Minihamburger met kalfsvlees en currysaus
Minihamburger met kalfsvlees en currysaus
Minihamburger met kalfsvlees en currysaus
Minihamburger met kalfsvlees en currysaus
Ingrediënten
4 personen
Kalfsgehakt
500 g
Lente-uien
4
Rode chilipeper
1
Komijnpoeder
1 tl
Mayonaise
2 el
Currypoeder
1 el
Waterkers
30 g
Ijsbergsla
60 g
Zongedroogde tomaten
100 g
Hamburgerbroodjesmini
8
Olijfolie
Peper
Zout
Look
1 teentje
Ketchup
1 el
Yoghurt
4 el
Mayonaise
2 el
Currypoeder
1 tl
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Meng het gehakt met de lente-uitjes, chilipeper, komijn, mayonaise en currypoeder. Kruid met peper en zout. Vorm kleine burgertjes van het mengsel. Plaats 30 minuten in de koelkast.
2
Meng alle ingrediënten voor het sausje en kruid met peper en zout.
3
Snijd de broodjes open en leg ze met de snijkant even op de barbecue of grillpan. Bestrijk de burgertjes met olijfolie en gril ze ook in een grillpan of op de barbecue in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig om.
4
Bestrijk de onderste helft van de broodjes met wat saus. Verdeel er de fijngesneden ijsbergsla en de zongedroogde tomaatjes over en leg er een burgertje op. Schep er nog wat saus op en eindig met wat waterkers. Sluit de broodjes en serveer meteen.
1
Meng het gehakt met de lente-uitjes, chilipeper, komijn, mayonaise en currypoeder. Kruid met peper en zout. Vorm kleine burgertjes van het mengsel. Plaats 30 minuten in de koelkast.
2
Meng alle ingrediënten voor het sausje en kruid met peper en zout.
3
Snijd de broodjes open en leg ze met de snijkant even op de barbecue of grillpan. Bestrijk de burgertjes met olijfolie en gril ze ook in een grillpan of op de barbecue in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig om.
4
Bestrijk de onderste helft van de broodjes met wat saus. Verdeel er de fijngesneden ijsbergsla en de zongedroogde tomaatjes over en leg er een burgertje op. Schep er nog wat saus op en eindig met wat waterkers. Sluit de broodjes en serveer meteen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Kalfsgehakt
500 g
Lente-uien
4
Rode chilipeper
1
Komijnpoeder
1 tl
Mayonaise
2 el
Currypoeder
1 el
Waterkers
30 g
Ijsbergsla
60 g
Zongedroogde tomaten
100 g
Hamburgerbroodjesmini
8
Olijfolie
Peper
Zout
Look
1 teentje
Ketchup
1 el
Yoghurt
4 el
Mayonaise
2 el
Currypoeder
1 tl
Minihamburger met kalfsvlees en currysaus
Op zoek naar de perfecte (party) snack? Deze kruidige kalfsburger met currysausje smaakt elk moment van de dag.Instructies
1
Meng het gehakt met de lente-uitjes, chilipeper, komijn, mayonaise en currypoeder. Kruid met peper en zout. Vorm kleine burgertjes van het mengsel. Plaats 30 minuten in de koelkast.
2
Meng alle ingrediënten voor het sausje en kruid met peper en zout.
3
Snijd de broodjes open en leg ze met de snijkant even op de barbecue of grillpan. Bestrijk de burgertjes met olijfolie en gril ze ook in een grillpan of op de barbecue in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig om.
4
Bestrijk de onderste helft van de broodjes met wat saus. Verdeel er de fijngesneden ijsbergsla en de zongedroogde tomaatjes over en leg er een burgertje op. Schep er nog wat saus op en eindig met wat waterkers. Sluit de broodjes en serveer meteen.