dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Japanse gourmet (thumbnail)Japanse gourmet

Japanse gourmet

1u
18
-
8.1K
Recepten

Japanse gourmet

Deze Japanse gourmet bestaat uit gelakte zalm met miso en teriyaki van onglet. Hier kan je ook nog yakitori van kip, rund en kippenlevertjes en tonkatsu van spiering bij serveren. Voor de vegetariërs staat er gelakte aubergine en omelet met oesterzwam en zeekraal op het menu. Noedelsalade met sojaboontjes, Japanse coleslaw en gepekelde daikon met komkommer zijn de garnituren.
Japanse gourmet (thumbnail)Japanse gourmet

Japanse gourmet

1u
18
-
8.1K
Recepten

Japanse gourmet

Deze Japanse gourmet bestaat uit gelakte zalm met miso en teriyaki van onglet. Hier kan je ook nog yakitori van kip, rund en kippenlevertjes en tonkatsu van spiering bij serveren. Voor de vegetariërs staat er gelakte aubergine en omelet met oesterzwam en zeekraal op het menu. Noedelsalade met sojaboontjes, Japanse coleslaw en gepekelde daikon met komkommer zijn de garnituren.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes8.1K

Ingrediënten

4 personen
Tofusilk
100 g
Gember
20 g
Lente-uien
Ponzu
1 scheutje
Sushirijst
250 g
Zout
1 snuifje
Sushiazijn
4 el
Bruine suiker
2 el
Witte suiker
2 el
Sojasaus
2 el
Sake
4 el
Gember
40 g
Look
1 teentje
Chilipeper
0,3
Limoenensap
0,25
Onglet
200 g
Zalmzonder vel
200 g
Sake
30 ml
Mirin
30 ml
Misopasta
40 g
Witte suiker
1 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Het hapje met tofu

100 g tofu (silk)
1
Snijd de tofu in plakken en doe ze in een kommetje.
1 scheutje Ponzu
2
Sprenkel er wat ponzu over.
20 g gember
3
Schil de gember en rasp hem over de tofu.
lente-uien
4
Werk af met wat fijngesneden lente-ui.

De sushirijst

250 g sushirijst, 1 snuifje zout
5
Spoel de rijst en kook hem in gezouten water net gaar.
4 el Sushiazijn
6
Stort hem uit in een ovenschaal wanneer hij beetgaar is en sprenkel er de sushi-azijn over.
7
Laat helemaal afkoelen.

De teriyakisaus en de onglet

2 el sojasaus, 2 el bruine suiker, 2 el witte suiker, 4 el sake
8
Doe de sojasaus en de sake met de 2 soorten suiker in een steelpannetje.
1 teentje Look, 40 g gember
9
Pel de look en schil de gember en rasp ze er allebei bij.
0,3 chilipeper
10
Snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe.
0,25 limoenen (sap)
11
Pers er het sap van de limoen bij en breng het geheel aan de kook.
12
Laat 5 minuten doorkoken en laat afkoelen.
200 g Onglet, lente-uien
13
Snijd het stuk onglet in plakjes en bedek het vlees met een deel van de teriyakisaus. Werk af met wat fijngesneden lente-ui. Je kan de plakjes zo op de hete plaat bakken.

De misosaus en de zalm

30 ml sake, 30 ml mirin, 1 el witte suiker, 40 g misopasta
14
Breng de sake met de mirin, de suiker en de misopasta aan de kook en laat kort koken. Laat afkoelen.
200 g zalm (zonder vel)
15
Snijd de zalm in blokjes en marineer ze even in een deel van de misosaus. Bak de zalm op de plaat of de grill.
16
Je kan deze bereiding ook met blokjes tofu maken.

Afwerking en suggesties voor bijgerechten

17
Serveer met de afgekoelde sushirijst.
18
Jeroen voorziet nog een aantal extra garnituren zoals crispy chili olie, sojasaus, tonkatsusaus, gepekelde daikon, Japanse coleslaw, geklutst ei met sake en sojasaus en oesterzwammen met zeekraal (om een omelet van te bakken),...
19
Andere bijgerechten zijn yakitori’s (saté van kip, kippenlever en bavette), (gekochte) gyoza's, noedelsalade, tonkatsu (gepaneerde lapjes spiering) en plakjes tofu met sesamzaad.
TIPVoor meer uitgebreide stappen en gourmetinspiratie kan je terecht in Jeroens kookboek ‘Feest’.
1
Snijd de tofu in plakken en doe ze in een kommetje.
2
Sprenkel er wat ponzu over.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Het hapje met tofu

100 g tofu (silk)
1
Snijd de tofu in plakken en doe ze in een kommetje.
1 scheutje Ponzu
2
Sprenkel er wat ponzu over.
20 g gember
3
Schil de gember en rasp hem over de tofu.
lente-uien
4
Werk af met wat fijngesneden lente-ui.

De sushirijst

250 g sushirijst, 1 snuifje zout
5
Spoel de rijst en kook hem in gezouten water net gaar.
4 el Sushiazijn
6
Stort hem uit in een ovenschaal wanneer hij beetgaar is en sprenkel er de sushi-azijn over.
7
Laat helemaal afkoelen.

