dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
T-bonesteak met verse frieten en salade (thumbnail)T-bonesteak met verse frieten en salade

T-bonesteak met verse frieten en salade

50m
18
-
4.9K
Recepten

T-bonesteak met verse frieten en salade

Biefstuk-friet met sla. De Belgische keuken op zijn best, zeker als je een mooi stuk vlees perfect gaart in de oven op lage temperatuur en dan op de barbecue.
T-bonesteak met verse frieten en salade (thumbnail)T-bonesteak met verse frieten en salade

T-bonesteak met verse frieten en salade

50m
18
-
4.9K
Recepten

T-bonesteak met verse frieten en salade

Biefstuk-friet met sla. De Belgische keuken op zijn best, zeker als je een mooi stuk vlees perfect gaart in de oven op lage temperatuur en dan op de barbecue.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes4.9K

Ingrediënten

4 personen
T-bone steak
1
Tijm
Rozemarijn
Grof zout
Peperbolletjes
Look
2 teentjes
Provençaalse kruiden
1 el
Olijfolie
3 el
Frietaardappelen
1.000 g
Eierdooiers
4
Water
1 el
Natuurazijn
1 el
Scherpe mosterd
1 el
Peper
Zout
Arachideolie
0,4 l
Rucola
1 bosje
Rode ui
1

Benodigdheden

Een vijzel, een mandoline, een schone keukenhanddoek, een friteuse, een barbecue

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor tot 50 °C.
1 T-Bone steak
2
Leg de T-bonesteak op een ovenplaat.
TIPT-bonesteak is een heel luxueus stuk vlees, bestaande uit een deel entrecote en een deel filet pur.
tijm, rozemarijn, grof zout, peperbolletjes, 2 teentjes Look, 1 el Provençaalse kruiden, 3 el olijfolie
3
Rits de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes. Doe ze in de vijzel met het grof zout, enkele peperbollen, de gekneusde en gepelde knoflook en de Provençaalse kruiden. Plet alles met de stamper en doe er de olijfolie bij.
4
Smeer de T-bone in met het olie-kruidenmengsel.
5
Zet de steak 50 minuten in de voorverwarmde oven. Wrijf hem af en toe nog eens in met het kruidenmengsel.
1.000 g frietaardappelen
6
Schil de aardappelen en snijd ze met de mandoline in dunne frieten.
7
Spoel het zetmeel weg onder koud stromend water en dep ze droog met een schone keukenhanddoek.
8
Verwarm de friteuse tot 140 °C. Bak de frietjes in meerdere porties.
9
Doe de frietjes in een schaal en laat ze volledig afkoelen.

De mayonaise

4 eierdooiers
10
Doe de eierdooiers in een diepe mengbeker en klop ze los.
1 el Water, 1 el natuurazijn, 1 el scherpe mosterd
11
Doe er de azijn, het water en de mosterd bij. Klop alles los met een garde.
peper, zout, 0,4 l arachideolie
12
Giet de olie in een fijne straal bij het mengsel en klop tot de mayonaise gebonden is. Kruid met peper en zout.

Afwerken en serveren

13
Verwarm de barbecue.
14
Verwarm de friteuse tot 175 °C.
15
Bak de T-bonesteak bleu, saignant, à point of bien cuit op de barbecue (zie keukentip). Laat het vlees dan even rusten in de oven op 50 °C.
1 bosje Rucola
16
Was de sla.
1 rode ui
17
Pel de rode ui en snijd hem in fijne ringen.
18
Meng de sla met de ui en breng op smaak met olijfolie, natuurazijn, peper en zout.
19
Bak de frietjes krokant in de friteuse.
20
Serveer de steak met frietjes en salade. Geef er mayonaise bij.
1
Verwarm de oven voor tot 50 °C.
2
Leg de T-bonesteak op een ovenplaat.

Instructies

1
Verwarm de oven voor tot 50 °C.
1 T-Bone steak
2
Leg de T-bonesteak op een ovenplaat.
TIPT-bonesteak is een heel luxueus stuk vlees, bestaande uit een deel entrecote en een deel filet pur.
tijm, rozemarijn, grof zout, peperbolletjes, 2 teentjes Look, 1 el Provençaalse kruiden, 3 el olijfolie
3
Rits de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes. Doe ze in de vijzel met het grof zout, enkele peperbollen, de gekneusde en gepelde knoflook en de Provençaalse kruiden. Plet alles met de stamper en doe er de olijfolie bij.
4
Smeer de T-bone in met het olie-kruidenmengsel.
5
Zet de steak 50 minuten in de voorverwarmde oven. Wrijf hem af en toe nog eens in met het kruidenmengsel.
1.000 g frietaardappelen
6
Schil de aardappelen en snijd ze met de mandoline in dunne frieten.
7
Spoel het zetmeel weg onder koud stromend water en dep ze droog met een schone keukenhanddoek.
8
Verwarm de friteuse tot 140 °C. Bak de frietjes in meerdere porties.
9
Doe de frietjes in een schaal en laat ze volledig afkoelen.

