Zurkelsoep met kruidenroom en gekookte ham
Zurkelsoep met kruidenroom en gekookte ham
Zurkelsoep met kruidenroom en gekookte ham
Zurkelsoep met kruidenroom en gekookte ham
Ingrediënten
4 personen
Zuring
500 g
Spinazie
250 g
Groentebouillon
3 l
Ajuinen
4
Look
2 teentjes
Boter
Prei
1 stengel
Bleekselder
3 stengels
Aardappelen
2
Laurier
Tijm
Peper
Zout
Zure room
0,2 l
Dille
Peterselie
Dragon
Bieslook
Mierikswortel pasta
1 tl
Citroenen
0,25
Selderijzout
Gekookte ham
200 g
Benodigdheden
Een garde, een vergiet, een elektrische staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
500 g zuring, 250 g spinazie
1
Spoel de zuring en de spinazie in ruim water. Laat uitlekken in een vergiet.
3 l groentebouillon
2
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
4 ajuinen, 2 teentjes Look
3
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen.
boter
4
Smelt een klont boter in een ruime soepketel en stoof de uien en de look aan.
1 stengel prei, 3 stengels bleekselder
5
Snijd de prei overlangs doormidden en spoel de stengel schoon onder de waterstraal. Spoel ook de selder schoon.
6
Snijd de groenten grof en stoof mee aan.
2 aardappelen
7
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze bij de stovende groenten.
8
Bevochtig de groenten met de warme groentebouillon.
laurier, tijm, peper, zout
9
Bind de laurier en de tijm samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg de kruidentuil in de soepketel. Breng verder op smaak met peper en zout.
10
Zet het deksel op de ketel en laat de soep zo’n halfuurtje pruttelen op een zacht vuur.
0,2 l Zure room
11
Klop de zure room op met een garde of met behulp van de keukenmachine.
dille, peterselie, dragon, Bieslook
12
Snijd de dille, de dragon, de peterselie en de bieslook fijn en meng ze onder de zure room.
peper, zout
13
Breng de kruidenroom op smaak met peper en zout.
1 tl mierikswortel pasta, 0,25 citroenen
14
Voeg nog een lepeltje mierikswortel en wat citroenzeste toe. Meng goed.
15
Snijd de blaadjes spinazie en zuring wat fijner. De harde steeltjes van de zuring mag je eerst verwijderen.
16
Haal de kruidentuil uit de soep wanneer de groenten en de aardappelen gaar en zacht zijn.
17
Voeg de zuring en de spinazie toe aan de soep, laat ze nog enkele minuten doorkoken en zet de mixer erin.
peper, selderijzout
18
Mix de soep glad en breng ze eventueel verder op smaak met peper en selderijzout.
200 g gekookte ham
19
Snijd de gekookte ham in reepjes.
20
Serveer de soep in diepe borden. Werk elk bord af met reepjes ham en een lepel kruidenroom.
500 g zuring, 250 g spinazie
1
Spoel de zuring en de spinazie in ruim water. Laat uitlekken in een vergiet.
3 l groentebouillon
2
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
4 ajuinen, 2 teentjes Look
3
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen.
boter
4
Smelt een klont boter in een ruime soepketel en stoof de uien en de look aan.
1 stengel prei, 3 stengels bleekselder
5
Snijd de prei overlangs doormidden en spoel de stengel schoon onder de waterstraal. Spoel ook de selder schoon.
6
Snijd de groenten grof en stoof mee aan.
2 aardappelen
7
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze bij de stovende groenten.
8
Bevochtig de groenten met de warme groentebouillon.
laurier, tijm, peper, zout
9
Bind de laurier en de tijm samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg de kruidentuil in de soepketel. Breng verder op smaak met peper en zout.
10
Zet het deksel op de ketel en laat de soep zo’n halfuurtje pruttelen op een zacht vuur.
