Gevulde courgette met tijmpuree en paprikacoulis
Gevulde courgette met tijmpuree en paprikacoulis
Gevulde courgette met tijmpuree en paprikacoulis
Gevulde courgette met tijmpuree en paprikacoulis
Ingrediënten
4 personen
Loskokende aardappelen
800 g
Look
2 teentjes
Tijm
Tijmvers, jong
1 potje
Ajuin
1
Olijfolie
2 scheutjes
Chilipeper
0,5
Rode paprika's
2
Ronde courgettes
4
Tomatenpuree
2 el
Zout
1 snuifje
Rozemarijn
Laurier
2 blaadjes
Rode wijnazijn
1 een flinke scheut
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Gemengd gehakt
500 g
Eierdooiers
2
Gehaktkruiden
2 el
Gemalen mozarella
200 g
Sjalotten
1
Melk
1 scheutje
Boter
40 g
Benodigdheden
Blender, keukenrobot, mixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 180°C.
800 g Loskokende aardappelen, 1 teentje Look, tijm
2
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken, voeg er een teentje look aan toe en kook ze gaar in gezouten water. Snijd enkele takjes tijm fijn en voeg toe aan de aardappelen en laat ze meekoken.
1 ajuin, 1 teentje Look
3
Pel de ui en de look voor de paprikacoulis en snijd ze grof.
1 scheutje olijfolie
4
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pot en stoof er de ui en de look in aan.
0,5 chilipeper, 2 rode paprika's
5
Snijd de chilipeper en de paprika’s grof en voeg toe.
4 ronde courgettes
6
Snijd de hoedjes van de courgettes, snijd ze in stukken en laat meestoven. Lepel het vruchtvlees uit de courgettes en voeg dit ook toe.
2 el Tomatenpuree
7
Voeg nu de tomatenpuree aan toe en laat het geheel nog even stoven.
1 snuifje zout, 1 potje tijm, rozemarijn, 2 blaadjes laurier, 1 een flinke scheut Rode wijnazijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje Provençaalse kruiden
8
Voeg het water, de azijn en de kruiden toe. Breng de saus aan de kook.
1 scheutje olijfolie
9
Schik de uitgeholde courgettes in een ovenschaal, voeg er een scheutje olijfolie aan toe en kruid ze met peper en zout.
500 g gemengd gehakt, 1 eierdooier, 2 el gehaktkruiden, 100 g Gemalen mozarella, 1 Sjalotten
10
Doe het gehakt met een ei, de gehaktkruiden, de helft van de gemalen mozzarella en een fijngesnipperde sjalot in de kom van de keukenrobot en laat de machine even draaien.
100 g Gemalen mozarella
11
Vul de courgettes op met het gehakt, strooi de rest van de gemalen mozzarella over de courgettes en schuif de ovenschaal 40 minuten in de oven.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 40 g boter
12
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de melk, de boter en een dooier aan toe. Plet tot puree en breng op smaak met peper en zout.
13
Snipper nog wat jonge tijm fijn en meng het onder de puree.
14
Vis de takjes rozemarijn, tijm en laurierblaadjes uit de paprikasaus. Schep de saus in de pot van de blender en mix ze glad. Kruid eventueel bij met wat extra zout en zeef tenslotte de saus.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
15
Schep wat tijmpuree op een bord en lepel er flink wat saus bij. Schik de gevulde courgette boven op de puree.
1
Verwarm de oven voor tot 180°C.
800 g Loskokende aardappelen, 1 teentje Look, tijm
2
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken, voeg er een teentje look aan toe en kook ze gaar in gezouten water. Snijd enkele takjes tijm fijn en voeg toe aan de aardappelen en laat ze meekoken.
1 ajuin, 1 teentje Look
3
Pel de ui en de look voor de paprikacoulis en snijd ze grof.
1 scheutje olijfolie
4
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pot en stoof er de ui en de look in aan.
0,5 chilipeper, 2 rode paprika's
5
Snijd de chilipeper en de paprika’s grof en voeg toe.
4 ronde courgettes
6
Snijd de hoedjes van de courgettes, snijd ze in stukken en laat meestoven. Lepel het vruchtvlees uit de courgettes en voeg dit ook toe.
2 el Tomatenpuree
7
Voeg nu de tomatenpuree aan toe en laat het geheel nog even stoven.
1 snuifje zout, 1 potje tijm, rozemarijn, 2 blaadjes laurier, 1 een flinke scheut Rode wijnazijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje Provençaalse kruiden
8
Voeg het water, de azijn en de kruiden toe. Breng de saus aan de kook.
