Thaise komkommersoep
Thaise komkommersoep
Thaise komkommersoep
Thaise komkommersoep
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Bleekselder
5 stengels
Augurken
2
Komkommers
7
Boter
Jalapenopeper
1
Limoenblaadjes
3
Kippenbouten
2
Water
3 l
Gember
2 cm
Vissaus
5 el
Rijst
1 builtje
Currypasta
3 el
Kokosmelk
250 ml
Koriander
Benodigdheden
Staafmixer, een elektrische staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De soep
2 ajuinen, 2 teentjes Look
1
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook.
5 stengels bleekselder, 2 augurken, 5 komkommers
2
Spoel de bleekselderij en snijd de stengels in grote stukken. Snijd de augurken en komkommers ook in grote stukken.
boter
3
Smelt een klontje boter in een hoge soepketel. Fruit de uien glazig. Doe er de knoflook bij en laat mee stoven. Voeg er dan de selder, de augurken en de komkommers aan toe en laat de groenten even stoven.
1 jalapenopeper, 3 limoenblaadjes
4
Snipper de jalapeño. Kneus de limoenblaadjes. Doe ze bij de groenten.
2 kippenbouten, 3 l Water
5
Leg de kippenbouten in de soepketel en giet er water bij tot alles onder staat. Breng de soep aan de kook.
TIPGebruik kippenbouten voor de soep in plaats van kipfilets. Die geven meer smaak waardoor je geen bouillon bij de soep moet doen.
2 cm gember, 5 el Vissaus
6
Schil de gember en snijd hem in stukken. Doe de gember en de vissaus bij de soep. Zet een deksel op de soepketel en laat 40 minuten sudderen op een laag vuur.
Afwerken en serveren
2 komkommers
7
Schil de extra komkommers en snijd het vruchtvlees weg rond de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
1 builtje rijst
8
Kook de rijst gaar. Laat uitlekken.
9
Haal de kip uit de soep en laat een beetje afkoelen.
3 el currypasta, 250 ml kokosmelk
10
Doe de groene currypasta en de kokosmelk bij de soep. Mix met een staafmixer.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
11
Zeef de soep eventueel.
12
Pluk het vlees van de kippenbouten.
13
Meng de kip met rijst en komkommerblokjes.
koriander
14
Schep wat garnituur in een soepkom. Lepel er soep over. Werk af met enkele blaadjes koriander.
De soep
2 ajuinen, 2 teentjes Look
1
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook.
5 stengels bleekselder, 2 augurken, 5 komkommers
2
Spoel de bleekselderij en snijd de stengels in grote stukken. Snijd de augurken en komkommers ook in grote stukken.
boter
3
Smelt een klontje boter in een hoge soepketel. Fruit de uien glazig. Doe er de knoflook bij en laat mee stoven. Voeg er dan de selder, de augurken en de komkommers aan toe en laat de groenten even stoven.
1 jalapenopeper, 3 limoenblaadjes
4
Snipper de jalapeño. Kneus de limoenblaadjes. Doe ze bij de groenten.
2 kippenbouten, 3 l Water
5
Leg de kippenbouten in de soepketel en giet er water bij tot alles onder staat. Breng de soep aan de kook.
TIPGebruik kippenbouten voor de soep in plaats van kipfilets. Die geven meer smaak waardoor je geen bouillon bij de soep moet doen.
2 cm gember, 5 el Vissaus
6
Schil de gember en snijd hem in stukken. Doe de gember en de vissaus bij de soep. Zet een deksel op de soepketel en laat 40 minuten sudderen op een laag vuur.
Afwerken en serveren
2 komkommers
7
Schil de extra komkommers en snijd het vruchtvlees weg rond de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
1 builtje rijst
8
Kook de rijst gaar. Laat uitlekken.
9
Haal de kip uit de soep en laat een beetje afkoelen.
3 el currypasta, 250 ml kokosmelk
10
Doe de groene currypasta en de kokosmelk bij de soep. Mix met een staafmixer.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
11
Zeef de soep eventueel.
12
Pluk het vlees van de kippenbouten.
13
Meng de kip met rijst en komkommerblokjes.
koriander
14
Schep wat garnituur in een soepkom. Lepel er soep over. Werk af met enkele blaadjes koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Bleekselder
5 stengels
Augurken
2
Komkommers
7
Boter
Jalapenopeper
1
Limoenblaadjes
3
Kippenbouten
2
Water
3 l
Gember
2 cm
Vissaus
5 el
Rijst
1 builtje
Currypasta
3 el
Kokosmelk
250 ml
Koriander
Thaise komkommersoep
Jeroens groentetuin was dit jaar geen onverdeeld succes. De komkommers en augurken daarentegen deden het wel goed. Ideaal om te verwerken in een fluweelzacht soepje met een oosterse toets.Instructies
De soep
2 ajuinen, 2 teentjes Look
1
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook.
5 stengels bleekselder, 2 augurken, 5 komkommers
2
Spoel de bleekselderij en snijd de stengels in grote stukken. Snijd de augurken en komkommers ook in grote stukken.
boter
3
Smelt een klontje boter in een hoge soepketel. Fruit de uien glazig. Doe er de knoflook bij en laat mee stoven. Voeg er dan de selder, de augurken en de komkommers aan toe en laat de groenten even stoven.
1 jalapenopeper, 3 limoenblaadjes
4
Snipper de jalapeño. Kneus de limoenblaadjes. Doe ze bij de groenten.
2 kippenbouten, 3 l Water
5
Leg de kippenbouten in de soepketel en giet er water bij tot alles onder staat. Breng de soep aan de kook.
TIPGebruik kippenbouten voor de soep in plaats van kipfilets. Die geven meer smaak waardoor je geen bouillon bij de soep moet doen.
2 cm gember, 5 el Vissaus
6
Schil de gember en snijd hem in stukken. Doe de gember en de vissaus bij de soep. Zet een deksel op de soepketel en laat 40 minuten sudderen op een laag vuur.
Afwerken en serveren
2 komkommers
7
Schil de extra komkommers en snijd het vruchtvlees weg rond de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
1 builtje rijst
8
Kook de rijst gaar. Laat uitlekken.
9
Haal de kip uit de soep en laat een beetje afkoelen.
3 el currypasta, 250 ml kokosmelk
10
Doe de groene currypasta en de kokosmelk bij de soep. Mix met een staafmixer.
11
Zeef de soep eventueel.
12
Pluk het vlees van de kippenbouten.
13
Meng de kip met rijst en komkommerblokjes.
koriander
14
Schep wat garnituur in een soepkom. Lepel er soep over. Werk af met enkele blaadjes koriander.