Gebraiseerde kropslaharten met brie en mosterdsla
Gebraiseerde kropslaharten met brie en mosterdsla
Gebraiseerde kropslaharten met brie en mosterdsla
Gebraiseerde kropslaharten met brie en mosterdsla
Ingrediënten
4 personen
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
1 sneetje
Boter
2 klont
Boter
100 g
Slaharten
4
Selder
3 stengel
Groentebouillon
0,2 l
Olijfolie
1 scheutje
Sjalotten
1
Room
0,1 l
Wortels
2
Citroentijm
Laurier
Mierikswortel
1 tl
Peper
Zout
Brie
1 sneetje
Dragon
Bieslook
Mosterdsla
Benodigdheden
Een ovenschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op de grill.
1 klont boter, 4 slaharten
2
Zet een pan met boter op het vuur. Snijd de slaharten overlangs en stoof ze aan in de hete vetstof met de platte kant naar omlaag.
3 stengel selder
3
Snijd de stengels selder in brunoise (kleine blokjes).
0,2 l groentebouillon
4
Bevochtig de stovende slaharten met de bouillon (of water) tot ze half onderstaan. Laat de slaharten verder garen onder een deksel.
1 scheutje olijfolie, 1 Sjalotten
5
Zet een pannetje met olijfolie op het vuur. Snijd een sjalot fijn en stoof ze vervolgens met de blokjes selder aan in de hete olie.
6
Schep de slaharten uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Giet het vocht niet weg!
0,1 l Room
7
Voeg een scheut room toe aan het vocht van de slaharten in de pan en laat inkoken op het vuur.
2 Wortels
8
Schil en snijd de wortels in brunoise en stoof ze mee aan in de olijfolie met de selder en sjalot.
citroentijm, laurier
9
Breng de stovende groenten op smaak met enkele takjes citroentijm en blaadjes laurier.
10
Giet het vocht met de room vervolgens door een zeef in een steelpannetje.
100 g boter, 1 tl mierikswortel, peper, zout
11
Voeg er de klontjes boter en de mierikswortel aan toe en roer tot een gebonden saus. Breng de saus verder op smaak met peper en zout.
1 sneetje Klein volkoren tijgerbrood - €0,99, 1 klont boter
12
Snijd enkele sneden brood in blokjes. Bak ze vervolgens krokant in boter tot croutons. Laat de croutons uitlekken op een vel keukenpapier.
1 sneetje Brie
13
Snijd de brie in stukken en verdeel de stukken over de slaharten in de ovenschaal. Schuif de ovenschaal vervolgens onder de grill tot de brie begint te smelten.
dragon, Bieslook
14
Snijd de blaadjes dragon en de sprieten bieslook fijn en voeg de kruiden toe aan de saus.
mosterdsla
15
Schep de groenten op een bord leg er een slahart met brie op. Giet er de saus over, leg er de mosterdsla bij en werk het geheel af met de croutons.
1
Verwarm de oven voor op de grill.
1 klont boter, 4 slaharten
2
Zet een pan met boter op het vuur. Snijd de slaharten overlangs en stoof ze aan in de hete vetstof met de platte kant naar omlaag.
3 stengel selder
3
Snijd de stengels selder in brunoise (kleine blokjes).
0,2 l groentebouillon
4
Bevochtig de stovende slaharten met de bouillon (of water) tot ze half onderstaan. Laat de slaharten verder garen onder een deksel.
1 scheutje olijfolie, 1 Sjalotten
5
Zet een pannetje met olijfolie op het vuur. Snijd een sjalot fijn en stoof ze vervolgens met de blokjes selder aan in de hete olie.
6
Schep de slaharten uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Giet het vocht niet weg!
0,1 l Room
7
Voeg een scheut room toe aan het vocht van de slaharten in de pan en laat inkoken op het vuur.
2 Wortels
8
Schil en snijd de wortels in brunoise en stoof ze mee aan in de olijfolie met de selder en sjalot.
citroentijm, laurier
9
Breng de stovende groenten op smaak met enkele takjes citroentijm en blaadjes laurier.
