dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pizza salame (thumbnail)Pizza salame

Pizza salame

50m
23
100%
14.7K
Recepten

Pizza salame

Wat een prachtvoorbeeld van een pizza, geniaal in al zijn eenvoud. Meer dan een lekkere tomatensaus als basis, kerstomaten, gezouten ricotta, gemalen mozzarella en snippers Boulogneworst heb je niet nodig om je nieuwe lievelingspizza klaar te maken.
Pizza salame (thumbnail)Pizza salame

Pizza salame

50m
23
100%
14.7K
Recepten

Pizza salame

Wat een prachtvoorbeeld van een pizza, geniaal in al zijn eenvoud. Meer dan een lekkere tomatensaus als basis, kerstomaten, gezouten ricotta, gemalen mozzarella en snippers Boulogneworst heb je niet nodig om je nieuwe lievelingspizza klaar te maken.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten23
Beoordeling100%
Aantal likes14.7K

Ingrediënten

4 personen
Bloem
500 g
Water
270 ml
Verse gist
1 pakje
Olijfolie
4 el
Zout
10 g
Witte suiker
10 g
Polenta
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Ansjovisfilets
4
Tomatenpuree
2 el
Grof zout
1 snuifje
Chiliflakes
1 flinke snuif
Tijm
Rozemarijn
Basilicum
Oregano
Boulogneworst
400 g
Troskerstomaat
1 bakje
Rucola
100 g
Mozzarella
handvol
Tomaten
4
Gezouten ricotta
200 g

Benodigdheden

Pizzasteen

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Het deeg

500 g bloem, 270 ml Water, 1 pakje verse gist, 4 el olijfolie, 10 g zout, 10 g witte suiker
1
Doe de bloem voor het deeg in een kom en voeg er de suiker, de gist en de olie aan toe. Nadien voeg je het zout toe. Giet het water erbij en laat de machine 10 minuten draaien tot je een elastisch deeg hebt. Dek vervolgens het deeg af met een handdoek en laat het een uur rijzen op een warme plek.
TIPMaak intussen de verse tomatensaus
2
Bestuif je werkvlak met bloem. Klop de lucht uit het deeg, verdeel het deeg in 2 gelijke delen en maak twee bollen van het deeg. Laat het deeg nog eens 20 minuten rijzen.
polenta
3
Strooi wat polenta op je werkvlak. Duw de deegbol met je handpalm open tot een ronde pizzabodem.

De saus

1 ajuin, 2 teentjes Look, 4 ansjovisfilets, 2 el Tomatenpuree
4
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan. Pel de ui, snijd ze in stukken en stoof ze aan in de olie. Pel en plet de look en voeg hem toe. Snijd de ansjovis fijn en stoof mee aan. Voeg er de tomatenpuree aan toe.
1 snuifje grof zout, 1 flinke snuif chiliflakes, tijm, rozemarijn, basilicum, oregano, 4 tomaten
5
Snijd de tomaten in grove stukken, strooi er wat grof zout en chiliflakes over en voeg ze toe. Voeg de overige kruiden toe. Laat de saus rustig inkoken onder een deksel.
6
Duw de grove tomatensaus door de passe-vite en vang ze op in een kom. Laat de saus even afkoelen en kruid ze eventueel wat bij met extra chiliflakes en zout.
TIPJe kan ook een fles passata gebruiken en deze zelf bijkruiden.

Afwerken en serveren

7
Laat de oven en de pizzasteen voorverwarmen tot 250 °C.
400 g Boulogneworst, 1 bakje troskerstomaat, 100 g Rucola
8
Snijd de Boulogneworst in fijne reepjes en de kerstomaten in twee. Spoel de rucola onder koud water en laat uitlekken.
handvol Mozzarella
9
Verdeel een lepel tomatensaus over de bodem van de pizza. Strooi er redelijk wat gemalen mozzarella over, gevolgd door de fijngesneden Boulogneworst en de gehalveerde tomaten.
10
Bak de pizza op een pizzasteen in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.
200 g gezouten ricotta
11
Brokkel de ricotta over de pizza en werk af met de rucola.
1
Doe de bloem voor het deeg in een kom en voeg er de suiker, de gist en de olie aan toe. Nadien voeg je het zout toe. Giet het water erbij en laat de machine 10 minuten draaien tot je een elastisch deeg hebt. Dek vervolgens het deeg af met een handdoek en laat het een uur rijzen op een warme plek.
2
Bestuif je werkvlak met bloem. Klop de lucht uit het deeg, verdeel het deeg in 2 gelijke delen en maak twee bollen van het deeg. Laat het deeg nog eens 20 minuten rijzen.

Instructies

Het deeg

500 g bloem, 270 ml Water, 1 pakje verse gist, 4 el olijfolie, 10 g zout, 10 g witte suiker
1
Doe de bloem voor het deeg in een kom en voeg er de suiker, de gist en de olie aan toe. Nadien voeg je het zout toe. Giet het water erbij en laat de machine 10 minuten draaien tot je een elastisch deeg hebt. Dek vervolgens het deeg af met een handdoek en laat het een uur rijzen op een warme plek.
TIPMaak intussen de verse tomatensaus
2
Bestuif je werkvlak met bloem. Klop de lucht uit het deeg, verdeel het deeg in 2 gelijke delen en maak twee bollen van het deeg. Laat het deeg nog eens 20 minuten rijzen.
polenta
3
Strooi wat polenta op je werkvlak. Duw de deegbol met je handpalm open tot een ronde pizzabodem.

