Zeeduivel of lotte is een ideale vis om te combineren met vlees. Hij heeft stevig vlees dat je gemakkelijk kan klaarmaken en veel smaken verdraagt. Jeroen maakt er een cordon bleu van die hij serveert met een selder-peterseliestoemp.
Ingrediënten
- 800 g aardappel
- 1 selder
- 2 ui
- 1 bussel peterselie
- 1 citroen
- boter
- peper
- zout
- 600 g zeeduivel
- 2 plak Mimolette kaas
- 4 plak ham
- 3 eetlepel bloem
- 50 g paneermeel
- olie
- boter
- peper
- zout
- 4 ei
Benodigdheden
- tandenstokers
- een pureestamper
Bereiding
Selder-peterseliestoemp
Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen.
Maak de selder schoon en verwijder eventueel de lange draden. Snipper de stengels fijn.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Smelt een klont boter in een kookpot en stoof de uien. Doe er de selder en de aardappelen bij en laat even mee stoven.
Giet een scheutje water bij de aardappelen en groente en zet een deksel op de kookpot. Laat alles op een zacht vuur garen.
De cordon bleu van zeeduivel
Doe bloem in een bord. Klop de eieren los met een scheutje olie in een tweede bord. Doe het paneermeel in een derde bord.