladnerf. Laat de groente uitlekken.
4
Breng een bodem water aan de kook en doe er de groene peperbolletjes in. Giet ze na een korte kookbeurt door een zeef en herhaal dit nog één tot twee keer.Door ze kort te koken, krijgen de bolletjes een mildere en fijnere smaak. (Recht uit het blik ruiken ze wat muf.)
5
Verhit een klont boter in een braadpan op een stevig vuur. Bak de entrecôtes kort langs de beide zijden. Een krachtige bakbeurt van één minuut langs elke zijde kan al voldoende zijn, als je je vlees graag 'bleu chaud' eet.
6
Leg de steaks opzij, hou ze warm onder een vel aluminiumfolie en giet het braadvet weg.
7
Laat de gekookte en uitgelekte groene peperbollen heel kort bakken in de pan waarin het vlees gebakken werd. Voeg vervolgens een flinke scheut cognac toe en flambeer de pan. Roer de aanbaksels van het vlees los. Kijk uit: Flambeer nooit onder je dampkap en hou kinderen uit de buurt. Wie niet graag flambeert laat de alcohol rustig wegkoken.
8
Blus de pan met de witte wijn. Laat de wijn kort meekoken en voeg een scheutje room en de roomkaas (met zwarte peper) toe. Roer met de garde tot je een romige pepersaus krijgt. Proef en voeg naar smaak wat zout toe.
9
Doe de spinazie in delen in de saus en laat de bladgroente telkens wegslinken. Stoof de groente enkele minuten.
10
Kook de spaghetti beetgaar. Verkort de aangeduide kooktijd met 1 minuut. Laat de pasta uitlekken.
11
Snij de kortgebakken entrecôtes in plakjes van een kleine centimeter dik.
12
Serveer op ieders bord en portie spaghetti met spinazie en pepersaus. Schik er plakjes vlees bovenop.
13
Strooi een beetje fleur de sel en wat grof gemalen (zwarte) peper over de plakjes vlees.