10
Giet het vocht met de room vervolgens door een zeef in een steelpannetje.
100 g boter, 1 tl mierikswortel, peper, zout
11
Voeg er de klontjes boter en de mierikswortel aan toe en roer tot een gebonden saus. Breng de saus verder op smaak met peper en zout.
1 sneetje Klein volkoren tijgerbrood - €0,99, 1 klont boter
12
Snijd enkele sneden brood in blokjes. Bak ze vervolgens krokant in boter tot croutons. Laat de croutons uitlekken op een vel keukenpapier.
1 sneetje Brie
13
Snijd de brie in stukken en verdeel de stukken over de slaharten in de ovenschaal. Schuif de ovenschaal vervolgens onder de grill tot de brie begint te smelten.
dragon, Bieslook
14
Snijd de blaadjes dragon en de sprieten bieslook fijn en voeg de kruiden toe aan de saus.
mosterdsla
15
Schep de groenten op een bord leg er een slahart met brie op. Giet er de saus over, leg er de mosterdsla bij en werk het geheel af met de croutons.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Boter
2 klont
Boter
100 g
Slaharten
4
Selder
3 stengel
Groentebouillon
0,2 l
Olijfolie
1 scheutje
Sjalotten
1
Room
0,1 l
Wortels
2
Citroentijm
Laurier
Mierikswortel
1 tl
Peper
Zout
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
1 sneetje
Brie
1 sneetje
Dragon
Bieslook
Mosterdsla
Gebraiseerde kropslaharten met brie en mosterdsla
Dit vegetarisch voorgerecht met klasse zal ieder hart veroveren. De gebraiseerde kropslaharten met gesmolten brie en het romige sausje met mierikswortel vormen het ideale duo.Instructies
1
Verwarm de oven voor op de grill.
1 klont boter, 4 slaharten
2
Zet een pan met boter op het vuur. Snijd de slaharten overlangs en stoof ze aan in de hete vetstof met de platte kant naar omlaag.
3 stengel selder
3
Snijd de stengels selder in brunoise (kleine blokjes).
0,2 l groentebouillon
4
Bevochtig de stovende slaharten met de bouillon (of water) tot ze half onderstaan. Laat de slaharten verder garen onder een deksel.
1 scheutje olijfolie, 1 Sjalotten
5
Zet een pannetje met olijfolie op het vuur. Snijd een sjalot fijn en stoof ze vervolgens met de blokjes selder aan in de hete olie.
6
Schep de slaharten uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Giet het vocht niet weg!
0,1 l Room
7
Voeg een scheut room toe aan het vocht van de slaharten in de pan en laat inkoken op het vuur.
2 Wortels
8
Schil en snijd de wortels in brunoise en stoof ze mee aan in de olijfolie met de selder en sjalot.
citroentijm, laurier
9
Breng de stovende groenten op smaak met enkele takjes citroentijm en blaadjes laurier.
10
Giet het vocht met de room vervolgens door een zeef in een steelpannetje.
100 g boter, 1 tl mierikswortel, peper, zout
11
Voeg er de klontjes boter en de mierikswortel aan toe en roer tot een gebonden saus. Breng de saus verder op smaak met peper en zout.
1 sneetje Klein volkoren tijgerbrood - €0,99, 1 klont boter
12
Snijd enkele sneden brood in blokjes. Bak ze vervolgens krokant in boter tot croutons. Laat de croutons uitlekken op een vel keukenpapier.
1 sneetje Brie
13
Snijd de brie in stukken en verdeel de stukken over de slaharten in de ovenschaal. Schuif de ovenschaal vervolgens onder de grill tot de brie begint te smelten.
dragon, Bieslook
14
Snijd de blaadjes dragon en de sprieten bieslook fijn en voeg de kruiden toe aan de saus.
mosterdsla
15
Schep de groenten op een bord leg er een slahart met brie op. Giet er de saus over, leg er de mosterdsla bij en werk het geheel af met de croutons.