Tarte tatin van mango met kokoscrème
Tarte tatin van mango met kokoscrème
Tarte tatin van mango met kokoscrème
Tarte tatin van mango met kokoscrème
Ingrediënten
4 personen
Boter
160 g
Bloem
90 g
Kokosnootpoeder
70 g
Kristalsuiker
190 g
Melk
60 ml
Ei
1
Vanillesuiker
20 g
Water
1 scheutje
Mango's
3
Bruine rum
1 scheutje
Bladerdeeg
1 vel
Benodigdheden
Een ovenvaste pan, een spuitzak
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
100 g boter
2
Leg de boter op voorhand uit de koelkast zodat hij mals kan worden.
90 g bloem, 70 g kokosnootpoeder, 40 g kristalsuiker, 60 ml melk, 1 ei, 20 g vanillesuiker
3
Meng de boter, de bloem, het kokospoeder, de suiker en het ei in de mengkom van de keukenmachine tot een glad beslag.
TIPJe kan ook 60 g zelfgemaakte vanillesuiker gebruiken. Hoe maak je dit? Bewaar je gebruikte vanillepeulen in een pot met kristalsuiker.
4
Schep het beslag in een spuitzak en leg het even opzij.
150 g kristalsuiker, 1 scheutje Water
5
Verwarm de suiker met een klein scheutje water in een hoge pan op het vuur en laat karameliseren.
3 mango's
6
Schil ondertussen de mango’s en snijd het vruchtvlees in reepjes.
60 g boter, 1 scheutje bruine rum
7
Voeg wanneer de karamel begint te kleuren de boter en een klein scheutje rum toe. Roer met de garde tot je een lichtbruine karamel hebt. Haal de pan van het vuur.
8
Schik de plakjes mango netjes naast elkaar in de karamel in de pan.
9
Spuit de kokoscrème over de laag mangoreepjes.
1 vel bladerdeeg
10
Leg het vel bladerdeeg bovenop de crème in de pan en stop het deeg toe langs de zijkanten van de pan.
11
Boter de zijkant van het deeg en de pan nog even in en prik een klein gaatje in het midden van het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen.
12
Bak de tarte tatin gedurende 45 minuten in de oven op 180°C.
13
Haal de pan uit de oven en zet er een groot bord bovenop. Draai in een vloeiende beweging de pan om en laat de tarte tatin op het bord neerkomen.
14
Serveer de tarte tatin van mango meteen of eet hem koud. Smakelijk!
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
100 g boter
2
Leg de boter op voorhand uit de koelkast zodat hij mals kan worden.
90 g bloem, 70 g kokosnootpoeder, 40 g kristalsuiker, 60 ml melk, 1 ei, 20 g vanillesuiker
3
Meng de boter, de bloem, het kokospoeder, de suiker en het ei in de mengkom van de keukenmachine tot een glad beslag.
TIPJe kan ook 60 g zelfgemaakte vanillesuiker gebruiken. Hoe maak je dit? Bewaar je gebruikte vanillepeulen in een pot met kristalsuiker.
4
Schep het beslag in een spuitzak en leg het even opzij.
150 g kristalsuiker, 1 scheutje Water
5
Verwarm de suiker met een klein scheutje water in een hoge pan op het vuur en laat karameliseren.
3 mango's
6
Schil ondertussen de mango’s en snijd het vruchtvlees in reepjes.
60 g boter, 1 scheutje bruine rum
7
Voeg wanneer de karamel begint te kleuren de boter en een klein scheutje rum toe. Roer met de garde tot je een lichtbruine karamel hebt. Haal de pan van het vuur.
8
Schik de plakjes mango netjes naast elkaar in de karamel in de pan.
9
Spuit de kokoscrème over de laag mangoreepjes.
1 vel bladerdeeg
10
Leg het vel bladerdeeg bovenop de crème in de pan en stop het deeg toe langs de zijkanten van de pan.
11
Boter de zijkant van het deeg en de pan nog even in en prik een klein gaatje in het midden van het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen.
12
Bak de tarte tatin gedurende 45 minuten in de oven op 180°C.
13
Haal de pan uit de oven en zet er een groot bord bovenop. Draai in een vloeiende beweging de pan om en laat de tarte tatin op het bord neerkomen.
14
Serveer de tarte tatin van mango meteen of eet hem koud. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Boter
160 g
Bloem
90 g
Kokosnootpoeder
70 g
Kristalsuiker
190 g
Melk
60 ml
Ei
1
Vanillesuiker
20 g
Water
1 scheutje
Mango's
3
Bruine rum
1 scheutje
Bladerdeeg
1 vel
Tarte tatin van mango met kokoscrème
Een variant op een variant van een variant. Deze omgekeerde taart, beter bekend als tarte tatin, maakte Jeroen al eens in de klassieke vorm met appel. Deze keer gaat hij voor een exotische versie met mango en een vullling van kokoscrème. Een fantastische taart waar je weinig werk aan hebt maar des te meer genot!Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
100 g boter
2
Leg de boter op voorhand uit de koelkast zodat hij mals kan worden.
90 g bloem, 70 g kokosnootpoeder, 40 g kristalsuiker, 60 ml melk, 1 ei, 20 g vanillesuiker
3
Meng de boter, de bloem, het kokospoeder, de suiker en het ei in de mengkom van de keukenmachine tot een glad beslag.
TIPJe kan ook 60 g zelfgemaakte vanillesuiker gebruiken. Hoe maak je dit? Bewaar je gebruikte vanillepeulen in een pot met kristalsuiker.
4
Schep het beslag in een spuitzak en leg het even opzij.
150 g kristalsuiker, 1 scheutje Water
5
Verwarm de suiker met een klein scheutje water in een hoge pan op het vuur en laat karameliseren.
3 mango's
6
Schil ondertussen de mango’s en snijd het vruchtvlees in reepjes.
60 g boter, 1 scheutje bruine rum
7
Voeg wanneer de karamel begint te kleuren de boter en een klein scheutje rum toe. Roer met de garde tot je een lichtbruine karamel hebt. Haal de pan van het vuur.
8
Schik de plakjes mango netjes naast elkaar in de karamel in de pan.
9
Spuit de kokoscrème over de laag mangoreepjes.
1 vel bladerdeeg
10
Leg het vel bladerdeeg bovenop de crème in de pan en stop het deeg toe langs de zijkanten van de pan.
11
Boter de zijkant van het deeg en de pan nog even in en prik een klein gaatje in het midden van het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen.
12
Bak de tarte tatin gedurende 45 minuten in de oven op 180°C.
13
Haal de pan uit de oven en zet er een groot bord bovenop. Draai in een vloeiende beweging de pan om en laat de tarte tatin op het bord neerkomen.
14
Serveer de tarte tatin van mango meteen of eet hem koud. Smakelijk!