De mayonaise

4 eierdooiers
10
Doe de eierdooiers in een diepe mengbeker en klop ze los.
1 el Water, 1 el natuurazijn, 1 el scherpe mosterd
11
Doe er de azijn, het water en de mosterd bij. Klop alles los met een garde.
peper, zout, 0,4 l arachideolie
12
Giet de olie in een fijne straal bij het mengsel en klop tot de mayonaise gebonden is. Kruid met peper en zout.

Afwerken en serveren

13
Verwarm de barbecue.
14
Verwarm de friteuse tot 175 °C.
15
Bak de T-bonesteak bleu, saignant, à point of bien cuit op de barbecue (zie keukentip). Laat het vlees dan even rusten in de oven op 50 °C.
1 bosje Rucola
16
Was de sla.
1 rode ui
17
Pel de rode ui en snijd hem in fijne ringen.
18
Meng de sla met de ui en breng op smaak met olijfolie, natuurazijn, peper en zout.
19
Bak de frietjes krokant in de friteuse.
20
Serveer de steak met frietjes en salade. Geef er mayonaise bij.
1
Verwarm de oven voor tot 50 °C.
2
Leg de T-bonesteak op een ovenplaat.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
T-bonesteak met verse frieten en salade (thumbnail)T-bonesteak met verse frieten en salade
4 personen
50m
Ingrediënten
T-bone steak
1
Tijm
Rozemarijn
Grof zout
Peperbolletjes
Look
2 teentjes
Provençaalse kruiden
1 el
Olijfolie
3 el
Frietaardappelen
1.000 g
Eierdooiers
4
Water
1 el
Natuurazijn
1 el
Scherpe mosterd
1 el
Peper
Zout
Arachideolie
0,4 l
Rucola
1 bosje
Rode ui
1

T-bonesteak met verse frieten en salade

Biefstuk-friet met sla. De Belgische keuken op zijn best, zeker als je een mooi stuk vlees perfect gaart in de oven op lage temperatuur en dan op de barbecue.
Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 50 °C.
1 T-Bone steak
2
Leg de T-bonesteak op een ovenplaat.
TIPT-bonesteak is een heel luxueus stuk vlees, bestaande uit een deel entrecote en een deel filet pur.
tijm, rozemarijn, grof zout, peperbolletjes, 2 teentjes Look, 1 el Provençaalse kruiden, 3 el olijfolie
3
Rits de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes. Doe ze in de vijzel met het grof zout, enkele peperbollen, de gekneusde en gepelde knoflook en de Provençaalse kruiden. Plet alles met de stamper en doe er de olijfolie bij.
4
Smeer de T-bone in met het olie-kruidenmengsel.
5
Zet de steak 50 minuten in de voorverwarmde oven. Wrijf hem af en toe nog eens in met het kruidenmengsel.
1.000 g frietaardappelen
6
Schil de aardappelen en snijd ze met de mandoline in dunne frieten.
7
Spoel het zetmeel weg onder koud stromend water en dep ze droog met een schone keukenhanddoek.
8
Verwarm de friteuse tot 140 °C. Bak de frietjes in meerdere porties.
9
Doe de frietjes in een schaal en laat ze volledig afkoelen.

De mayonaise

4 eierdooiers
10
Doe de eierdooiers in een diepe mengbeker en klop ze los.
1 el Water, 1 el natuurazijn, 1 el scherpe mosterd
11
Doe er de azijn, het water en de mosterd bij. Klop alles los met een garde.
peper, zout, 0,4 l arachideolie
12
Giet de olie in een fijne straal bij het mengsel en klop tot de mayonaise gebonden is. Kruid met peper en zout.

Afwerken en serveren

13
Verwarm de barbecue.
14
Verwarm de friteuse tot 175 °C.
15
Bak de T-bonesteak bleu, saignant, à point of bien cuit op de barbecue (zie keukentip). Laat het vlees dan even rusten in de oven op 50 °C.
1 bosje Rucola
16
Was de sla.
1 rode ui
17
Pel de rode ui en snijd hem in fijne ringen.
18
Meng de sla met de ui en breng op smaak met olijfolie, natuurazijn, peper en zout.
19
Bak de frietjes krokant in de friteuse.
20
Serveer de steak met frietjes en salade. Geef er mayonaise bij.