0,2 l Zure room
11
Klop de zure room op met een garde of met behulp van de keukenmachine.
dille, peterselie, dragon, Bieslook
12
Snijd de dille, de dragon, de peterselie en de bieslook fijn en meng ze onder de zure room.
peper, zout
13
Breng de kruidenroom op smaak met peper en zout.
1 tl mierikswortel pasta, 0,25 citroenen
14
Voeg nog een lepeltje mierikswortel en wat citroenzeste toe. Meng goed.
15
Snijd de blaadjes spinazie en zuring wat fijner. De harde steeltjes van de zuring mag je eerst verwijderen.
16
Haal de kruidentuil uit de soep wanneer de groenten en de aardappelen gaar en zacht zijn.
17
Voeg de zuring en de spinazie toe aan de soep, laat ze nog enkele minuten doorkoken en zet de mixer erin.
peper, selderijzout
18
Mix de soep glad en breng ze eventueel verder op smaak met peper en selderijzout.
200 g gekookte ham
19
Snijd de gekookte ham in reepjes.
20
Serveer de soep in diepe borden. Werk elk bord af met reepjes ham en een lepel kruidenroom.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Zuring
500 g
Spinazie
250 g
Groentebouillon
3 l
Ajuinen
4
Look
2 teentjes
Boter
Prei
1 stengel
Bleekselder
3 stengels
Aardappelen
2
Laurier
Tijm
Peper
Zout
Zure room
0,2 l
Dille
Peterselie
Dragon
Bieslook
Mierikswortel pasta
1 tl
Citroenen
0,25
Selderijzout
Gekookte ham
200 g
Zurkelsoep met kruidenroom en gekookte ham
Hoeveel soepen zou Jeroen al gemaakt hebben in zijn Dagelijkse kost-carrière? Vandaag komt daar nog eentje bij. Een gezonde, knalgroene soep met zuring en zelfgemaakte kruidenroom. Heerlijk!Instructies
500 g zuring, 250 g spinazie
1
Spoel de zuring en de spinazie in ruim water. Laat uitlekken in een vergiet.
3 l groentebouillon
2
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
4 ajuinen, 2 teentjes Look
3
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen.
boter
4
Smelt een klont boter in een ruime soepketel en stoof de uien en de look aan.
1 stengel prei, 3 stengels bleekselder
5
Snijd de prei overlangs doormidden en spoel de stengel schoon onder de waterstraal. Spoel ook de selder schoon.
6
Snijd de groenten grof en stoof mee aan.
2 aardappelen
7
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze bij de stovende groenten.
8
Bevochtig de groenten met de warme groentebouillon.
laurier, tijm, peper, zout
9
Bind de laurier en de tijm samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg de kruidentuil in de soepketel. Breng verder op smaak met peper en zout.
10
Zet het deksel op de ketel en laat de soep zo’n halfuurtje pruttelen op een zacht vuur.
0,2 l Zure room
11
Klop de zure room op met een garde of met behulp van de keukenmachine.
dille, peterselie, dragon, Bieslook
12
Snijd de dille, de dragon, de peterselie en de bieslook fijn en meng ze onder de zure room.
peper, zout
13
Breng de kruidenroom op smaak met peper en zout.
1 tl mierikswortel pasta, 0,25 citroenen
14
Voeg nog een lepeltje mierikswortel en wat citroenzeste toe. Meng goed.
15
Snijd de blaadjes spinazie en zuring wat fijner. De harde steeltjes van de zuring mag je eerst verwijderen.
16
Haal de kruidentuil uit de soep wanneer de groenten en de aardappelen gaar en zacht zijn.
17
Voeg de zuring en de spinazie toe aan de soep, laat ze nog enkele minuten doorkoken en zet de mixer erin.
peper, selderijzout
18
Mix de soep glad en breng ze eventueel verder op smaak met peper en selderijzout.
200 g gekookte ham
19
Snijd de gekookte ham in reepjes.
20
Serveer de soep in diepe borden. Werk elk bord af met reepjes ham en een lepel kruidenroom.