Fakkel van spek en gehaktballetjes

Fakkel van spek en gehaktballetjes

25m
14
-
649
Recepten

Fakkel van spek en gehaktballetjes

Een apperitiefhapje voor jong en oud? Scoor met deze fakkel van spek en gehaktballetjes.
Fakkel van spek en gehaktballetjes

Fakkel van spek en gehaktballetjes

25m
14
-
649
Recepten

Fakkel van spek en gehaktballetjes

Een apperitiefhapje voor jong en oud? Scoor met deze fakkel van spek en gehaktballetjes.
Totale tijd25m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes649

Ingrediënten

4 personen
Honing
0,8 tl
Meli honing voor elk moment.
Meli honing voor elk moment.Ontdek de recepten
Gemengd gehakt
160 g
Sjalotten
0,8
Peterselie
1,6 el
Ei
0,8
Paneermeel
2,4 el
Ontbijtspek
4
Olijfolie
Peper
Zout
Paprikapoeder
0,4 tl
Cayennepeper
0,4 tl
Komijnpoeder
0,4 tl
Currypoeder
0,4 tl
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door Meli
Meli honing voor elk moment.
Meli honing voor elk moment.
Ontdek de recepten
Wist je dat... honing zoeter smaakt dan suiker? Daardoor heb je vaak minder nodig om gerechten of drankjes op smaak te brengen. Geïnspireerd? Klik hier om onze recepten te ontdekken.

Instructies

0,8 Sjalotten, 1,6 el Peterselie, 0,8 ei, 2,4 el paneermeel, 0,4 tl paprikapoeder, 0,4 tl cayennepeper, zout, 160 g gemengd gehakt
1
Snipper het sjalotje. Meng het samen met de helft van de peterselie het ei en paneermeel onder het gehakt.Kruid met het paprikapoeder cayennepeper en zout.
2
Rol er met vochtige handen balletjes van (iets kleiner dan een pingpong bal).Reken op 3 balletjes per spies.
4 ontbijtspek
3
Prik een plakje spek aan een spiesje en rijg hierna een gehaktballetje op de prikker. Wikkel het spek nu één slag om de gehaktbal en prik weer vast op de prikker.Rijg vervolgens weer een gehaktballetje op de prikker en sla er opnieuw het spek over.Herhaal tot er 3 gehaktballetjes op de prikker zitten.
0,4 tl komijnpoeder, 0,4 tl currypoeder, 0,8 tl honing, olijfolie, peper, zout
4
Meng het komijnpoeder het currypoeder en de honing onder een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout.Bestrijk er de spiesjes mee.
Ad door Meli
Meli honing voor elk moment.
Wist je dat... honing zoeter smaakt dan suiker? Daardoor heb je vaak minder nodig om gerechten of drankjes op smaak te brengen. Geïnspireerd? Klik hier om onze recepten te ontdekken.
5
Gril de spiesjes een 8-tal minuten op de barbecue. Keer ze regelmatig om en bestrijk ev nogmaals met de kruidenolie.
6
Bestrooi met de resterende peterselie en serveer meteen.
1
Snipper het sjalotje. Meng het samen met de helft van de peterselie het ei en paneermeel onder het gehakt.Kruid met het paprikapoeder cayennepeper en zout.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door Meli
Meli honing voor elk moment.
Meli honing voor elk moment.
Ontdek de recepten
Wist je dat... honing zoeter smaakt dan suiker? Daardoor heb je vaak minder nodig om gerechten of drankjes op smaak te brengen. Geïnspireerd? Klik hier om onze recepten te ontdekken.

Instructies

0,8 Sjalotten, 1,6 el Peterselie, 0,8 ei, 2,4 el paneermeel, 0,4 tl paprikapoeder, 0,4 tl cayennepeper, zout, 160 g gemengd gehakt
1
Snipper het sjalotje. Meng het samen met de helft van de peterselie het ei en paneermeel onder het gehakt.Kruid met het paprikapoeder cayennepeper en zout.
2
Rol er met vochtige handen balletjes van (iets kleiner dan een pingpong bal).Reken op 3 balletjes per spies.
4 ontbijtspek
3
Prik een plakje spek aan een spiesje en rijg hierna een gehaktballetje op de prikker. Wikkel het spek nu één slag om de gehaktbal en prik weer vast op de prikker.Rijg vervolgens weer een gehaktballetje op de prikker en sla er opnieuw het spek over.Herhaal tot er 3 gehaktballetjes op de prikker zitten.
0,4 tl komijnpoeder, 0,4 tl currypoeder, 0,8 tl honing, olijfolie, peper, zout
4
Meng het komijnpoeder het currypoeder en de honing onder een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout.Bestrijk er de spiesjes mee.
Ad door Meli
Meli honing voor elk moment.
Wist je dat... honing zoeter smaakt dan suiker? Daardoor heb je vaak minder nodig om gerechten of drankjes op smaak te brengen. Geïnspireerd? Klik hier om onze recepten te ontdekken.
5
Gril de spiesjes een 8-tal minuten op de barbecue. Keer ze regelmatig om en bestrijk ev nogmaals met de kruidenolie.
6
Bestrooi met de resterende peterselie en serveer meteen.
1
Snipper het sjalotje. Meng het samen met de helft van de peterselie het ei en paneermeel onder het gehakt.Kruid met het paprikapoeder cayennepeper en zout.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden