Pieterman meunière met bloemkool en vinaigrette salée
Pieterman meunière met bloemkool en vinaigrette salée
Pieterman meunière met bloemkool en vinaigrette salée
Pieterman meunière met bloemkool en vinaigrette salée
Ingrediënten
4 personen
Aardappelenloskokend
600 g
Bloemkool
1
Eigelen
2
Mosterd
4 el
Water
1 scheutje
Dragonazijn
1 scheutje
Slaolie
0,1 l
Bieslook
0,5 bosjes
Sjalotten
1
Kropsla
1
Peper
Zout
Melk
1 scheutje
Boter
125 g
Pietermanfilets
600 g
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Citroenensap
0,5
Benodigdheden
Staafmixer, pureestamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
600 g aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 bloemkool
2
Snijd de roosjes van de bloemkool. Doe een derde mee bij de aardappelen. Hou de rest apart voor straks. Snijd de stam in grove stukken en kook mee gaar.
1 eigeel, 2 el mosterd, 1 scheutje Water, 1 scheutje dragonazijn, 0,1 l slaolie
3
Doe de eierdooier, een scheutje water, de mosterd, de dragonazijn in een maatbeker en zet de staafmixer erin. Giet de slaolie er in een straaltje bij en mix tot je een licht gebonden vinaigrette hebt.
0,5 bosjes Bieslook
4
Snipper de bieslook fijn en meng hem met een lepel onder de vinaigrette.
1 Sjalotten
5
Pel de sjalot en snipper fijn. Doe de sjalot in een grote kom en giet er enkele eetlepels vinaigrette over.
1 kropsla
6
Kuis en was de sla en laat even uitlekken. Scheur de sla in stukken en leg ze bovenop de sjalot in de kom.
peper, zout
7
Smelt een klont boter samen met een scheut olijfolie in een pan op een zacht vuur. Bak de bloemkoolroosjes. Kruid met peper en zout.
TIPDe olijfolie zorgt ervoor dat de boter minder snel gaat verbranden.
2 el mosterd, 1 eigeel, 1 scheutje melk, 25 g boter
8
Giet de aardappelen en de bloemkool af wanneer ze gaar zijn. Voeg de mosterd, boter, melk en eierdooier toe. Ga er kort met een pureestamper door tot je een stevige groentestoemp hebt.
600 g pietermanfilets, peper, zout
9
Zet een grote pan op het vuur en smelt er een klont boter in. Kruid de visfilets met peper en zout en bak ze in de boter. Krult de vis op? Duw de filet voorzichtig plat met een bakspaan. Laat even bakken en draai halverwege om.
peper, zout
10
Breng de salade op smaak met peper en zout. Lepel er extra vinaigrette over en meng de salade.
TIPDoor de vinaigrette nu pas onder de salade te mengen, blijven de slabladeren lekker fris.
100 g boter, 0,5 bosjes krulpeterselie, 0,5 citroenen
11
Schep de vis uit de pan en hou even apart op een bord. Zet de pan opnieuw op het vuur voor de saus. Smelt er eerst een klontje boter in. Voeg het citroensap en de fijngesneden peterselie toe.
12
Tijd om te serveren. Schep wat bloemkoolstoemp op een bord. Leg er een paar gebakken bloemkoolroosjes bij en schik de visfilet ernaast. Lepel tot slot de botersaus erover. Serveer met de salade.
600 g aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 bloemkool
2
Snijd de roosjes van de bloemkool. Doe een derde mee bij de aardappelen. Hou de rest apart voor straks. Snijd de stam in grove stukken en kook mee gaar.
1 eigeel, 2 el mosterd, 1 scheutje Water, 1 scheutje dragonazijn, 0,1 l slaolie
3
Doe de eierdooier, een scheutje water, de mosterd, de dragonazijn in een maatbeker en zet de staafmixer erin. Giet de slaolie er in een straaltje bij en mix tot je een licht gebonden vinaigrette hebt.
0,5 bosjes Bieslook
4
Snipper de bieslook fijn en meng hem met een lepel onder de vinaigrette.
1 Sjalotten
5
Pel de sjalot en snipper fijn. Doe de sjalot in een grote kom en giet er enkele eetlepels vinaigrette over.
1 kropsla
6
Kuis en was de sla en laat even uitlekken. Scheur de sla in stukken en leg ze bovenop de sjalot in de kom.
peper, zout
7
Smelt een klont boter samen met een scheut olijfolie in een pan op een zacht vuur. Bak de bloemkoolroosjes. Kruid met peper en zout.
TIPDe olijfolie zorgt ervoor dat de boter minder snel gaat verbranden.
