Gegrilde gamba's met geroosterde bloemkoolsalade
Gegrilde gamba's met geroosterde bloemkoolsalade
Gegrilde gamba's met geroosterde bloemkoolsalade
Gegrilde gamba's met geroosterde bloemkoolsalade
Ingrediënten
4 personen
Bloemkool
1
Ketjap manis
4 el
Sojasaus
2 el
Donkerbruine suiker
2 el
Limoenen
2
Sesamolie
Sesamzaadjes
1 el
Lookpoeder
1 tl
Vijfkruidenmengeling
1 tl
Cayennepeper
1 tl
Olijfolie
Olijfolie
0,2 l
Lente-uien
2
Gember
1 een stukje
Rode chilipepers
0,5
Look
1 teentje
Zout
Gamba's
12
Peper
Grof zout
Koriander
Benodigdheden
Een barbecue, aluminiumfolie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De geroosterde bloemkool
1 bloemkool
1
Verwijder de buitenste bladeren van de bloemkool.
4 el Ketjap Manis, 2 el sojasaus, 2 el donkerbruine suiker, 1 limoen, sesamolie, 1 el sesamzaadjes, 1 tl Lookpoeder, 1 tl vijfkruidenmengeling, 1 tl cayennepeper
2
Meng de ketjap manis onder de sojasaus, donkerbruine suiker, het limoensap, lookpoeder, de five spice en cayennepeper.
olijfolie
3
Maak een kruis met twee vellen aluminiumfolie. Leg er de bloemkool middenin en overgiet met een flinke scheut olijfolie. Lepel er de helft van de marinade over en vouw de vellen aluminiumfolie dicht.
4
Laat de bloemkool een uur roosteren op de barbecue.
De groentevinaigrette
2 lente-uien
5
Snijd de lente-ui fijn en doe in een grote mengkom.
1 een stukje gember, 0,5 rode chilipepers, 1 teentje Look, 0,2 l olijfolie, 1 limoen, zout
6
Schil een stukje gember en rasp het bij de lente-ui, gevolgd door de fijngesneden rode chilipeper, een geplet teentje look, de olijfolie, het limoensap en zout. Meng onder elkaar tot één vinaigrette.
7
Lepel na 30 minuten de rest van de marinade over de bloemkool.
12 gamba's, olijfolie, peper, grof zout
8
Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Overgiet de gamba’s met olijfolie en kruid ze bij met peper en zout. Gril de zeevruchten vervolgens aan beide kanten op de barbecue.
9
Leg de bloemkool op een serveerschaal. Leg er de gamba’s willekeurig rond.
koriander
10
Snijd enkele blaadjes koriander fijn en meng ze onder de vinaigrette. Lepel de groentevinaigrette over de gamba’s om af te werken.
De geroosterde bloemkool
1 bloemkool
1
Verwijder de buitenste bladeren van de bloemkool.
4 el Ketjap Manis, 2 el sojasaus, 2 el donkerbruine suiker, 1 limoen, sesamolie, 1 el sesamzaadjes, 1 tl Lookpoeder, 1 tl vijfkruidenmengeling, 1 tl cayennepeper
2
Meng de ketjap manis onder de sojasaus, donkerbruine suiker, het limoensap, lookpoeder, de five spice en cayennepeper.
olijfolie
3
Maak een kruis met twee vellen aluminiumfolie. Leg er de bloemkool middenin en overgiet met een flinke scheut olijfolie. Lepel er de helft van de marinade over en vouw de vellen aluminiumfolie dicht.
4
Laat de bloemkool een uur roosteren op de barbecue.
De groentevinaigrette
2 lente-uien
5
Snijd de lente-ui fijn en doe in een grote mengkom.
1 een stukje gember, 0,5 rode chilipepers, 1 teentje Look, 0,2 l olijfolie, 1 limoen, zout
6
Schil een stukje gember en rasp het bij de lente-ui, gevolgd door de fijngesneden rode chilipeper, een geplet teentje look, de olijfolie, het limoensap en zout. Meng onder elkaar tot één vinaigrette.
7
Lepel na 30 minuten de rest van de marinade over de bloemkool.
12 gamba's, olijfolie, peper, grof zout
8
Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Overgiet de gamba’s met olijfolie en kruid ze bij met peper en zout. Gril de zeevruchten vervolgens aan beide kanten op de barbecue.
9
Leg de bloemkool op een serveerschaal. Leg er de gamba’s willekeurig rond.
koriander
10
Snijd enkele blaadjes koriander fijn en meng ze onder de vinaigrette. Lepel de groentevinaigrette over de gamba’s om af te werken.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 20m
Ingrediënten
Bloemkool
1
Ketjap manis
4 el
Sojasaus
2 el
Donkerbruine suiker
2 el
Limoenen
2
Sesamolie
Sesamzaadjes
1 el
Lookpoeder
1 tl
Vijfkruidenmengeling
1 tl
Cayennepeper
1 tl
Olijfolie
Olijfolie
0,2 l
Lente-uien
2
Gember
1 een stukje
Rode chilipepers
0,5
Look
1 teentje
Zout
Gamba's
12
Peper
Grof zout
Koriander
Gegrilde gamba's met geroosterde bloemkoolsalade
Het is vrijdag, dus de barbecue wordt opnieuw van stal gehaald. Deze keer niet om vlees te grillen, maar wel om aan de slag te gaan met heerlijke gamba's. Naast de gamba’s wordt er een bloemkool op geroosterd, op smaak gebracht met een heerlijke marinade. Een leuke ‘sharing dish’ om te uit te proberen op je volgende barbecueavond.Instructies
De geroosterde bloemkool
1 bloemkool
1
Verwijder de buitenste bladeren van de bloemkool.
4 el Ketjap Manis, 2 el sojasaus, 2 el donkerbruine suiker, 1 limoen, sesamolie, 1 el sesamzaadjes, 1 tl Lookpoeder, 1 tl vijfkruidenmengeling, 1 tl cayennepeper
2
Meng de ketjap manis onder de sojasaus, donkerbruine suiker, het limoensap, lookpoeder, de five spice en cayennepeper.
olijfolie
3
Maak een kruis met twee vellen aluminiumfolie. Leg er de bloemkool middenin en overgiet met een flinke scheut olijfolie. Lepel er de helft van de marinade over en vouw de vellen aluminiumfolie dicht.
4
Laat de bloemkool een uur roosteren op de barbecue.
De groentevinaigrette
2 lente-uien
5
Snijd de lente-ui fijn en doe in een grote mengkom.
1 een stukje gember, 0,5 rode chilipepers, 1 teentje Look, 0,2 l olijfolie, 1 limoen, zout
6
Schil een stukje gember en rasp het bij de lente-ui, gevolgd door de fijngesneden rode chilipeper, een geplet teentje look, de olijfolie, het limoensap en zout. Meng onder elkaar tot één vinaigrette.
7
Lepel na 30 minuten de rest van de marinade over de bloemkool.
12 gamba's, olijfolie, peper, grof zout
8
Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Overgiet de gamba’s met olijfolie en kruid ze bij met peper en zout. Gril de zeevruchten vervolgens aan beide kanten op de barbecue.
9
Leg de bloemkool op een serveerschaal. Leg er de gamba’s willekeurig rond.
koriander
10
Snijd enkele blaadjes koriander fijn en meng ze onder de vinaigrette. Lepel de groentevinaigrette over de gamba’s om af te werken.