Orzo-risotto met salsiccia, kerstomaten, courgette en feta
Orzo-risotto met salsiccia, kerstomaten, courgette en feta
Orzo-risotto met salsiccia, kerstomaten, courgette en feta
Orzo-risotto met salsiccia, kerstomaten, courgette en feta
Ingrediënten
4 personen
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Orzo
200 g
Olijfolie
1 scheutje
Courgette
1
Tomatenpuree
3 tl
Groentebouillon
0,4 l
Oregano
Oregano
Laurier
Kerstomaten
1 bakje
Balsamico
1 scheutje
Boter
1 een klontje
Boter
1 een klont
Salsiccia's
4
Citroenen
0,5
Parmezaanse kaas
40 g
Feta
100 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 Sjalotten, 1 teentje Look, 200 g orzo, 1 scheutje olijfolie
1
Pel de sjalotten en de look en snipper ze fijn. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot en stoof er de sjalot en de look in aan. Voeg de Orzo eraan toe en laat hem even meestoven.
1 courgette
2
Snijd de courgette in hele dunne plakken met behulp van de mandoline, maar hou de binnenkant nog heel. Doe de plakjes courgette in een kommetje.
3 tl Tomatenpuree
3
Snijd de binnenkant van de courgette in fijne brunoise en voeg de blokjes toe aan de Griekse pasta. Voeg de tomatenpuree eraan toe en laat hem even meestoven.
0,4 l groentebouillon, oregano, laurier
4
Blus het geheel met de groentebouillon en kruid met peper en zout. Snipper wat verse oregano fijn, voeg wat laurier toe, breng het geheel aan de kook en zet een deksel op de pot. Laat de Orzo 10 minuten rustig garen onder deksel zonder te roeren.
1 bakje kerstomaten, 1 scheutje balsamico
5
Snijd de kerstomaatjes in kleine trosjes en leg ze in een ovenschaaltje. Sprenkel er wat olijfolie en balsamico over, kruid ze met peper en zout en schuif de ovenschaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
1 een klontje boter, 4 salsiccia's
6
Laat een klontje boter smelten in een pan. Knijp het vlees uit de venkelworsten en bak het gehakt goudbruin in de boter.
0,5 citroenen, oregano
7
Snijd de plakjes courgette in dunne reepjes, doe ze in een kom en sprenkel er olijfolie en citroensap over. Kruid met peper en zout. Pluk wat blaadjes verse oregano, snijd ze fijn en meng ze onder de courgette.
40 g Parmezaanse kaas, 1 een klont boter
8
Haal de laurierblaadjes uit de risotto, rasp de parmezaan erbij, voeg een klontje boter toe en meng alles goed onder elkaar. Breng de risotto op smaak met peper en een snuifje zout.
100 g feta
9
Schep een flinke lepel risotto in een bord en lepel er wat gebakken gehakt bij. Werk het geheel af met wat geroosterde tomaatjes, sliertjes courgette, wat verkruimelde feta en enkele blaadjes basilicum. Druppel er als laatste nog wat goede balsamico over.
1
Pel de sjalotten en de look en snipper ze fijn. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot en stoof er de sjalot en de look in aan. Voeg de Orzo eraan toe en laat hem even meestoven.
2
Snijd de courgette in hele dunne plakken met behulp van de mandoline, maar hou de binnenkant nog heel. Doe de plakjes courgette in een kommetje.
2 Sjalotten, 1 teentje Look, 200 g orzo, 1 scheutje olijfolie
1
Pel de sjalotten en de look en snipper ze fijn. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot en stoof er de sjalot en de look in aan. Voeg de Orzo eraan toe en laat hem even meestoven.
1 courgette
2
Snijd de courgette in hele dunne plakken met behulp van de mandoline, maar hou de binnenkant nog heel. Doe de plakjes courgette in een kommetje.
3 tl Tomatenpuree
3
Snijd de binnenkant van de courgette in fijne brunoise en voeg de blokjes toe aan de Griekse pasta. Voeg de tomatenpuree eraan toe en laat hem even meestoven.
0,4 l groentebouillon, oregano, laurier
4
Blus het geheel met de groentebouillon en kruid met peper en zout. Snipper wat verse oregano fijn, voeg wat laurier toe, breng het geheel aan de kook en zet een deksel op de pot. Laat de Orzo 10 minuten rustig garen onder deksel zonder te roeren.
1 bakje kerstomaten, 1 scheutje balsamico
5
Snijd de kerstomaatjes in kleine trosjes en leg ze in een ovenschaaltje. Sprenkel er wat olijfolie en balsamico over, kruid ze met peper en zout en schuif de ovenschaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
1 een klontje boter, 4 salsiccia's
6
Laat een klontje boter smelten in een pan. Knijp het vlees uit de venkelworsten en bak het gehakt goudbruin in de boter.
