Steak met wilde boschampignonsaus, aardappelwedges en waterkers
Steak met wilde boschampignonsaus, aardappelwedges en waterkers
Ingrediënten
4 personen
Biefstuk
800 g
Aardappelen
800 g
Rozemarijn
Peper
Zout
Kippenkruiden
Paprikapoeder
Olijfolie
Eekhoorntjesbrood
20 g
Boschampignons
200 g
Boter
Steakpeper
Look
1 teentje
Whisky
1 scheutje
Room
1 scheutje
Bloem
1 el
Waterkers
2 bosjes
Dragonazijn
Benodigdheden
Een vijzel, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g biefstuk
1
Haal de steak uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
800 g aardappelen
3
Was de aardappelen en snijd ze in partjes zonder ze te schillen.
rozemarijn, peper, zout, kippenkruiden, paprikapoeder, olijfolie
4
Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze wat fijner. Kruid de aardappelen met de rozemarijn, peper, zout, kippenkruiden en paprikapoeder. Giet er een scheutje olijfolie over en meng goed.
5
Doe de aardappelen in een ovenschaal en laat ze ongeveer 25 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
20 g eekhoorntjesbrood
6
Doe het gedroogde eekhoorntjesbrood in een kom en giet er kokend water over. Laat weken.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
200 g boschampignons
7
Maak de boschampignons schoon.
boter, steakpeper
8
Smelt een klont boter in een grote pan. Bak de boschampignons in de boter en kruid met zout en steakpeper (grof gemalen peper).
1 teentje Look
9
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Bak de knoflook met de boschampignons.
1 scheutje whisky
10
Giet een scheutje whisky over de champignons en flambeer.
11
Giet het eekhoorntjesbrood door een zeef en vang het weekvocht op.
12
Giet het weekvocht bij de boschampignons. Laat een beetje inkoken.
1 scheutje Room
13
Doe een scheut room bij de saus en laat indikken tot saus.
14
Smelt een klont boter in een tweede pan.
15
Kruid de steak aan beide kanten met peper en zout. Schroei hem aan beide kanten dicht in de boter en laat 2 minuten verder garen in de oven. Dan is de steak saignant. Laat het vlees wat langer staan als je het meer doorbakken wilt.
1 el bloem
16
Meng de bloem met eenzelfde hoeveelheid boter op kamertemperatuur tot beurre manié.
17
Bind van saus ontmoet met behandelde boter.
2 bosjes Waterkers, dragonazijn
18
Spoel de waterkers. Meng met een likje dragonazijn en wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
19
Haal de steak uit de oven en draai om. Laat even rusten.
20
Serveer de steak met de boschampignonsaus, de aardappelwedges en een toef waterkerssalade.
800 g biefstuk
1
Haal de steak uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
800 g aardappelen
3
Was de aardappelen en snijd ze in partjes zonder ze te schillen.
rozemarijn, peper, zout, kippenkruiden, paprikapoeder, olijfolie
4
Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze wat fijner. Kruid de aardappelen met de rozemarijn, peper, zout, kippenkruiden en paprikapoeder. Giet er een scheutje olijfolie over en meng goed.
5
Doe de aardappelen in een ovenschaal en laat ze ongeveer 25 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
20 g eekhoorntjesbrood
6
Doe het gedroogde eekhoorntjesbrood in een kom en giet er kokend water over. Laat weken.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
200 g boschampignons
7
Maak de boschampignons schoon.
boter, steakpeper
8
Smelt een klont boter in een grote pan. Bak de boschampignons in de boter en kruid met zout en steakpeper (grof gemalen peper).
1 teentje Look
9
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Bak de knoflook met de boschampignons.
1 scheutje whisky
10
Giet een scheutje whisky over de champignons en flambeer.
11
Giet het eekhoorntjesbrood door een zeef en vang het weekvocht op.
12
Giet het weekvocht bij de boschampignons. Laat een beetje inkoken.
1 scheutje Room
13
Doe een scheut room bij de saus en laat indikken tot saus.
14
Smelt een klont boter in een tweede pan.
15
Kruid de steak aan beide kanten met peper en zout. Schroei hem aan beide kanten dicht in de boter en laat 2 minuten verder garen in de oven. Dan is de steak saignant. Laat het vlees wat langer staan als je het meer doorbakken wilt.
1 el bloem
16
Meng de bloem met eenzelfde hoeveelheid boter op kamertemperatuur tot beurre manié.
17
Bind van saus ontmoet met behandelde boter.
2 bosjes Waterkers, dragonazijn
18
Spoel de waterkers. Meng met een likje dragonazijn en wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
19
Haal de steak uit de oven en draai om. Laat even rusten.
20
Serveer de steak met de boschampignonsaus, de aardappelwedges en een toef waterkerssalade.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Biefstuk
800 g
Aardappelen
800 g
Rozemarijn
Peper
Zout
Kippenkruiden
Paprikapoeder
Olijfolie
Eekhoorntjesbrood
20 g
Boschampignons
200 g
Boter
Steakpeper
Look
1 teentje
Whisky
1 scheutje
Room
1 scheutje
Bloem
1 el
Waterkers
2 bosjes
Dragonazijn
Steak met wilde boschampignonsaus, aardappelwedges en waterkers
Biefstuk met champignonsaus en krokant gebakken aardappelen uit de oven: dit is de echte Belgische keuken vol heerlijke herfstsmaken. Als fond voor de saus gebruik je het vocht waarin je het gedroogd eekhoorntjesbrood weekt.Instructies
800 g biefstuk
1
Haal de steak uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
800 g aardappelen
3
Was de aardappelen en snijd ze in partjes zonder ze te schillen.
rozemarijn, peper, zout, kippenkruiden, paprikapoeder, olijfolie
4
Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze wat fijner. Kruid de aardappelen met de rozemarijn, peper, zout, kippenkruiden en paprikapoeder. Giet er een scheutje olijfolie over en meng goed.
5
Doe de aardappelen in een ovenschaal en laat ze ongeveer 25 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
20 g eekhoorntjesbrood
6
Doe het gedroogde eekhoorntjesbrood in een kom en giet er kokend water over. Laat weken.
200 g boschampignons
7
Maak de boschampignons schoon.
boter, steakpeper
8
Smelt een klont boter in een grote pan. Bak de boschampignons in de boter en kruid met zout en steakpeper (grof gemalen peper).
1 teentje Look
9
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Bak de knoflook met de boschampignons.
1 scheutje whisky
10
Giet een scheutje whisky over de champignons en flambeer.
11
Giet het eekhoorntjesbrood door een zeef en vang het weekvocht op.
12
Giet het weekvocht bij de boschampignons. Laat een beetje inkoken.
1 scheutje Room
13
Doe een scheut room bij de saus en laat indikken tot saus.
14
Smelt een klont boter in een tweede pan.
15
Kruid de steak aan beide kanten met peper en zout. Schroei hem aan beide kanten dicht in de boter en laat 2 minuten verder garen in de oven. Dan is de steak saignant. Laat het vlees wat langer staan als je het meer doorbakken wilt.
1 el bloem
16
Meng de bloem met eenzelfde hoeveelheid boter op kamertemperatuur tot beurre manié.
17
Bind van saus ontmoet met behandelde boter.
2 bosjes Waterkers, dragonazijn
18
Spoel de waterkers. Meng met een likje dragonazijn en wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
19
Haal de steak uit de oven en draai om. Laat even rusten.
20
Serveer de steak met de boschampignonsaus, de aardappelwedges en een toef waterkerssalade.