dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Rolladen van konijn met avocadosalade en bbq-mais (thumbnail)Rolladen van konijn met avocadosalade en bbq-mais

Rolladen van konijn met avocadosalade en bbq-mais

1u
0
-
1.8K
Recepten

Rolladen van konijn met avocadosalade en bbq-mais

Je legt wellicht zelden konijn op de barbecue, maar het mals en mager vlees is uitstekend geschikt om er culinair mee te grillen. Jeroen maakt kleine rolladen van rugfilets, gevuld met gehakt, een plak smakelijke ham en het selderkruid lavas. De feestelijke rol presenteert hij op een salade met avocado en kerstomaat, in het gezelschap van een kolf gegrilde mais. Dit zijn culinaire sterren op hete kolen.
Rolladen van konijn met avocadosalade en bbq-mais (thumbnail)Rolladen van konijn met avocadosalade en bbq-mais

Rolladen van konijn met avocadosalade en bbq-mais

1u
0
-
1.8K
Recepten

Rolladen van konijn met avocadosalade en bbq-mais

Je legt wellicht zelden konijn op de barbecue, maar het mals en mager vlees is uitstekend geschikt om er culinair mee te grillen. Jeroen maakt kleine rolladen van rugfilets, gevuld met gehakt, een plak smakelijke ham en het selderkruid lavas. De feestelijke rol presenteert hij op een salade met avocado en kerstomaat, in het gezelschap van een kolf gegrilde mais. Dit zijn culinaire sterren op hete kolen.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten0
Beoordeling-
Aantal likes1.8K

Ingrediënten

4 personen
Fijne olijfolie
6 el
Olijfolieof klontjes boter
1 scheutje
Konijnenruggenontbeend, met buikblies
4 stuk
Gemengd gehakt
250 g
Kookhambv.breydelham
4 sneetjes
Ricotta
100 g
Lava'sgroen kruid
1 bosje
Komijnpoeder
1 snuifje
Peper
Zout
Avocado's
2
Kerstomaten
200 g
Rode of zwarte bonenuit blik, uitgelekt
200 g
Balsamico
4 el
Paprikapoeder
1 snuifje
Maïs
2
Kippenkruiden

Benodigdheden

Vellen aluminiumfolie, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De rolladen van konijn met avocadosalade

1
Doe het gehakt en de ricotta in een mengkom. Meng er een snuif komijnpoeder, een beetje cayennepeper en zout door.
2
Leg de lappen rugvlees van konijn uitgespreid op je werkblad. Leg het dun flapje buikvlees naar onder toe. Kruid het vlees met wat versgemalen peper en zout.
3
Beleg elke lap konijn met een (bijgesneden) plak gekookte ham.
TIPVoor een meer uitgesproken smaak kan je ook kiezen voor plakken gedroogde ham.
4
Leg vervolgens een rijtje van blaadjes lavas op de ham en schep er een deel van de gehaktvulling op. (Schik de vulling tegen de filet. Gebruik maximaal 2 eetlepels.)
5
INFO: Lavas is een groen kruid met een intense seldersmaak. Wie een kruidentuin heeft moet zeker een plek vrijhouden voor deze multi-functionele smaakmaker.
6
Rol de konijnenrug strak op. Begin te rollen bij de filet. Verpak elke rollade in een vel aluminiumfolie, en span de uiteinden aan, zodat je een strakke zilveren worst overhoudt.
7
Breng water aan de kook. Verwijder de bladeren die rond de maiskolven zitten en snij de uiteinden bij. Leg de kolven in het water, voeg een klont boter toe en een snuif zout. Kook ze 10 minuten.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
8
Leg de ingepakte rolladen op de hete barbecue. (200°C) Gaar ze gedurende zo’n 15 minuten. Draai het vlees tussendoor eens om.
9
Meng een scheut olijfolie met wat balsamico, versgemalen peper en wat zout tot een eenvoudige vinaigrette.
10
Giet de ingeblikte bonen in een zeef en spoel ze onder een straal koud water. Laat de zwarte (of rode) bonen uitlekken. Snij de kerstomaten middendoor.
11
Snij de rijpe avocado’s in kwarten en verwijder de dikke pit. Trek de dikke schil van de partjes.
12
Leg op ieders bord een halve avocado, prak de vrucht en verdeel er halve kerstomaten over. Strooi er ook wat bonen bij. Voeg extra smaak toe met een beetje gerookt paprikapoeder, versgemalen peper en grof (zee)zout.
13
Strooi kippenkruiden over de maiskolven en druppel er een beetje olijfolie over. (Of leg er klontjes boter op.) Grill ze op de barbecue tot ze kleur krijgen.
14
Verwijder de folie en leg de bleke (maar gare) konijnrolladen op de rooster. Geef ze rondomrond wat kleur en smaak van de houtskoolgrill.
15
Snij de rolladen in brede plakken, schik ze op de borden met avocado, tomaat en boontjes. Lepel er tenslotte wat balsamicovinaigrette overheen en serveer.
1
Doe het gehakt en de ricotta in een mengkom. Meng er een snuif komijnpoeder, een beetje cayennepeper en zout door.
2
Leg de lappen rugvlees van konijn uitgespreid op je werkblad. Leg het dun flapje buikvlees naar onder toe. Kruid het vlees met wat versgemalen peper en zout.