De teriyakisaus en de onglet

2 el sojasaus, 2 el bruine suiker, 2 el witte suiker, 4 el sake
8
Doe de sojasaus en de sake met de 2 soorten suiker in een steelpannetje.
1 teentje Look, 40 g gember
9
Pel de look en schil de gember en rasp ze er allebei bij.
0,3 chilipeper
10
Snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe.
0,25 limoenen (sap)
11
Pers er het sap van de limoen bij en breng het geheel aan de kook.
12
Laat 5 minuten doorkoken en laat afkoelen.
200 g Onglet, lente-uien
13
Snijd het stuk onglet in plakjes en bedek het vlees met een deel van de teriyakisaus. Werk af met wat fijngesneden lente-ui. Je kan de plakjes zo op de hete plaat bakken.

De misosaus en de zalm

30 ml sake, 30 ml mirin, 1 el witte suiker, 40 g misopasta
14
Breng de sake met de mirin, de suiker en de misopasta aan de kook en laat kort koken. Laat afkoelen.
200 g zalm (zonder vel)
15
Snijd de zalm in blokjes en marineer ze even in een deel van de misosaus. Bak de zalm op de plaat of de grill.
16
Je kan deze bereiding ook met blokjes tofu maken.

Afwerking en suggesties voor bijgerechten

17
Serveer met de afgekoelde sushirijst.
18
Jeroen voorziet nog een aantal extra garnituren zoals crispy chili olie, sojasaus, tonkatsusaus, gepekelde daikon, Japanse coleslaw, geklutst ei met sake en sojasaus en oesterzwammen met zeekraal (om een omelet van te bakken),...
19
Andere bijgerechten zijn yakitori’s (saté van kip, kippenlever en bavette), (gekochte) gyoza's, noedelsalade, tonkatsu (gepaneerde lapjes spiering) en plakjes tofu met sesamzaad.
TIPVoor meer uitgebreide stappen en gourmetinspiratie kan je terecht in Jeroens kookboek ‘Feest’.
1
Snijd de tofu in plakken en doe ze in een kommetje.
2
Sprenkel er wat ponzu over.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Japanse gourmet (thumbnail)Japanse gourmet
4 personen
1u
Ingrediënten
Tofusilk
100 g
Gember
20 g
Lente-uien
Ponzu
1 scheutje
Sushirijst
250 g
Zout
1 snuifje
Sushiazijn
4 el
Bruine suiker
2 el
Witte suiker
2 el
Sojasaus
2 el
Sake
4 el
Gember
40 g
Look
1 teentje
Chilipeper
0,3
Limoenensap
0,25
Onglet
200 g
Zalmzonder vel
200 g
Sake
30 ml
Mirin
30 ml
Misopasta
40 g
Witte suiker
1 el

Japanse gourmet

Deze Japanse gourmet bestaat uit gelakte zalm met miso en teriyaki van onglet. Hier kan je ook nog yakitori van kip, rund en kippenlevertjes en tonkatsu van spiering bij serveren. Voor de vegetariërs staat er gelakte aubergine en omelet met oesterzwam en zeekraal op het menu. Noedelsalade met sojaboontjes, Japanse coleslaw en gepekelde daikon met komkommer zijn de garnituren.
Instructies

Het hapje met tofu

100 g tofu (silk)
1
Snijd de tofu in plakken en doe ze in een kommetje.
1 scheutje Ponzu
2
Sprenkel er wat ponzu over.
20 g gember
3
Schil de gember en rasp hem over de tofu.
lente-uien
4
Werk af met wat fijngesneden lente-ui.

De sushirijst

250 g sushirijst, 1 snuifje zout
5
Spoel de rijst en kook hem in gezouten water net gaar.
4 el Sushiazijn
6
Stort hem uit in een ovenschaal wanneer hij beetgaar is en sprenkel er de sushi-azijn over.
7
Laat helemaal afkoelen.

De teriyakisaus en de onglet

2 el sojasaus, 2 el bruine suiker, 2 el witte suiker, 4 el sake
8
Doe de sojasaus en de sake met de 2 soorten suiker in een steelpannetje.
1 teentje Look, 40 g gember
9
Pel de look en schil de gember en rasp ze er allebei bij.
0,3 chilipeper
10
Snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe.
0,25 limoenen (sap)
11
Pers er het sap van de limoen bij en breng het geheel aan de kook.
12
Laat 5 minuten doorkoken en laat afkoelen.
200 g Onglet, lente-uien
13
Snijd het stuk onglet in plakjes en bedek het vlees met een deel van de teriyakisaus. Werk af met wat fijngesneden lente-ui. Je kan de plakjes zo op de hete plaat bakken.

De misosaus en de zalm

30 ml sake, 30 ml mirin, 1 el witte suiker, 40 g misopasta
14
Breng de sake met de mirin, de suiker en de misopasta aan de kook en laat kort koken. Laat afkoelen.
200 g zalm (zonder vel)
15
Snijd de zalm in blokjes en marineer ze even in een deel van de misosaus. Bak de zalm op de plaat of de grill.
16
Je kan deze bereiding ook met blokjes tofu maken.

Afwerking en suggesties voor bijgerechten

17
Serveer met de afgekoelde sushirijst.
18
Jeroen voorziet nog een aantal extra garnituren zoals crispy chili olie, sojasaus, tonkatsusaus, gepekelde daikon, Japanse coleslaw, geklutst ei met sake en sojasaus en oesterzwammen met zeekraal (om een omelet van te bakken),...
19
Andere bijgerechten zijn yakitori’s (saté van kip, kippenlever en bavette), (gekochte) gyoza's, noedelsalade, tonkatsu (gepaneerde lapjes spiering) en plakjes tofu met sesamzaad.
TIPVoor meer uitgebreide stappen en gourmetinspiratie kan je terecht in Jeroens kookboek ‘Feest’.