Romeinse kip met geroosterde aardappelen
Romeinse kip met geroosterde aardappelen
Romeinse kip met geroosterde aardappelen
Romeinse kip met geroosterde aardappelen
Ingrediënten
4 personen
Vastkokende aardappelen
800 g
Grof zout
1 snuifje
Rozemarijn
Tijm
Laurier
3 blaadje
Look
4 teentjes
Olijfolie
1 scheutje
Kippenvleesvan de bouten
600 g
Zout
1 snuifje
Kippenkruiden
1 snuifje
Sjalotten
2
Puntpaprika
3
Rauwe ham
200 g
Paprikapasta
1 een flinke eetlepel
Kappertjes
2 el
Tomatenblokjes
1 blik
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Kippenbouillon
0,1 l
Oregano
Platte peterselie
Bieslook
0,5 bosjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.
800 g Vastkokende aardappelen, 1 snuifje grof zout, rozemarijn, tijm, 3 blaadje laurier, 2 teentjes Look
2
Spoel de aardappelen, snijd ze in schijfjes en doe ze in een ovenschaal. Sprenkel er een flinke scheut olijfolie over en kruid met grof zout en wat peper. Leg de takjes rozemarijn en tijm en laurierblaadjes bij. Pel de teentjes look, snipper ze fijn en meng ze onder de aardappelschijven. Schuif de ovenschaal 25 minuten in de oven.
1 scheutje olijfolie, 600 g kippenvlees, 1 snuifje zout, 1 snuifje kippenkruiden
3
Laat een scheut olie heet worden in een grote pan. Snijd de kip in stukken en kruid ze met kipkruiden en een snuif zout. Bak de stukken kip goudbruin aan alle kanten.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
4
Pel ondertussen de sjalotten en snijd in ringen. Pel de look en snijd fijn.
3 Puntpaprika, 200 g rauwe ham, 1 een flinke eetlepel paprikapasta, 2 el kappertjes
5
Haal de kip uit de pan en hou even apart. Stoof de sjalot in dezelfde pan als de kip. Snijd de paprika’s en de rauwe ham in reepjes en voeg ze toe. Voeg er de kappertjes aan toe, gevolgd door de paprikapasta. Laat het geheel even stoven.
1 blik Tomatenblokjes, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 0,1 l Kippenbouillon, oregano, rozemarijn
6
Leg de kip weer in de pan bij de groenten. Breng het geheel op smaak met een snuif gerookt paprikapoeder en voeg de tomatenblokjes toe, gevolgd door de kippenbouillon. Voeg er de rozemarijn en verse oregano aan toe en kruid met peper en zout. Laat de saus een tiental minuten zachtjes doorkoken.
7
Haal de tijm, de laurier en de rozemarijn uit de saus.
platte peterselie, 0,5 bosjes Bieslook
8
Maak een simpel kruidenslaatje met de platte peterselie en wat fijngesnipperde bieslook. Breng op smaak met olijfolie, een scheutje azijn, peper en zout.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.
2
Spoel de aardappelen, snijd ze in schijfjes en doe ze in een ovenschaal. Sprenkel er een flinke scheut olijfolie over en kruid met grof zout en wat peper. Leg de takjes rozemarijn en tijm en laurierblaadjes bij. Pel de teentjes look, snipper ze fijn en meng ze onder de aardappelschijven. Schuif de ovenschaal 25 minuten in de oven.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.
800 g Vastkokende aardappelen, 1 snuifje grof zout, rozemarijn, tijm, 3 blaadje laurier, 2 teentjes Look
2
Spoel de aardappelen, snijd ze in schijfjes en doe ze in een ovenschaal. Sprenkel er een flinke scheut olijfolie over en kruid met grof zout en wat peper. Leg de takjes rozemarijn en tijm en laurierblaadjes bij. Pel de teentjes look, snipper ze fijn en meng ze onder de aardappelschijven. Schuif de ovenschaal 25 minuten in de oven.
1 scheutje olijfolie, 600 g kippenvlees, 1 snuifje zout, 1 snuifje kippenkruiden
3
Laat een scheut olie heet worden in een grote pan. Snijd de kip in stukken en kruid ze met kipkruiden en een snuif zout. Bak de stukken kip goudbruin aan alle kanten.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
4
Pel ondertussen de sjalotten en snijd in ringen. Pel de look en snijd fijn.
