Croque met verse zalm en geitenkaas
Croque met verse zalm en geitenkaas
Met het basisprincipe van de croque monsieur kan je creatief aan de slag gaan. In dit recept vervangt Jeroen het sneetje gouda door smeuïge geitenkaas met kruiden, en plakjes verse zalm vervangen de ham. Deze croque met niveau serveer je als lunch of als luxe-snack.En misschien was je nog op zoek naar een idee voor een warm aperitiefhapje? Deze zalmcroques kan je in kleine porties snijden en warm serveren bij een glas bubbels. Jeroen geeft ook de bereiding mee van een eenvoudig slaatje met een zoet-zure vinaigrette met verse dille. Perfect bij verse zalm!
Croque met verse zalm en geitenkaas
Croque met verse zalm en geitenkaas
Met het basisprincipe van de croque monsieur kan je creatief aan de slag gaan. In dit recept vervangt Jeroen het sneetje gouda door smeuïge geitenkaas met kruiden, en plakjes verse zalm vervangen de ham. Deze croque met niveau serveer je als lunch of als luxe-snack.En misschien was je nog op zoek naar een idee voor een warm aperitiefhapje? Deze zalmcroques kan je in kleine porties snijden en warm serveren bij een glas bubbels. Jeroen geeft ook de bereiding mee van een eenvoudig slaatje met een zoet-zure vinaigrette met verse dille. Perfect bij verse zalm!
Ingrediënten
4 personen
Fijne olijfolie
1 scheutje
Eikenbladsla
1 krop
Radijs
1 bosje
Dille
0,5 bosjes
Honing
1 el
Graanmosterd
1 el
Graanmosterdof beetje wasabi of mierikswortelpasta
1 tl
Walnotenolie
1 scheutje
Azijn
1 scheutje
Peper
Grof zout
Bruine brodencarré, niet gesneden
0,5
Zalmfiletskraakvers
300 g
Geitenkaasvers, zonder korst
200 g
Limoen
1
Bieslook
Room
1 scheutje
Benodigdheden
Een broodmes, een grilltoestel of croque monsieurtoestel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De salade en vinaigrette
1
Snij of pluk de radijsjes los en spoel ze grondig schoon.
2
Pluk ook de bladeren van de eikenbladsla en spoel ze in ruim water. Laat de groente nadien uitlekken. Het koude water geeft de slabladeren een opkikker.
3
Verzamel de slabladeren in een slakom. Snij de radijzen in schijfjes of kwartjes en doe ze bij het bladgroen.
4
Meng in een ander schaaltje de graanmosterd met de honing. Roer met de garde en schenk er een scheutje azijn bij.
5
Voeg nu een zuinig scheutje notenolie toe en tenslotte wat fijne olijfolie. Roer en proef. Voeg extra azijn, honing of mosterd toe tot alle smaken in balans zijn.
6
Spoel de takjes dille schoon en snipper het kruid (zonder te dikke stelen) zeer fijn. Meng de groene sprietjes in de vinaigrette.
De croques
7
Leg de zachte geitenkaasjes in een mengschaal en schenk er een scheutje room bij. Plet de kaas met een vork tot een smeuïg en smeerbaar mengsel.
8
Voeg frisheid toe door een beetje van de dunne groene zeste van een limoen erbij te raspen en enkele fijngesnipperde sprieten bieslook.
9
Voeg scherpte toe met een beetje graanmosterd. Wie Japanse wasabi of mierikswortelpasta in huis heeft, kan ook één van deze producten gebruiken.
10
Gebruik een vlijmscherp koksmes en snij de rauwe verse vis in dunne plakjes. Maak voldoende grote snijbewegingen met je mes om de mooiste plakjes te snijden. Zet de plakjes vis even koel en spoel je snijplank schoon.
11
Snij het brood in sneden van ongeveer 1 centimeter dik. (iets dikker dan een klassieke boterham)
12
Smeer een royale laag van de smeuïge geitenkaas op de helft van de sneden brood.
13
Leg enkele plakjes zalm bovenop het kaassmeersel en strooi een beetje peper van de molen bovenop de vis.
14
Leg een tweede snee brood bovenop de vis zodat je royaal gevulde croques bekomt.
Afwerking
15
Verhit het grill- of croquetoestel
16
Werk de salade met eikenbladsla en radijs af met een beetje peper van de molen en een snuifje zout.
17
Schep een lepeltje van de honing-dillevinaigrette over de sla en meng ze voorzichtig.
18
Bak de zalmcroques goudbruin.
19
Schik op elk bord een torentje sla met radijs.
20
Snij elke warme zalmcroque in twee driehoeken en leg ze langs de sla.
21
Serveer er wat extra vinaigrette bij voor de liefhebbers.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De salade en vinaigrette
1
Snij of pluk de radijsjes los en spoel ze grondig schoon.
2
Pluk ook de bladeren van de eikenbladsla en spoel ze in ruim water. Laat de groente nadien uitlekken. Het koude water geeft de slabladeren een opkikker.
3
Verzamel de slabladeren in een slakom. Snij de radijzen in schijfjes of kwartjes en doe ze bij het bladgroen.
4
Meng in een ander schaaltje de graanmosterd met de honing. Roer met de garde en schenk er een scheutje azijn bij.
5
Voeg nu een zuinig scheutje notenolie toe en tenslotte wat fijne olijfolie. Roer en proef. Voeg extra azijn, honing of mosterd toe tot alle smaken in balans zijn.
6
Spoel de takjes dille schoon en snipper het kruid (zonder te dikke stelen) zeer fijn. Meng de groene sprietjes in de vinaigrette.
