Papillotten met hondshaai, oosterse olie en wokgroenten
Papillotten met hondshaai, oosterse olie en wokgroenten
Ingrediënten
4 personen
Olijfolieof druivenpitolie
1 dl
Hondshaaigestroopt, in moten van 3cm breed
800 g
Limoenblaadjediepgevroren
1
Rode chilipepers
0,5
Citroengras
1 stengel
Sojasaus
2 el
Sojasaus
1 scheutje
Zoete ketjap
1 el
Koriander
0,5 bosjes
Look
2 teentjes
Limoen
1
Zilvervliesrijst
250 g
Paksoi
1
Kropslaharten
2
Wortels
2
Groene selder
2 stengel
Gember
30 g
Arachideolie
1 scheutje
Peper
Zout
Benodigdheden
Blender, een blender of hakmolen, een fijne zeef, een fijne rasp, min 2 grote vellen aluminiumfolie, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Rijst garen
1
Breng water aan de kook en voeg een snuifje zout toe.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Kook de zilvervliesrijst (volkoren rijst) gaar zoals aangegeven op de verpakking. Gebruik eventueel kookbuiltjes.
De Oosterse kruidenolie
3
Schenk de olijfolie, de sesamolie, de sojasaus en de ketjap manis in de beker van de blender. Voeg ook voldoende limoensap toe. (naar smaak)
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
4
Tip: Je kan de meer aromatische olijfolie ook vervangen door een neutraal smakende olie. Druivenpitolie is dan het beste alternatief.
5
Kneus het citroengras en snij de stengel in grove stukken. Pel de teen look en snij het stukje chilipeper grof. Gooi alles in de blender samen met het limoenblad en de (smaakvolle) stengels van de koriandertakjes.
6
Mix alle ingrediënten fijn en giet de kruidige olie door een zeef. Gooi de droge pulp weg.
7
Verwarm de oven voor 200°C.
8
Vouw twee of meer lange vellen aluminiumfolie dubbel en verdeel de mootjes hondshaai over de papillotten. Plooi de randen naar boven en knijp de zijkanten van de folie dicht. Laat de pakketjes bovenaan open.
9
Schenk enkele eetlepels kruidige olie over elke portie vis.
10
Sluit de papillotten zorgvuldig en leg ze in de hete oven. Gaar de vis gedurende ongeveer 15 minuten.
Wokken
11
Verhit de wokpan op een stevig vuur. Geef de pan voldoende tijd om gloeiend heet te worden.
12
Schenk er een scheut arachideolie in en bak de stukken kropslahart kort en krachtig. Voeg een beetje peper en zout toe.
13
Schep de stukken sla uit de wok, voeg wat extra olie toe en bak nu de rest van de groenten.
14
Rasp de lookteen en de gember bij de wokgroenten. Schud de inhoud van de pan regelmatig op.
15
Voeg tussendoor een scheutje (zoute) sojasaus toe. Na enkele minuten neem je de pan weg van het vuur.
16
Doe de kropslaharten opnieuw in de wok en geef ze wat warmte.
Serveren
17
Verzamel pluksels korianderblaadjes. Neem de papillotten met gare vis erbij.
18
Schep in elk diep bord een portie zilvervliesrijst. Verdeel er gewokte groenten over en enkele mootjes gestoomde hondshaai, samen met de vissaus met kruidenolie.
19
Werk de borden af met pluksels koriander en serveer.
Rijst garen
1
Breng water aan de kook en voeg een snuifje zout toe.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Kook de zilvervliesrijst (volkoren rijst) gaar zoals aangegeven op de verpakking. Gebruik eventueel kookbuiltjes.
De Oosterse kruidenolie
3
Schenk de olijfolie, de sesamolie, de sojasaus en de ketjap manis in de beker van de blender. Voeg ook voldoende limoensap toe. (naar smaak)
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
4
Tip: Je kan de meer aromatische olijfolie ook vervangen door een neutraal smakende olie. Druivenpitolie is dan het beste alternatief.
5
Kneus het citroengras en snij de stengel in grove stukken. Pel de teen look en snij het stukje chilipeper grof. Gooi alles in de blender samen met het limoenblad en de (smaakvolle) stengels van de koriandertakjes.
6
Mix alle ingrediënten fijn en giet de kruidige olie door een zeef. Gooi de droge pulp weg.
7
Verwarm de oven voor 200°C.
8
Vouw twee of meer lange vellen aluminiumfolie dubbel en verdeel de mootjes hondshaai over de papillotten. Plooi de randen naar boven en knijp de zijkanten van de folie dicht. Laat de pakketjes bovenaan open.
9
Schenk enkele eetlepels kruidige olie over elke portie vis.