0,5 citroenen, oregano
7
Snijd de plakjes courgette in dunne reepjes, doe ze in een kom en sprenkel er olijfolie en citroensap over. Kruid met peper en zout. Pluk wat blaadjes verse oregano, snijd ze fijn en meng ze onder de courgette.
40 g Parmezaanse kaas, 1 een klont boter
8
Haal de laurierblaadjes uit de risotto, rasp de parmezaan erbij, voeg een klontje boter toe en meng alles goed onder elkaar. Breng de risotto op smaak met peper en een snuifje zout.
100 g feta
9
Schep een flinke lepel risotto in een bord en lepel er wat gebakken gehakt bij. Werk het geheel af met wat geroosterde tomaatjes, sliertjes courgette, wat verkruimelde feta en enkele blaadjes basilicum. Druppel er als laatste nog wat goede balsamico over.
1
Pel de sjalotten en de look en snipper ze fijn. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot en stoof er de sjalot en de look in aan. Voeg de Orzo eraan toe en laat hem even meestoven.
2
Snijd de courgette in hele dunne plakken met behulp van de mandoline, maar hou de binnenkant nog heel. Doe de plakjes courgette in een kommetje.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Orzo
200 g
Olijfolie
1 scheutje
Courgette
1
Tomatenpuree
3 tl
Groentebouillon
0,4 l
Oregano
Oregano
Laurier
Kerstomaten
1 bakje
Balsamico
1 scheutje
Boter
1 een klontje
Boter
1 een klont
Salsiccia's
4
Citroenen
0,5
Parmezaanse kaas
40 g
Feta
100 g
Orzo-risotto met salsiccia, kerstomaten, courgette en feta
Een orzo-risotto verschilt niet zoveel van een gewone risottobereiding, enkel het hoofdingrediënt is wezenlijk anders: Griekse pasta (Orzo) in plaats van (risotto)rijst. Dit topgerecht behoudt wel de heerlijk volle smaak van risotto. In combinatie met tomaat, feta en gebakken venkelworst (salsiccia), straalt dit gerecht gewoon vakantie uit!Instructies
2 Sjalotten, 1 teentje Look, 200 g orzo, 1 scheutje olijfolie
1
Pel de sjalotten en de look en snipper ze fijn. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot en stoof er de sjalot en de look in aan. Voeg de Orzo eraan toe en laat hem even meestoven.
1 courgette
2
Snijd de courgette in hele dunne plakken met behulp van de mandoline, maar hou de binnenkant nog heel. Doe de plakjes courgette in een kommetje.
3 tl Tomatenpuree
3
Snijd de binnenkant van de courgette in fijne brunoise en voeg de blokjes toe aan de Griekse pasta. Voeg de tomatenpuree eraan toe en laat hem even meestoven.
0,4 l groentebouillon, oregano, laurier
4
Blus het geheel met de groentebouillon en kruid met peper en zout. Snipper wat verse oregano fijn, voeg wat laurier toe, breng het geheel aan de kook en zet een deksel op de pot. Laat de Orzo 10 minuten rustig garen onder deksel zonder te roeren.
1 bakje kerstomaten, 1 scheutje balsamico
5
Snijd de kerstomaatjes in kleine trosjes en leg ze in een ovenschaaltje. Sprenkel er wat olijfolie en balsamico over, kruid ze met peper en zout en schuif de ovenschaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
1 een klontje boter, 4 salsiccia's
6
Laat een klontje boter smelten in een pan. Knijp het vlees uit de venkelworsten en bak het gehakt goudbruin in de boter.
0,5 citroenen, oregano
7
Snijd de plakjes courgette in dunne reepjes, doe ze in een kom en sprenkel er olijfolie en citroensap over. Kruid met peper en zout. Pluk wat blaadjes verse oregano, snijd ze fijn en meng ze onder de courgette.
40 g Parmezaanse kaas, 1 een klont boter
8
Haal de laurierblaadjes uit de risotto, rasp de parmezaan erbij, voeg een klontje boter toe en meng alles goed onder elkaar. Breng de risotto op smaak met peper en een snuifje zout.
100 g feta
9
Schep een flinke lepel risotto in een bord en lepel er wat gebakken gehakt bij. Werk het geheel af met wat geroosterde tomaatjes, sliertjes courgette, wat verkruimelde feta en enkele blaadjes basilicum. Druppel er als laatste nog wat goede balsamico over.