De croques
7
Leg de zachte geitenkaasjes in een mengschaal en schenk er een scheutje room bij. Plet de kaas met een vork tot een smeuïg en smeerbaar mengsel.
8
Voeg frisheid toe door een beetje van de dunne groene zeste van een limoen erbij te raspen en enkele fijngesnipperde sprieten bieslook.
9
Voeg scherpte toe met een beetje graanmosterd. Wie Japanse wasabi of mierikswortelpasta in huis heeft, kan ook één van deze producten gebruiken.
10
Gebruik een vlijmscherp koksmes en snij de rauwe verse vis in dunne plakjes. Maak voldoende grote snijbewegingen met je mes om de mooiste plakjes te snijden. Zet de plakjes vis even koel en spoel je snijplank schoon.
11
Snij het brood in sneden van ongeveer 1 centimeter dik. (iets dikker dan een klassieke boterham)
12
Smeer een royale laag van de smeuïge geitenkaas op de helft van de sneden brood.
13
Leg enkele plakjes zalm bovenop het kaassmeersel en strooi een beetje peper van de molen bovenop de vis.
14
Leg een tweede snee brood bovenop de vis zodat je royaal gevulde croques bekomt.
Afwerking
15
Verhit het grill- of croquetoestel
16
Werk de salade met eikenbladsla en radijs af met een beetje peper van de molen en een snuifje zout.
17
Schep een lepeltje van de honing-dillevinaigrette over de sla en meng ze voorzichtig.
18
Bak de zalmcroques goudbruin.
19
Schik op elk bord een torentje sla met radijs.
20
Snij elke warme zalmcroque in twee driehoeken en leg ze langs de sla.
21
Serveer er wat extra vinaigrette bij voor de liefhebbers.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Fijne olijfolie
1 scheutje
Eikenbladsla
1 krop
Radijs
1 bosje
Dille
0,5 bosjes
Honing
1 el
Graanmosterd
1 el
Graanmosterdof beetje wasabi of mierikswortelpasta
1 tl
Walnotenolie
1 scheutje
Azijn
1 scheutje
Peper
Grof zout
Bruine brodencarré, niet gesneden
0,5
Zalmfiletskraakvers
300 g
Geitenkaasvers, zonder korst
200 g
Limoen
1
Bieslook
Room
1 scheutje
Croque met verse zalm en geitenkaas
Met het basisprincipe van de croque monsieur kan je creatief aan de slag gaan. In dit recept vervangt Jeroen het sneetje gouda door smeuïge geitenkaas met kruiden, en plakjes verse zalm vervangen de ham. Deze croque met niveau serveer je als lunch of als luxe-snack.En misschien was je nog op zoek naar een idee voor een warm aperitiefhapje? Deze zalmcroques kan je in kleine porties snijden en warm serveren bij een glas bubbels. Jeroen geeft ook de bereiding mee van een eenvoudig slaatje met een zoet-zure vinaigrette met verse dille. Perfect bij verse zalm!Instructies
De salade en vinaigrette
1
Snij of pluk de radijsjes los en spoel ze grondig schoon.
2
Pluk ook de bladeren van de eikenbladsla en spoel ze in ruim water. Laat de groente nadien uitlekken. Het koude water geeft de slabladeren een opkikker.
3
Verzamel de slabladeren in een slakom. Snij de radijzen in schijfjes of kwartjes en doe ze bij het bladgroen.
4
Meng in een ander schaaltje de graanmosterd met de honing. Roer met de garde en schenk er een scheutje azijn bij.
5
Voeg nu een zuinig scheutje notenolie toe en tenslotte wat fijne olijfolie. Roer en proef. Voeg extra azijn, honing of mosterd toe tot alle smaken in balans zijn.
6
Spoel de takjes dille schoon en snipper het kruid (zonder te dikke stelen) zeer fijn. Meng de groene sprietjes in de vinaigrette.
De croques
7
Leg de zachte geitenkaasjes in een mengschaal en schenk er een scheutje room bij. Plet de kaas met een vork tot een smeuïg en smeerbaar mengsel.
8
Voeg frisheid toe door een beetje van de dunne groene zeste van een limoen erbij te raspen en enkele fijngesnipperde sprieten bieslook.
9
Voeg scherpte toe met een beetje graanmosterd. Wie Japanse wasabi of mierikswortelpasta in huis heeft, kan ook één van deze producten gebruiken.
10
Gebruik een vlijmscherp koksmes en snij de rauwe verse vis in dunne plakjes. Maak voldoende grote snijbewegingen met je mes om de mooiste plakjes te snijden. Zet de plakjes vis even koel en spoel je snijplank schoon.
11
Snij het brood in sneden van ongeveer 1 centimeter dik. (iets dikker dan een klassieke boterham)
12
Smeer een royale laag van de smeuïge geitenkaas op de helft van de sneden brood.
13
Leg enkele plakjes zalm bovenop het kaassmeersel en strooi een beetje peper van de molen bovenop de vis.
14
Leg een tweede snee brood bovenop de vis zodat je royaal gevulde croques bekomt.
Afwerking
15
Verhit het grill- of croquetoestel
16
Werk de salade met eikenbladsla en radijs af met een beetje peper van de molen en een snuifje zout.
17
Schep een lepeltje van de honing-dillevinaigrette over de sla en meng ze voorzichtig.
18
Bak de zalmcroques goudbruin.
19
Schik op elk bord een torentje sla met radijs.
20
Snij elke warme zalmcroque in twee driehoeken en leg ze langs de sla.
21
Serveer er wat extra vinaigrette bij voor de liefhebbers.