Spirelli met pesto van boerenkool en gebakken gamba's
Spirelli met pesto van boerenkool en gebakken gamba's
Spirelli met pesto van boerenkool en gebakken gamba's
Spirelli met pesto van boerenkool en gebakken gamba's
Ingrediënten
4 personen
Spirelli
500 g
Gamba's
12
Mascarpone
100 g
Olijfolie
1 scheutje
Olijfolie
0,15 l
Peper
Zout
Boerenkolen
200 g
Oude schapenkaas
150 g
Kervel
1 bosje
Look
0,5 teentjes
Pijnboompitten
60 g
Citroenen
0,5
Bicarbonaat
1 snuifje
Rucola
100 g
Benodigdheden
Blender, een blender of hakmolen
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De pastaschotel
1
Ontdooi de gamba’s, indien nodig.
2
Spoel de bladeren boerenkool en verwijder de taaiste stelen en bladnerven. Scheur de gekrulde bladeren in kleinere stukken.
3
Breng een ruime pot met gezouten water aan de kook. (om straks de pasta te garen)
4
Breng ook water aan de kook met een snuif bicarbonaat. Kook de stukken boerenkool gedurende 3 minuten.
5
Snij de pecorino in blokjes en doe ze in de beker van de blender. Giet de stukken kool af, spoel ze onder koud water en knijp het meeste vocht eruit.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
6
Doe de boerenkool in de blender, samen met pluksels kervel, pijnboompitten en een stukje look. Voeg een royale hoeveelheid olijfolie toe en mix.
7
Proef de pesto en breng de koude saus op smaak met een scheutje ciitroensap, wat peper en zout.
8
Maak de gamba’s schoon. Ik verwijder het pantser en de staart, terwijl de kopjes blijven zitten.
9
Maak een ondiepe insnijding langs de rug en verwijder het darmkanaaltje.
10
Kook de spirelli gaar in het kokende water. Reken een gaartijd die een minuut korter is dan wat de verpakking aangeeft en giet ze af.
11
Verhit een scheut olijfolie in een ruime braadpan op een stevig vuur.
12
Leg de dikke garnalen in de sissende olie, strooi er een beetje versgemalen peper over en wat zout. Bak ze een kleine twee minuten en draai ze om. Nog anderhalve minuut later zijn ze wellicht al gaar.
TIPNet achter de kop, mag het vlees van de gamba nog een beetje ‘glazig’ zijn. Voor mij het teken dat ze voldoende gaar zijn.
13
Giet de spirelli in een ruime mengschaal en roer er de mascapone doorheen. Roer er vervolgens een flinke portie pesto van boerenkool in en proef. Voeg naar smaak extra peper en/of zout toe.
14
Strooi kervelpluksels en gewassen rucola over de deegwaren en schik er de gebakken gamba’s bovenop. Serveer meteen.
Voor de pasta & gamba's
500 g Spirelli, 12 gamba's, 100 g mascarpone, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
15
Voor de koolpesto
200 g boerenkolen, 150 g oude schapenkaas, 0,5 bosjes kervel, 0,5 teentjes Look, 60 g pijnboompitten, 1 scheutje olijfolie, 0,5 citroenen, peper, zout, 1 snuifje bicarbonaat
16
Om af te werken
100 g Rucola, 0,5 bosjes kervel
17
De pastaschotel
1
Ontdooi de gamba’s, indien nodig.
2
Spoel de bladeren boerenkool en verwijder de taaiste stelen en bladnerven. Scheur de gekrulde bladeren in kleinere stukken.
3
Breng een ruime pot met gezouten water aan de kook. (om straks de pasta te garen)
4
Breng ook water aan de kook met een snuif bicarbonaat. Kook de stukken boerenkool gedurende 3 minuten.
5
Snij de pecorino in blokjes en doe ze in de beker van de blender. Giet de stukken kool af, spoel ze onder koud water en knijp het meeste vocht eruit.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
6
Doe de boerenkool in de blender, samen met pluksels kervel, pijnboompitten en een stukje look. Voeg een royale hoeveelheid olijfolie toe en mix.
7
Proef de pesto en breng de koude saus op smaak met een scheutje ciitroensap, wat peper en zout.
8
Maak de gamba’s schoon. Ik verwijder het pantser en de staart, terwijl de kopjes blijven zitten.
9
Maak een ondiepe insnijding langs de rug en verwijder het darmkanaaltje.
10
Kook de spirelli gaar in het kokende water. Reken een gaartijd die een minuut korter is dan wat de verpakking aangeeft en giet ze af.
11
Verhit een scheut olijfolie in een ruime braadpan op een stevig vuur.
