Aardappelsoep met mosterd en balletjes
Aardappelsoep met mosterd en balletjes
Deze aardappelsoep met mosterd en gehaktballetjes is eenvoudig, stevig en zit boordevol smaak. De pittige mosterd geeft de klassieker net dat beetje extra. Ideaal als lunch of lichte avondmaaltijd. Serveer met een stukje brood om te dippen – klaar!
Aardappelsoep met mosterd en balletjes
Aardappelsoep met mosterd en balletjes
Deze aardappelsoep met mosterd en gehaktballetjes is eenvoudig, stevig en zit boordevol smaak. De pittige mosterd geeft de klassieker net dat beetje extra. Ideaal als lunch of lichte avondmaaltijd. Serveer met een stukje brood om te dippen – klaar!
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Gehakt
300 g
Bloemige aardappel
600 g
Prei
1
Ajuin
1
Look
1 teentje
Bouillon
1.000 ml
Room
150 ml
Graanmosterd
1,5 el
Peper
Zout
Boter
Peterselie
2 takjes
Ei
1
Paneermeel
2 el
Mosterd
1 tl
Olijfolie
1 el
Maak de soep
1
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de prei en ui grof.
2
Stoof de groenten aan in wat boter samen met de geperste knoflook. Voeg de aardappelen toe en overgiet met de bouillon.
3
Laat de soep 20 minuten koken.
Maak ondertussen de balletjes
4
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, mosterd, peper en zout. Rol er kleine balletjes van.
5
Bak de balletjes gaar in een bakpan met olijfolie.
Afwerking
6
Mix de soep glad en voeg er de room en mosterd aan toe. Kruid met peper en zout.
7
Werk af met peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Maak de soep
1
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de prei en ui grof.
2
Stoof de groenten aan in wat boter samen met de geperste knoflook. Voeg de aardappelen toe en overgiet met de bouillon.
3
Laat de soep 20 minuten koken.
Maak ondertussen de balletjes
4
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, mosterd, peper en zout. Rol er kleine balletjes van.
5
Bak de balletjes gaar in een bakpan met olijfolie.
Afwerking
6
Mix de soep glad en voeg er de room en mosterd aan toe. Kruid met peper en zout.
7
Werk af met peterselie.