Glutenvrije amandel-appelcake
Glutenvrije amandel-appelcake
Glutenvrije amandel-appelcake
Glutenvrije amandel-appelcake
Ingrediënten
4 personen
Amandelpoeder
325 g
Cassonade graeffe
250 g
Cassonade
2
Eieren
8
Appels
3
Citroenen
0,5
Amaretto
1 el
Bloemsuiker
1
Benodigdheden
Een keukenweegschaal, een bakvorm voor cake met anti aanbaklaag of van siliconen
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Bereiding
325 g amandelpoeder, 250 g cassonade Graeffe, 2 Cassonade, 8 eieren, 3 appels, 0,5 citroenen, 1 el amaretto, 1 bloemsuiker
1
Verwarm de oven voor tot 165°C.
2
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij elk partje in drie tot vier gelijke stukken.
3
Smelt een klontje boter in een stoofpot of diepe pan, op een matig vuur.
4
Stoof de stukken appel in de bruisende boter. Roer af en toe even. Voeg na 5 minuten wat blonde cassonadesuiker toe en knijp het citroensap erbij. Roer even en laat de appels verder stoven tot je een compote met stukken verkrijgt. Plet de appels lichtjes met een houten lepel.
5
Neem een mengschaal en breek er de eieren in.
6
Weeg de juiste hoeveelheid amandelpoeder en blonde cassonade Graeffe. Voeg beide toe aan de pot met eieren. Meng alles met de garde.
7
Schep de gestoofde appelen bij het amandelbeslag.
8
Schenk een klein scheutje amaretto bij het beslag, of gebruik een paar druppels amandelextract.
9
Roer het beslag en schep het in de cakevorm.
10
Bak de cake gedurende zo’n 50 tot 65 minuten in de oven van 165°C. Controleer of het gebak gaar is door in het midden te prikken met een prikvork of een satéstokje. Aan de vork of het stokje mag er geen beslag kleven.
11
Laat de cake afkoelen en haal het gebak uit z’n vorm.
12
Serveer de stevige glutenvrije cake in plakjes. Bepoeder ze eventueel met een beetje bloemsuiker alvorens je de cake op tafel zet.
Bereiding
325 g amandelpoeder, 250 g cassonade Graeffe, 2 Cassonade, 8 eieren, 3 appels, 0,5 citroenen, 1 el amaretto, 1 bloemsuiker
1
Verwarm de oven voor tot 165°C.
2
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij elk partje in drie tot vier gelijke stukken.
3
Smelt een klontje boter in een stoofpot of diepe pan, op een matig vuur.
4
Stoof de stukken appel in de bruisende boter. Roer af en toe even. Voeg na 5 minuten wat blonde cassonadesuiker toe en knijp het citroensap erbij. Roer even en laat de appels verder stoven tot je een compote met stukken verkrijgt. Plet de appels lichtjes met een houten lepel.
5
Neem een mengschaal en breek er de eieren in.
6
Weeg de juiste hoeveelheid amandelpoeder en blonde cassonade Graeffe. Voeg beide toe aan de pot met eieren. Meng alles met de garde.
7
Schep de gestoofde appelen bij het amandelbeslag.
8
Schenk een klein scheutje amaretto bij het beslag, of gebruik een paar druppels amandelextract.
9
Roer het beslag en schep het in de cakevorm.
10
Bak de cake gedurende zo’n 50 tot 65 minuten in de oven van 165°C. Controleer of het gebak gaar is door in het midden te prikken met een prikvork of een satéstokje. Aan de vork of het stokje mag er geen beslag kleven.
11
Laat de cake afkoelen en haal het gebak uit z’n vorm.
12
Serveer de stevige glutenvrije cake in plakjes. Bepoeder ze eventueel met een beetje bloemsuiker alvorens je de cake op tafel zet.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 25m
Ingrediënten
Amandelpoeder
325 g
Cassonade graeffe
250 g
Cassonade
2
Eieren
8
Appels
3
Citroenen
0,5
Amaretto
1 el
Bloemsuiker
1
Glutenvrije amandel-appelcake
Heel wat mensen moeten gluten uit hun dieet schrappen. Ze zijn glutenintolerant, zoals de dokter dat zou zeggen, en moeten allerhande eiwitrijke producten van het menu schrappen. Voornamelijk granen zijn dan de boosdoener. Deze malse appelcake bevat geen ingrediënten met gluten. Het is een stukje gebak dat ‘safe’ is voor ze mijdt, en tegelijk is het een zoet tussendoortje dat iedereen met plezier naar binnen speelt.Instructies
Bereiding
325 g amandelpoeder, 250 g cassonade Graeffe, 2 Cassonade, 8 eieren, 3 appels, 0,5 citroenen, 1 el amaretto, 1 bloemsuiker
1
Verwarm de oven voor tot 165°C.
2
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij elk partje in drie tot vier gelijke stukken.
3
Smelt een klontje boter in een stoofpot of diepe pan, op een matig vuur.
4
Stoof de stukken appel in de bruisende boter. Roer af en toe even. Voeg na 5 minuten wat blonde cassonadesuiker toe en knijp het citroensap erbij. Roer even en laat de appels verder stoven tot je een compote met stukken verkrijgt. Plet de appels lichtjes met een houten lepel.
5
Neem een mengschaal en breek er de eieren in.
6
Weeg de juiste hoeveelheid amandelpoeder en blonde cassonade Graeffe. Voeg beide toe aan de pot met eieren. Meng alles met de garde.
7
Schep de gestoofde appelen bij het amandelbeslag.
8
Schenk een klein scheutje amaretto bij het beslag, of gebruik een paar druppels amandelextract.
9
Roer het beslag en schep het in de cakevorm.
10
Bak de cake gedurende zo’n 50 tot 65 minuten in de oven van 165°C. Controleer of het gebak gaar is door in het midden te prikken met een prikvork of een satéstokje. Aan de vork of het stokje mag er geen beslag kleven.
11
Laat de cake afkoelen en haal het gebak uit z’n vorm.
12
Serveer de stevige glutenvrije cake in plakjes. Bepoeder ze eventueel met een beetje bloemsuiker alvorens je de cake op tafel zet.