Instructies

De rolladen van konijn met avocadosalade

1
Doe het gehakt en de ricotta in een mengkom. Meng er een snuif komijnpoeder, een beetje cayennepeper en zout door.
2
Leg de lappen rugvlees van konijn uitgespreid op je werkblad. Leg het dun flapje buikvlees naar onder toe. Kruid het vlees met wat versgemalen peper en zout.
3
Beleg elke lap konijn met een (bijgesneden) plak gekookte ham.
TIPVoor een meer uitgesproken smaak kan je ook kiezen voor plakken gedroogde ham.
4
Leg vervolgens een rijtje van blaadjes lavas op de ham en schep er een deel van de gehaktvulling op. (Schik de vulling tegen de filet. Gebruik maximaal 2 eetlepels.)
5
INFO: Lavas is een groen kruid met een intense seldersmaak. Wie een kruidentuin heeft moet zeker een plek vrijhouden voor deze multi-functionele smaakmaker.
6
Rol de konijnenrug strak op. Begin te rollen bij de filet. Verpak elke rollade in een vel aluminiumfolie, en span de uiteinden aan, zodat je een strakke zilveren worst overhoudt.
7
Breng water aan de kook. Verwijder de bladeren die rond de maiskolven zitten en snij de uiteinden bij. Leg de kolven in het water, voeg een klont boter toe en een snuif zout. Kook ze 10 minuten.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
8
Leg de ingepakte rolladen op de hete barbecue. (200°C) Gaar ze gedurende zo’n 15 minuten. Draai het vlees tussendoor eens om.
9
Meng een scheut olijfolie met wat balsamico, versgemalen peper en wat zout tot een eenvoudige vinaigrette.
10
Giet de ingeblikte bonen in een zeef en spoel ze onder een straal koud water. Laat de zwarte (of rode) bonen uitlekken. Snij de kerstomaten middendoor.
11
Snij de rijpe avocado’s in kwarten en verwijder de dikke pit. Trek de dikke schil van de partjes.
12
Leg op ieders bord een halve avocado, prak de vrucht en verdeel er halve kerstomaten over. Strooi er ook wat bonen bij. Voeg extra smaak toe met een beetje gerookt paprikapoeder, versgemalen peper en grof (zee)zout.
13
Strooi kippenkruiden over de maiskolven en druppel er een beetje olijfolie over. (Of leg er klontjes boter op.) Grill ze op de barbecue tot ze kleur krijgen.
14
Verwijder de folie en leg de bleke (maar gare) konijnrolladen op de rooster. Geef ze rondomrond wat kleur en smaak van de houtskoolgrill.
15
Snij de rolladen in brede plakken, schik ze op de borden met avocado, tomaat en boontjes. Lepel er tenslotte wat balsamicovinaigrette overheen en serveer.
1
Doe het gehakt en de ricotta in een mengkom. Meng er een snuif komijnpoeder, een beetje cayennepeper en zout door.
2
Leg de lappen rugvlees van konijn uitgespreid op je werkblad. Leg het dun flapje buikvlees naar onder toe. Kruid het vlees met wat versgemalen peper en zout.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Rolladen van konijn met avocadosalade en bbq-mais (thumbnail)Rolladen van konijn met avocadosalade en bbq-mais
4 personen
1u
Ingrediënten
Fijne olijfolie
6 el
Olijfolieof klontjes boter
1 scheutje
Konijnenruggenontbeend, met buikblies
4 stuk
Gemengd gehakt
250 g
Kookhambv.breydelham
4 sneetjes
Ricotta
100 g
Lava'sgroen kruid
1 bosje
Komijnpoeder
1 snuifje
Peper
Zout
Avocado's
2
Kerstomaten
200 g
Rode of zwarte bonenuit blik, uitgelekt
200 g
Balsamico
4 el
Paprikapoeder
1 snuifje
Maïs
2
Kippenkruiden