12
Leg de dikke garnalen in de sissende olie, strooi er een beetje versgemalen peper over en wat zout. Bak ze een kleine twee minuten en draai ze om. Nog anderhalve minuut later zijn ze wellicht al gaar.
TIPNet achter de kop, mag het vlees van de gamba nog een beetje ‘glazig’ zijn. Voor mij het teken dat ze voldoende gaar zijn.
13
Giet de spirelli in een ruime mengschaal en roer er de mascapone doorheen. Roer er vervolgens een flinke portie pesto van boerenkool in en proef. Voeg naar smaak extra peper en/of zout toe.
14
Strooi kervelpluksels en gewassen rucola over de deegwaren en schik er de gebakken gamba’s bovenop. Serveer meteen.
Voor de pasta & gamba's
500 g Spirelli, 12 gamba's, 100 g mascarpone, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
15
Voor de koolpesto
200 g boerenkolen, 150 g oude schapenkaas, 0,5 bosjes kervel, 0,5 teentjes Look, 60 g pijnboompitten, 1 scheutje olijfolie, 0,5 citroenen, peper, zout, 1 snuifje bicarbonaat
16
Om af te werken
100 g Rucola, 0,5 bosjes kervel
17
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Spirelli
500 g
Gamba's
12
Mascarpone
100 g
Olijfolie
1 scheutje
Olijfolie
0,15 l
Peper
Zout
Boerenkolen
200 g
Oude schapenkaas
150 g
Kervel
1 bosje
Look
0,5 teentjes
Pijnboompitten
60 g
Citroenen
0,5
Bicarbonaat
1 snuifje
Rucola
100 g
Spirelli met pesto van boerenkool en gebakken gamba's
Jeroen maakt een hele gezonde pesto van boerenkool en kervel. Een beetje ongewoon, maar zeer lekker als grasgroene saus bij een pot pasta. Wat mascapone maakt het gerecht romig en bovenop de schaal pastakrullen legt Jeroen dikke gebakken gamba’s en wat fris groen.Instructies
De pastaschotel
1
Ontdooi de gamba’s, indien nodig.
2
Spoel de bladeren boerenkool en verwijder de taaiste stelen en bladnerven. Scheur de gekrulde bladeren in kleinere stukken.
3
Breng een ruime pot met gezouten water aan de kook. (om straks de pasta te garen)
4
Breng ook water aan de kook met een snuif bicarbonaat. Kook de stukken boerenkool gedurende 3 minuten.
5
Snij de pecorino in blokjes en doe ze in de beker van de blender. Giet de stukken kool af, spoel ze onder koud water en knijp het meeste vocht eruit.
6
Doe de boerenkool in de blender, samen met pluksels kervel, pijnboompitten en een stukje look. Voeg een royale hoeveelheid olijfolie toe en mix.
7
Proef de pesto en breng de koude saus op smaak met een scheutje ciitroensap, wat peper en zout.
8
Maak de gamba’s schoon. Ik verwijder het pantser en de staart, terwijl de kopjes blijven zitten.
9
Maak een ondiepe insnijding langs de rug en verwijder het darmkanaaltje.
10
Kook de spirelli gaar in het kokende water. Reken een gaartijd die een minuut korter is dan wat de verpakking aangeeft en giet ze af.
11
Verhit een scheut olijfolie in een ruime braadpan op een stevig vuur.
12
Leg de dikke garnalen in de sissende olie, strooi er een beetje versgemalen peper over en wat zout. Bak ze een kleine twee minuten en draai ze om. Nog anderhalve minuut later zijn ze wellicht al gaar.
TIPNet achter de kop, mag het vlees van de gamba nog een beetje ‘glazig’ zijn. Voor mij het teken dat ze voldoende gaar zijn.
13
Giet de spirelli in een ruime mengschaal en roer er de mascapone doorheen. Roer er vervolgens een flinke portie pesto van boerenkool in en proef. Voeg naar smaak extra peper en/of zout toe.
14
Strooi kervelpluksels en gewassen rucola over de deegwaren en schik er de gebakken gamba’s bovenop. Serveer meteen.
Voor de pasta & gamba's
500 g Spirelli, 12 gamba's, 100 g mascarpone, 1 scheutje olijfolie, peper, zout
15
Voor de koolpesto
200 g boerenkolen, 150 g oude schapenkaas, 0,5 bosjes kervel, 0,5 teentjes Look, 60 g pijnboompitten, 1 scheutje olijfolie, 0,5 citroenen, peper, zout, 1 snuifje bicarbonaat
16
Om af te werken
100 g Rucola, 0,5 bosjes kervel
17