Tarte tatin van rabarber met salade van aardbeien en aardbeienijs
Tarte tatin van rabarber met salade van aardbeien en aardbeienijs
Tarte tatin van rabarber met salade van aardbeien en aardbeienijs
Tarte tatin van rabarber met salade van aardbeien en aardbeienijs
Ingrediënten
4 personen
Rabarber
500 g
Kristalsuiker
150 g
Water
1 scheutje
Citroenen
0,5
Boter
60 g
Bladerdeeg
1 vel
Aardbeien
1 bakje
muntblaadjes
Bloemsuiker
1 el
Aardbeienijs
Benodigdheden
Een diepe pan
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
500 g Rabarber
2
Was de stengels rabarber.
150 g kristalsuiker, 1 scheutje Water
3
Zet een diepe pan op het vuur met de suiker en het scheutje water. Laat het geheel karameliseren. Verlies de karamel niet uit het oog!
TIPTip: als er aanbaksels ontstaan aan de rand van de pan, neem dan een verfborsteltje en een kommetje water. Dip het verfborsteltje in het water en veeg er de aanbaksels mee weg.
4
Schil de stengels rabarber (niet te nauwkeurig) en snijd ze in stukken.
0,5 citroenen
5
Pers het sap van de citroen uit in een kommetje.
60 g boter
6
Voeg wanneer de karamel begint te kleuren de boter en het citroensap toe. Wees voorzichtig bij deze stap!
7
Roer met een garde tot je een lichtbruine karamel bekomt en haal de pan van het vuur.
8
Schik de stukken rabarber naast elkaar in de karamel. Snijd de overtollige stukken klein en leg ze op de andere stukken rabarber.
1 vel bladerdeeg
9
Leg het vel bladerdeeg bovenop de stukken rabarber en stop het overtollige deeg toe langs de zijkanten van de pan.
10
Maak een gaatje in het midden van het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen en schuif de pan ongeveer 45 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin gebakken is.
1 bakje aardbeien, muntblaadjes
11
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukken.
muntblaadjes
12
Snipper de munt fijn en meng de munt onder de aardbeien.
1 el bloemsuiker
13
Breng de salade op smaak met de bloemsuiker.
14
Haal de pan uit de oven wanneer het bladerdeeg gaar en goudbruin is.
15
Draai in een vloeiende beweging de pan om en laat de tarte tatin op het bord neerkomen. Wees opnieuw voorzichtig bij deze stap!
aardbeienijs
16
Snijd een spies uit de taart en leg die op een bord. Doe er enkele aardbeitjes met munt bovenop en werk de tarte tatin af met een bolletje aardbeienijs.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
500 g Rabarber
2
Was de stengels rabarber.
150 g kristalsuiker, 1 scheutje Water
3
Zet een diepe pan op het vuur met de suiker en het scheutje water. Laat het geheel karameliseren. Verlies de karamel niet uit het oog!
TIPTip: als er aanbaksels ontstaan aan de rand van de pan, neem dan een verfborsteltje en een kommetje water. Dip het verfborsteltje in het water en veeg er de aanbaksels mee weg.
4
Schil de stengels rabarber (niet te nauwkeurig) en snijd ze in stukken.
0,5 citroenen
5
Pers het sap van de citroen uit in een kommetje.
60 g boter
6
Voeg wanneer de karamel begint te kleuren de boter en het citroensap toe. Wees voorzichtig bij deze stap!
7
Roer met een garde tot je een lichtbruine karamel bekomt en haal de pan van het vuur.
8
Schik de stukken rabarber naast elkaar in de karamel. Snijd de overtollige stukken klein en leg ze op de andere stukken rabarber.
1 vel bladerdeeg
9
Leg het vel bladerdeeg bovenop de stukken rabarber en stop het overtollige deeg toe langs de zijkanten van de pan.
10
Maak een gaatje in het midden van het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen en schuif de pan ongeveer 45 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin gebakken is.
1 bakje aardbeien, muntblaadjes
11
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukken.
muntblaadjes
12
Snipper de munt fijn en meng de munt onder de aardbeien.
1 el bloemsuiker
13
Breng de salade op smaak met de bloemsuiker.
14
Haal de pan uit de oven wanneer het bladerdeeg gaar en goudbruin is.
15
Draai in een vloeiende beweging de pan om en laat de tarte tatin op het bord neerkomen. Wees opnieuw voorzichtig bij deze stap!
aardbeienijs
16
Snijd een spies uit de taart en leg die op een bord. Doe er enkele aardbeitjes met munt bovenop en werk de tarte tatin af met een bolletje aardbeienijs.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 5m
Ingrediënten
Rabarber
500 g
Kristalsuiker
150 g
Water
1 scheutje
Citroenen
0,5
Boter
60 g
Bladerdeeg
1 vel
Aardbeien
1 bakje
muntblaadjes
Bloemsuiker
1 el
Aardbeienijs
Tarte tatin van rabarber met salade van aardbeien en aardbeienijs
Dit dessertje met een stukje taart “op zijn kop” van rabarber met een bolletje aardbeienijs, vormt de perfecte balans tussen zoet en zuur.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
500 g Rabarber
2
Was de stengels rabarber.
150 g kristalsuiker, 1 scheutje Water
3
Zet een diepe pan op het vuur met de suiker en het scheutje water. Laat het geheel karameliseren. Verlies de karamel niet uit het oog!
TIPTip: als er aanbaksels ontstaan aan de rand van de pan, neem dan een verfborsteltje en een kommetje water. Dip het verfborsteltje in het water en veeg er de aanbaksels mee weg.
4
Schil de stengels rabarber (niet te nauwkeurig) en snijd ze in stukken.
0,5 citroenen
5
Pers het sap van de citroen uit in een kommetje.
60 g boter
6
Voeg wanneer de karamel begint te kleuren de boter en het citroensap toe. Wees voorzichtig bij deze stap!
7
Roer met een garde tot je een lichtbruine karamel bekomt en haal de pan van het vuur.
8
Schik de stukken rabarber naast elkaar in de karamel. Snijd de overtollige stukken klein en leg ze op de andere stukken rabarber.
1 vel bladerdeeg
9
Leg het vel bladerdeeg bovenop de stukken rabarber en stop het overtollige deeg toe langs de zijkanten van de pan.
10
Maak een gaatje in het midden van het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen en schuif de pan ongeveer 45 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin gebakken is.
1 bakje aardbeien, muntblaadjes
11
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukken.
muntblaadjes
12
Snipper de munt fijn en meng de munt onder de aardbeien.
1 el bloemsuiker
13
Breng de salade op smaak met de bloemsuiker.
14
Haal de pan uit de oven wanneer het bladerdeeg gaar en goudbruin is.
15
Draai in een vloeiende beweging de pan om en laat de tarte tatin op het bord neerkomen. Wees opnieuw voorzichtig bij deze stap!
aardbeienijs
16
Snijd een spies uit de taart en leg die op een bord. Doe er enkele aardbeitjes met munt bovenop en werk de tarte tatin af met een bolletje aardbeienijs.