2 el mosterd, 1 eigeel, 1 scheutje melk, 25 g boter
8
Giet de aardappelen en de bloemkool af wanneer ze gaar zijn. Voeg de mosterd, boter, melk en eierdooier toe. Ga er kort met een pureestamper door tot je een stevige groentestoemp hebt.
600 g pietermanfilets, peper, zout
9
Zet een grote pan op het vuur en smelt er een klont boter in. Kruid de visfilets met peper en zout en bak ze in de boter. Krult de vis op? Duw de filet voorzichtig plat met een bakspaan. Laat even bakken en draai halverwege om.
peper, zout
10
Breng de salade op smaak met peper en zout. Lepel er extra vinaigrette over en meng de salade.
TIPDoor de vinaigrette nu pas onder de salade te mengen, blijven de slabladeren lekker fris.
100 g boter, 0,5 bosjes krulpeterselie, 0,5 citroenen
11
Schep de vis uit de pan en hou even apart op een bord. Zet de pan opnieuw op het vuur voor de saus. Smelt er eerst een klontje boter in. Voeg het citroensap en de fijngesneden peterselie toe.
12
Tijd om te serveren. Schep wat bloemkoolstoemp op een bord. Leg er een paar gebakken bloemkoolroosjes bij en schik de visfilet ernaast. Lepel tot slot de botersaus erover. Serveer met de salade.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Aardappelenloskokend
600 g
Bloemkool
1
Eigelen
2
Mosterd
4 el
Water
1 scheutje
Dragonazijn
1 scheutje
Slaolie
0,1 l
Bieslook
0,5 bosjes
Sjalotten
1
Kropsla
1
Peper
Zout
Melk
1 scheutje
Boter
125 g
Pietermanfilets
600 g
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Citroenensap
0,5
Pieterman meunière met bloemkool en vinaigrette salée
Pieterman is een heerlijke maar onderschatte vissoort uit onze Noordzee. Jeroen bakt dit fantastisch visje in een heerlijke botersaus meunière en serveert er frisse kropsla met vinaigrette salée, gebakken bloemkoolroosjes en een eenvoudige bloemkoolpuree bij. Simply good.Instructies
600 g aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 bloemkool
2
Snijd de roosjes van de bloemkool. Doe een derde mee bij de aardappelen. Hou de rest apart voor straks. Snijd de stam in grove stukken en kook mee gaar.
1 eigeel, 2 el mosterd, 1 scheutje Water, 1 scheutje dragonazijn, 0,1 l slaolie
3
Doe de eierdooier, een scheutje water, de mosterd, de dragonazijn in een maatbeker en zet de staafmixer erin. Giet de slaolie er in een straaltje bij en mix tot je een licht gebonden vinaigrette hebt.
0,5 bosjes Bieslook
4
Snipper de bieslook fijn en meng hem met een lepel onder de vinaigrette.
1 Sjalotten
5
Pel de sjalot en snipper fijn. Doe de sjalot in een grote kom en giet er enkele eetlepels vinaigrette over.
1 kropsla
6
Kuis en was de sla en laat even uitlekken. Scheur de sla in stukken en leg ze bovenop de sjalot in de kom.
peper, zout
7
Smelt een klont boter samen met een scheut olijfolie in een pan op een zacht vuur. Bak de bloemkoolroosjes. Kruid met peper en zout.
TIPDe olijfolie zorgt ervoor dat de boter minder snel gaat verbranden.
2 el mosterd, 1 eigeel, 1 scheutje melk, 25 g boter
8
Giet de aardappelen en de bloemkool af wanneer ze gaar zijn. Voeg de mosterd, boter, melk en eierdooier toe. Ga er kort met een pureestamper door tot je een stevige groentestoemp hebt.
600 g pietermanfilets, peper, zout
9
Zet een grote pan op het vuur en smelt er een klont boter in. Kruid de visfilets met peper en zout en bak ze in de boter. Krult de vis op? Duw de filet voorzichtig plat met een bakspaan. Laat even bakken en draai halverwege om.
peper, zout
10
Breng de salade op smaak met peper en zout. Lepel er extra vinaigrette over en meng de salade.
TIPDoor de vinaigrette nu pas onder de salade te mengen, blijven de slabladeren lekker fris.
100 g boter, 0,5 bosjes krulpeterselie, 0,5 citroenen
11
Schep de vis uit de pan en hou even apart op een bord. Zet de pan opnieuw op het vuur voor de saus. Smelt er eerst een klontje boter in. Voeg het citroensap en de fijngesneden peterselie toe.
12
Tijd om te serveren. Schep wat bloemkoolstoemp op een bord. Leg er een paar gebakken bloemkoolroosjes bij en schik de visfilet ernaast. Lepel tot slot de botersaus erover. Serveer met de salade.