3 Puntpaprika, 200 g rauwe ham, 1 een flinke eetlepel paprikapasta, 2 el kappertjes
5
Haal de kip uit de pan en hou even apart. Stoof de sjalot in dezelfde pan als de kip. Snijd de paprika’s en de rauwe ham in reepjes en voeg ze toe. Voeg er de kappertjes aan toe, gevolgd door de paprikapasta. Laat het geheel even stoven.
1 blik Tomatenblokjes, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 0,1 l Kippenbouillon, oregano, rozemarijn
6
Leg de kip weer in de pan bij de groenten. Breng het geheel op smaak met een snuif gerookt paprikapoeder en voeg de tomatenblokjes toe, gevolgd door de kippenbouillon. Voeg er de rozemarijn en verse oregano aan toe en kruid met peper en zout. Laat de saus een tiental minuten zachtjes doorkoken.
7
Haal de tijm, de laurier en de rozemarijn uit de saus.
platte peterselie, 0,5 bosjes Bieslook
8
Maak een simpel kruidenslaatje met de platte peterselie en wat fijngesnipperde bieslook. Breng op smaak met olijfolie, een scheutje azijn, peper en zout.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.
2
Spoel de aardappelen, snijd ze in schijfjes en doe ze in een ovenschaal. Sprenkel er een flinke scheut olijfolie over en kruid met grof zout en wat peper. Leg de takjes rozemarijn en tijm en laurierblaadjes bij. Pel de teentjes look, snipper ze fijn en meng ze onder de aardappelschijven. Schuif de ovenschaal 25 minuten in de oven.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
55m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
800 g
Grof zout
1 snuifje
Rozemarijn
Tijm
Laurier
3 blaadje
Look
4 teentjes
Olijfolie
1 scheutje
Kippenvleesvan de bouten
600 g
Zout
1 snuifje
Kippenkruiden
1 snuifje
Sjalotten
2
Puntpaprika
3
Rauwe ham
200 g
Paprikapasta
1 een flinke eetlepel
Kappertjes
2 el
Tomatenblokjes
1 blik
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Kippenbouillon
0,1 l
Oregano
Platte peterselie
Bieslook
0,5 bosjes
Romeinse kip met geroosterde aardappelen
Dit is zo'n gerecht dat gewoon niet kan mislukken, en dat maakt het des te leuker om eraan te beginnen! Een snelle Romeinse stoofpot met kip, gerookte ham, kappertjes en paprika in de hoofdrol. Jeroen serveert er ovengeroosterde aardappelen bij.Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.
800 g Vastkokende aardappelen, 1 snuifje grof zout, rozemarijn, tijm, 3 blaadje laurier, 2 teentjes Look
2
Spoel de aardappelen, snijd ze in schijfjes en doe ze in een ovenschaal. Sprenkel er een flinke scheut olijfolie over en kruid met grof zout en wat peper. Leg de takjes rozemarijn en tijm en laurierblaadjes bij. Pel de teentjes look, snipper ze fijn en meng ze onder de aardappelschijven. Schuif de ovenschaal 25 minuten in de oven.
1 scheutje olijfolie, 600 g kippenvlees, 1 snuifje zout, 1 snuifje kippenkruiden
3
Laat een scheut olie heet worden in een grote pan. Snijd de kip in stukken en kruid ze met kipkruiden en een snuif zout. Bak de stukken kip goudbruin aan alle kanten.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
4
Pel ondertussen de sjalotten en snijd in ringen. Pel de look en snijd fijn.
3 Puntpaprika, 200 g rauwe ham, 1 een flinke eetlepel paprikapasta, 2 el kappertjes
5
Haal de kip uit de pan en hou even apart. Stoof de sjalot in dezelfde pan als de kip. Snijd de paprika’s en de rauwe ham in reepjes en voeg ze toe. Voeg er de kappertjes aan toe, gevolgd door de paprikapasta. Laat het geheel even stoven.
1 blik Tomatenblokjes, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 0,1 l Kippenbouillon, oregano, rozemarijn
6
Leg de kip weer in de pan bij de groenten. Breng het geheel op smaak met een snuif gerookt paprikapoeder en voeg de tomatenblokjes toe, gevolgd door de kippenbouillon. Voeg er de rozemarijn en verse oregano aan toe en kruid met peper en zout. Laat de saus een tiental minuten zachtjes doorkoken.
7
Haal de tijm, de laurier en de rozemarijn uit de saus.
platte peterselie, 0,5 bosjes Bieslook
8
Maak een simpel kruidenslaatje met de platte peterselie en wat fijngesnipperde bieslook. Breng op smaak met olijfolie, een scheutje azijn, peper en zout.