10
Sluit de papillotten zorgvuldig en leg ze in de hete oven. Gaar de vis gedurende ongeveer 15 minuten.
Wokken
11
Verhit de wokpan op een stevig vuur. Geef de pan voldoende tijd om gloeiend heet te worden.
12
Schenk er een scheut arachideolie in en bak de stukken kropslahart kort en krachtig. Voeg een beetje peper en zout toe.
13
Schep de stukken sla uit de wok, voeg wat extra olie toe en bak nu de rest van de groenten.
14
Rasp de lookteen en de gember bij de wokgroenten. Schud de inhoud van de pan regelmatig op.
15
Voeg tussendoor een scheutje (zoute) sojasaus toe. Na enkele minuten neem je de pan weg van het vuur.
16
Doe de kropslaharten opnieuw in de wok en geef ze wat warmte.
Serveren
17
Verzamel pluksels korianderblaadjes. Neem de papillotten met gare vis erbij.
18
Schep in elk diep bord een portie zilvervliesrijst. Verdeel er gewokte groenten over en enkele mootjes gestoomde hondshaai, samen met de vissaus met kruidenolie.
19
Werk de borden af met pluksels koriander en serveer.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Olijfolieof druivenpitolie
1 dl
Hondshaaigestroopt, in moten van 3cm breed
800 g
Limoenblaadjediepgevroren
1
Rode chilipepers
0,5
Citroengras
1 stengel
Sojasaus
2 el
Sojasaus
1 scheutje
Zoete ketjap
1 el
Koriander
0,5 bosjes
Look
2 teentjes
Limoen
1
Zilvervliesrijst
250 g
Paksoi
1
Kropslaharten
2
Wortels
2
Groene selder
2 stengel
Gember
30 g
Arachideolie
1 scheutje
Peper
Zout
Papillotten met hondshaai, oosterse olie en wokgroenten
In de kranten werd het meteen opgemerkt: De ‘vis van het jaar 2015’ is een haai. De hondshaai is Jeroen niet vreemd, want in Dagelijkse kost hebben we hem al regelmatig op het menu gezet.In dit recept gaar ik moten hondshaai in enkele papillotten. Ik serveer ze met gewokte groenten, vezelrijke zilvervliesrijst en een kruidige olieInstructies
Rijst garen
1
Breng water aan de kook en voeg een snuifje zout toe.
2
Kook de zilvervliesrijst (volkoren rijst) gaar zoals aangegeven op de verpakking. Gebruik eventueel kookbuiltjes.
De Oosterse kruidenolie
3
Schenk de olijfolie, de sesamolie, de sojasaus en de ketjap manis in de beker van de blender. Voeg ook voldoende limoensap toe. (naar smaak)
4
Tip: Je kan de meer aromatische olijfolie ook vervangen door een neutraal smakende olie. Druivenpitolie is dan het beste alternatief.
5
Kneus het citroengras en snij de stengel in grove stukken. Pel de teen look en snij het stukje chilipeper grof. Gooi alles in de blender samen met het limoenblad en de (smaakvolle) stengels van de koriandertakjes.
6
Mix alle ingrediënten fijn en giet de kruidige olie door een zeef. Gooi de droge pulp weg.
7
Verwarm de oven voor 200°C.
8
Vouw twee of meer lange vellen aluminiumfolie dubbel en verdeel de mootjes hondshaai over de papillotten. Plooi de randen naar boven en knijp de zijkanten van de folie dicht. Laat de pakketjes bovenaan open.
9
Schenk enkele eetlepels kruidige olie over elke portie vis.
10
Sluit de papillotten zorgvuldig en leg ze in de hete oven. Gaar de vis gedurende ongeveer 15 minuten.
Wokken
11
Verhit de wokpan op een stevig vuur. Geef de pan voldoende tijd om gloeiend heet te worden.
12
Schenk er een scheut arachideolie in en bak de stukken kropslahart kort en krachtig. Voeg een beetje peper en zout toe.
13
Schep de stukken sla uit de wok, voeg wat extra olie toe en bak nu de rest van de groenten.
14
Rasp de lookteen en de gember bij de wokgroenten. Schud de inhoud van de pan regelmatig op.
15
Voeg tussendoor een scheutje (zoute) sojasaus toe. Na enkele minuten neem je de pan weg van het vuur.
16
Doe de kropslaharten opnieuw in de wok en geef ze wat warmte.
Serveren
17
Verzamel pluksels korianderblaadjes. Neem de papillotten met gare vis erbij.
18
Schep in elk diep bord een portie zilvervliesrijst. Verdeel er gewokte groenten over en enkele mootjes gestoomde hondshaai, samen met de vissaus met kruidenolie.
19
Werk de borden af met pluksels koriander en serveer.