Rolladen van konijn met avocadosalade en bbq-mais

Je legt wellicht zelden konijn op de barbecue, maar het mals en mager vlees is uitstekend geschikt om er culinair mee te grillen. Jeroen maakt kleine rolladen van rugfilets, gevuld met gehakt, een plak smakelijke ham en het selderkruid lavas. De feestelijke rol presenteert hij op een salade met avocado en kerstomaat, in het gezelschap van een kolf gegrilde mais. Dit zijn culinaire sterren op hete kolen.
Instructies

De rolladen van konijn met avocadosalade

1
Doe het gehakt en de ricotta in een mengkom. Meng er een snuif komijnpoeder, een beetje cayennepeper en zout door.
2
Leg de lappen rugvlees van konijn uitgespreid op je werkblad. Leg het dun flapje buikvlees naar onder toe. Kruid het vlees met wat versgemalen peper en zout.
3
Beleg elke lap konijn met een (bijgesneden) plak gekookte ham.
TIPVoor een meer uitgesproken smaak kan je ook kiezen voor plakken gedroogde ham.
4
Leg vervolgens een rijtje van blaadjes lavas op de ham en schep er een deel van de gehaktvulling op. (Schik de vulling tegen de filet. Gebruik maximaal 2 eetlepels.)
5
INFO: Lavas is een groen kruid met een intense seldersmaak. Wie een kruidentuin heeft moet zeker een plek vrijhouden voor deze multi-functionele smaakmaker.
6
Rol de konijnenrug strak op. Begin te rollen bij de filet. Verpak elke rollade in een vel aluminiumfolie, en span de uiteinden aan, zodat je een strakke zilveren worst overhoudt.
7
Breng water aan de kook. Verwijder de bladeren die rond de maiskolven zitten en snij de uiteinden bij. Leg de kolven in het water, voeg een klont boter toe en een snuif zout. Kook ze 10 minuten.
8
Leg de ingepakte rolladen op de hete barbecue. (200°C) Gaar ze gedurende zo’n 15 minuten. Draai het vlees tussendoor eens om.
9
Meng een scheut olijfolie met wat balsamico, versgemalen peper en wat zout tot een eenvoudige vinaigrette.
10
Giet de ingeblikte bonen in een zeef en spoel ze onder een straal koud water. Laat de zwarte (of rode) bonen uitlekken. Snij de kerstomaten middendoor.
11
Snij de rijpe avocado’s in kwarten en verwijder de dikke pit. Trek de dikke schil van de partjes.
12
Leg op ieders bord een halve avocado, prak de vrucht en verdeel er halve kerstomaten over. Strooi er ook wat bonen bij. Voeg extra smaak toe met een beetje gerookt paprikapoeder, versgemalen peper en grof (zee)zout.
13
Strooi kippenkruiden over de maiskolven en druppel er een beetje olijfolie over. (Of leg er klontjes boter op.) Grill ze op de barbecue tot ze kleur krijgen.
14
Verwijder de folie en leg de bleke (maar gare) konijnrolladen op de rooster. Geef ze rondomrond wat kleur en smaak van de houtskoolgrill.
15
Snij de rolladen in brede plakken, schik ze op de borden met avocado, tomaat en boontjes. Lepel er tenslotte wat balsamicovinaigrette overheen en serveer.