1 scheutje olijfolie
9
Schik de uitgeholde courgettes in een ovenschaal, voeg er een scheutje olijfolie aan toe en kruid ze met peper en zout.
500 g gemengd gehakt, 1 eierdooier, 2 el gehaktkruiden, 100 g Gemalen mozarella, 1 Sjalotten
10
Doe het gehakt met een ei, de gehaktkruiden, de helft van de gemalen mozzarella en een fijngesnipperde sjalot in de kom van de keukenrobot en laat de machine even draaien.
100 g Gemalen mozarella
11
Vul de courgettes op met het gehakt, strooi de rest van de gemalen mozzarella over de courgettes en schuif de ovenschaal 40 minuten in de oven.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 40 g boter
12
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de melk, de boter en een dooier aan toe. Plet tot puree en breng op smaak met peper en zout.
13
Snipper nog wat jonge tijm fijn en meng het onder de puree.
14
Vis de takjes rozemarijn, tijm en laurierblaadjes uit de paprikasaus. Schep de saus in de pot van de blender en mix ze glad. Kruid eventueel bij met wat extra zout en zeef tenslotte de saus.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
15
Schep wat tijmpuree op een bord en lepel er flink wat saus bij. Schik de gevulde courgette boven op de puree.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Loskokende aardappelen
800 g
Look
2 teentjes
Tijm
Tijmvers, jong
1 potje
Ajuin
1
Olijfolie
2 scheutjes
Chilipeper
0,5
Rode paprika's
2
Ronde courgettes
4
Tomatenpuree
2 el
Zout
1 snuifje
Rozemarijn
Laurier
2 blaadjes
Rode wijnazijn
1 een flinke scheut
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Gemengd gehakt
500 g
Eierdooiers
2
Gehaktkruiden
2 el
Gemalen mozarella
200 g
Sjalotten
1
Melk
1 scheutje
Boter
40 g
Gevulde courgette met tijmpuree en paprikacoulis
Jeroen maakt courgettes gevuld met gehakt, geserveerd met een smeuïge puree op basis van jonge tijm en een licht pittige paprikasaus. Smakelijk!Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 180°C.
800 g Loskokende aardappelen, 1 teentje Look, tijm
2
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken, voeg er een teentje look aan toe en kook ze gaar in gezouten water. Snijd enkele takjes tijm fijn en voeg toe aan de aardappelen en laat ze meekoken.
1 ajuin, 1 teentje Look
3
Pel de ui en de look voor de paprikacoulis en snijd ze grof.
1 scheutje olijfolie
4
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pot en stoof er de ui en de look in aan.
0,5 chilipeper, 2 rode paprika's
5
Snijd de chilipeper en de paprika’s grof en voeg toe.
4 ronde courgettes
6
Snijd de hoedjes van de courgettes, snijd ze in stukken en laat meestoven. Lepel het vruchtvlees uit de courgettes en voeg dit ook toe.
2 el Tomatenpuree
7
Voeg nu de tomatenpuree aan toe en laat het geheel nog even stoven.
1 snuifje zout, 1 potje tijm, rozemarijn, 2 blaadjes laurier, 1 een flinke scheut Rode wijnazijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje Provençaalse kruiden
8
Voeg het water, de azijn en de kruiden toe. Breng de saus aan de kook.
1 scheutje olijfolie
9
Schik de uitgeholde courgettes in een ovenschaal, voeg er een scheutje olijfolie aan toe en kruid ze met peper en zout.
500 g gemengd gehakt, 1 eierdooier, 2 el gehaktkruiden, 100 g Gemalen mozarella, 1 Sjalotten
10
Doe het gehakt met een ei, de gehaktkruiden, de helft van de gemalen mozzarella en een fijngesnipperde sjalot in de kom van de keukenrobot en laat de machine even draaien.
100 g Gemalen mozarella
11
Vul de courgettes op met het gehakt, strooi de rest van de gemalen mozzarella over de courgettes en schuif de ovenschaal 40 minuten in de oven.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 40 g boter
12
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de melk, de boter en een dooier aan toe. Plet tot puree en breng op smaak met peper en zout.
13
Snipper nog wat jonge tijm fijn en meng het onder de puree.
14
Vis de takjes rozemarijn, tijm en laurierblaadjes uit de paprikasaus. Schep de saus in de pot van de blender en mix ze glad. Kruid eventueel bij met wat extra zout en zeef tenslotte de saus.
15
Schep wat tijmpuree op een bord en lepel er flink wat saus bij. Schik de gevulde courgette boven op de puree.