
Jeroen doet al eens extra zijn best voor de vegetariërs, maar vandaag is het tijd om de echte vleesliefhebbers in de watten te leggen. Deze royaal belegde clubsandwich is eigenlijk gewoon een gezonde variant op de klassieke steak-friet. Ideaal als hartig tussendoortje of stevige lunch.
Ingrediënten
- 0.25 knolselder
- 1 eetlepel mayonaise
- 5 cl yoghurt
- 1 eetlepel graanmosterd
- peterselie
- walnoot
- 1 scheutje ciderazijn
- 0.5 Jonagold appel
- peper
- zout
- 4 plak zuurdesembroodje
- 400 g steak
- 1 bussel waterkers
- olijfolie
- peper
- zout
Benodigdheden
- grillpan
- ovenplaat met bakpapier
- grill
Bereiding
De remoulade van knolselder
Schil de knolselder en snij ze in fijne julienne.
Voor een snelle dressing meng je de mayonaise, yoghurt en graanmosterd goed onder elkaar.
Roer er de reepjes knolselder onder.
Hak een handvol walnoten fijn en snij de ongeschilde appel in fijne julienne.
Meng ze onder de knolseldersla.
Hak een handvol platte peterselie fijn en voeg ze toe aan de salade.
De knolseldersalade werken we af met een scheutje ciderazijn. Het zuur van de ciderazijn voorkomt dat de appel en de knolselder gaan verkleuren. Kruid naar smaak met peper en zout en meng nog een laatste keer goed door elkaar.
De steak sandwich
Zet de grillpan op een hoog vuur. De pan moet gloeiend heet zijn om de steak straks perfect te grillen. Je hoeft de pan niet in te vetten, anders gaat hij roken.
Snij vier dikke plakken van het zuurdesembrood (2 cm dik) en besprenkel ze langs weerszijden met olijfolie. Leg het brood op een ovenplaat met bakpapier en plaats het onder de hete grill gedurende zeven minuten. Draai de stukken om en grill ze vervolgens nog eens 5 minuten.Let op: De baktijd kan afhankelijk zijn van het type oven. Controleer dus regelmatig even het resultaat.
Wrijf het vlees langs beide kanten in met een beetje olijfolie. De olijfolie zorgt ervoor dat het vlees niet blijft plakken aan je grillpan. Kruid langs weerszijden met peper en zout.
Wie net als Jeroen houdt van een steak bleu chaud, bakt de steak gedurende één tot anderhalve minuut aan de ene zijde en 1 minuutje aan de andere zijde. Het vlees is dan mooi dichtgeschroeid maar nog heel rood vanbinnen. Heb je je steak liever saignant of bien cuit, dan verleng je de baktijd.
Tip: Om een mooi ruitjespatroon te creëren, verleg je de steak na 40 seconden met een kwartslag in de pan.