De saus

1 ajuin, 2 teentjes Look, 4 ansjovisfilets, 2 el Tomatenpuree
4
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan. Pel de ui, snijd ze in stukken en stoof ze aan in de olie. Pel en plet de look en voeg hem toe. Snijd de ansjovis fijn en stoof mee aan. Voeg er de tomatenpuree aan toe.
1 snuifje grof zout, 1 flinke snuif chiliflakes, tijm, rozemarijn, basilicum, oregano, 4 tomaten
5
Snijd de tomaten in grove stukken, strooi er wat grof zout en chiliflakes over en voeg ze toe. Voeg de overige kruiden toe. Laat de saus rustig inkoken onder een deksel.
6
Duw de grove tomatensaus door de passe-vite en vang ze op in een kom. Laat de saus even afkoelen en kruid ze eventueel wat bij met extra chiliflakes en zout.
TIPJe kan ook een fles passata gebruiken en deze zelf bijkruiden.

Afwerken en serveren

7
Laat de oven en de pizzasteen voorverwarmen tot 250 °C.
400 g Boulogneworst, 1 bakje troskerstomaat, 100 g Rucola
8
Snijd de Boulogneworst in fijne reepjes en de kerstomaten in twee. Spoel de rucola onder koud water en laat uitlekken.
handvol Mozzarella
9
Verdeel een lepel tomatensaus over de bodem van de pizza. Strooi er redelijk wat gemalen mozzarella over, gevolgd door de fijngesneden Boulogneworst en de gehalveerde tomaten.
10
Bak de pizza op een pizzasteen in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.
200 g gezouten ricotta
11
Brokkel de ricotta over de pizza en werk af met de rucola.
1
Doe de bloem voor het deeg in een kom en voeg er de suiker, de gist en de olie aan toe. Nadien voeg je het zout toe. Giet het water erbij en laat de machine 10 minuten draaien tot je een elastisch deeg hebt. Dek vervolgens het deeg af met een handdoek en laat het een uur rijzen op een warme plek.
2
Bestuif je werkvlak met bloem. Klop de lucht uit het deeg, verdeel het deeg in 2 gelijke delen en maak twee bollen van het deeg. Laat het deeg nog eens 20 minuten rijzen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pizza salame (thumbnail)Pizza salame
4 personen
50m
Ingrediënten
Bloem
500 g
Water
270 ml
Verse gist
1 pakje
Olijfolie
4 el
Zout
10 g
Witte suiker
10 g
Polenta
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Ansjovisfilets
4
Tomatenpuree
2 el
Grof zout
1 snuifje
Chiliflakes
1 flinke snuif
Tijm
Rozemarijn
Basilicum
Oregano
Boulogneworst
400 g
Troskerstomaat
1 bakje
Rucola
100 g
Mozzarella
handvol
Tomaten
4
Gezouten ricotta
200 g

Pizza salame

Wat een prachtvoorbeeld van een pizza, geniaal in al zijn eenvoud. Meer dan een lekkere tomatensaus als basis, kerstomaten, gezouten ricotta, gemalen mozzarella en snippers Boulogneworst heb je niet nodig om je nieuwe lievelingspizza klaar te maken.
Instructies

Het deeg

500 g bloem, 270 ml Water, 1 pakje verse gist, 4 el olijfolie, 10 g zout, 10 g witte suiker
1
Doe de bloem voor het deeg in een kom en voeg er de suiker, de gist en de olie aan toe. Nadien voeg je het zout toe. Giet het water erbij en laat de machine 10 minuten draaien tot je een elastisch deeg hebt. Dek vervolgens het deeg af met een handdoek en laat het een uur rijzen op een warme plek.
TIPMaak intussen de verse tomatensaus
2
Bestuif je werkvlak met bloem. Klop de lucht uit het deeg, verdeel het deeg in 2 gelijke delen en maak twee bollen van het deeg. Laat het deeg nog eens 20 minuten rijzen.
polenta
3
Strooi wat polenta op je werkvlak. Duw de deegbol met je handpalm open tot een ronde pizzabodem.

De saus

1 ajuin, 2 teentjes Look, 4 ansjovisfilets, 2 el Tomatenpuree
4
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan. Pel de ui, snijd ze in stukken en stoof ze aan in de olie. Pel en plet de look en voeg hem toe. Snijd de ansjovis fijn en stoof mee aan. Voeg er de tomatenpuree aan toe.
1 snuifje grof zout, 1 flinke snuif chiliflakes, tijm, rozemarijn, basilicum, oregano, 4 tomaten
5
Snijd de tomaten in grove stukken, strooi er wat grof zout en chiliflakes over en voeg ze toe. Voeg de overige kruiden toe. Laat de saus rustig inkoken onder een deksel.
6
Duw de grove tomatensaus door de passe-vite en vang ze op in een kom. Laat de saus even afkoelen en kruid ze eventueel wat bij met extra chiliflakes en zout.
TIPJe kan ook een fles passata gebruiken en deze zelf bijkruiden.

Afwerken en serveren

7
Laat de oven en de pizzasteen voorverwarmen tot 250 °C.
400 g Boulogneworst, 1 bakje troskerstomaat, 100 g Rucola
8
Snijd de Boulogneworst in fijne reepjes en de kerstomaten in twee. Spoel de rucola onder koud water en laat uitlekken.
handvol Mozzarella
9
Verdeel een lepel tomatensaus over de bodem van de pizza. Strooi er redelijk wat gemalen mozzarella over, gevolgd door de fijngesneden Boulogneworst en de gehalveerde tomaten.
10
Bak de pizza op een pizzasteen in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.
200 g gezouten ricotta
11
Brokkel de ricotta over de pizza en werk af met de rucola.