dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Bruine fond (thumbnail)Bruine fond

Bruine fond

6u
12
-
2K
Recepten

Bruine fond

Bruine fond vormt de perfecte basis voor bruine sauzen. Je kan het makkelijk zelf maken en wel zo!
Bruine fond (thumbnail)Bruine fond

Bruine fond

6u
12
-
2K
Recepten

Bruine fond

Bruine fond vormt de perfecte basis voor bruine sauzen. Je kan het makkelijk zelf maken en wel zo!
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd6u
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Runderschenkels
3.000 g
Spekzwoerden
350 g
Tomatenpuree
2 el
Wortels
200 g
Ajuinen
100 g
Selder
200 g
Rode wijn
1 scheutje
Water
4 l
Zwarte peper
20 bolletje
Bol look
0,5
Tijm
Laurier
3 blaadje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Bruine fond

3.000 g runderschenkels, 350 g spekzwoerden
1
Leg de schenkels en het zwoerd in een braadslede en zet ze in een voorverwarmde oven van 180 °C.
2 el Tomatenpuree, 200 g Wortels, 100 g ajuinen, 200 g selder
2
Haal ze er na een uur weer uit en besmeer de stukken bot met een laagje tomatenpuree. Strooi er grofgesneden wortel, ui en selder op en langs.
3
Schuif de braadslede opnieuw in de oven van 180 °C gedurende een halfuur.
1 scheutje rode wijn
4
Schep het vlees en de geroosterde groenten in de soepketel. Zet de lege ovenschaal op een matig vuur en schenk er wat rode wijn in. Roer alle smaakvolle aanbaksels van het vlees en de groenten los, terwijl de alcohol verdampt (of gebruik een beetje water).
4 l Water
5
Giet de ingekookte wijn in de ketel en voeg veel water toe.
20 bolletje zwarte peper, 1 bol look, tijm, 3 blaadje laurier
6
Doe de peperbollen, de halve bol look, takjes tijm en blaadjes laurier erbij. Laat de bouillon tot
 8 uur pruttelen op een zeer zacht vuur.
 Schep tussendoor drijvende onzuiverhedenen schuim weg. Hoe langer de gaartijd, hoe geconcentreerder en gelatineuzer het resultaat wordt.
7
Zeef de bouillon en laat hem desgewenst verder inkoken. Sterk ingekookte bruine fond is een product dat kracht en smaak geeft aan een vleessaus.
8
Vries (een overschot van) de fond in in handige porties.
1
Leg de schenkels en het zwoerd in een braadslede en zet ze in een voorverwarmde oven van 180 °C.
2
Haal ze er na een uur weer uit en besmeer de stukken bot met een laagje tomatenpuree. Strooi er grofgesneden wortel, ui en selder op en langs.

Instructies

Bruine fond

3.000 g runderschenkels, 350 g spekzwoerden
1
Leg de schenkels en het zwoerd in een braadslede en zet ze in een voorverwarmde oven van 180 °C.
2 el Tomatenpuree, 200 g Wortels, 100 g ajuinen, 200 g selder
2
Haal ze er na een uur weer uit en besmeer de stukken bot met een laagje tomatenpuree. Strooi er grofgesneden wortel, ui en selder op en langs.
3
Schuif de braadslede opnieuw in de oven van 180 °C gedurende een halfuur.
1 scheutje rode wijn
4
Schep het vlees en de geroosterde groenten in de soepketel. Zet de lege ovenschaal op een matig vuur en schenk er wat rode wijn in. Roer alle smaakvolle aanbaksels van het vlees en de groenten los, terwijl de alcohol verdampt (of gebruik een beetje water).
4 l Water
5
Giet de ingekookte wijn in de ketel en voeg veel water toe.
20 bolletje zwarte peper, 1 bol look, tijm, 3 blaadje laurier
6
Doe de peperbollen, de halve bol look, takjes tijm en blaadjes laurier erbij. Laat de bouillon tot
 8 uur pruttelen op een zeer zacht vuur.
 Schep tussendoor drijvende onzuiverhedenen schuim weg. Hoe langer de gaartijd, hoe geconcentreerder en gelatineuzer het resultaat wordt.
7
Zeef de bouillon en laat hem desgewenst verder inkoken. Sterk ingekookte bruine fond is een product dat kracht en smaak geeft aan een vleessaus.
8
Vries (een overschot van) de fond in in handige porties.
1
Leg de schenkels en het zwoerd in een braadslede en zet ze in een voorverwarmde oven van 180 °C.
2
Haal ze er na een uur weer uit en besmeer de stukken bot met een laagje tomatenpuree. Strooi er grofgesneden wortel, ui en selder op en langs.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Bruine fond (thumbnail)Bruine fond
4 personen
6u
Ingrediënten
Runderschenkels
3.000 g
Spekzwoerden
350 g
Tomatenpuree
2 el
Wortels
200 g
Ajuinen
100 g
Selder
200 g
Rode wijn
1 scheutje
Water
4 l
Zwarte peper
20 bolletje
Bol look
0,5
Tijm
Laurier
3 blaadje

Bruine fond

Bruine fond vormt de perfecte basis voor bruine sauzen. Je kan het makkelijk zelf maken en wel zo!
Instructies

Bruine fond

3.000 g runderschenkels, 350 g spekzwoerden
1
Leg de schenkels en het zwoerd in een braadslede en zet ze in een voorverwarmde oven van 180 °C.
2 el Tomatenpuree, 200 g Wortels, 100 g ajuinen, 200 g selder
2
Haal ze er na een uur weer uit en besmeer de stukken bot met een laagje tomatenpuree. Strooi er grofgesneden wortel, ui en selder op en langs.
3
Schuif de braadslede opnieuw in de oven van 180 °C gedurende een halfuur.
1 scheutje rode wijn
4
Schep het vlees en de geroosterde groenten in de soepketel. Zet de lege ovenschaal op een matig vuur en schenk er wat rode wijn in. Roer alle smaakvolle aanbaksels van het vlees en de groenten los, terwijl de alcohol verdampt (of gebruik een beetje water).
4 l Water
5
Giet de ingekookte wijn in de ketel en voeg veel water toe.
20 bolletje zwarte peper, 1 bol look, tijm, 3 blaadje laurier
6
Doe de peperbollen, de halve bol look, takjes tijm en blaadjes laurier erbij. Laat de bouillon tot
 8 uur pruttelen op een zeer zacht vuur.
 Schep tussendoor drijvende onzuiverhedenen schuim weg. Hoe langer de gaartijd, hoe geconcentreerder en gelatineuzer het resultaat wordt.
7
Zeef de bouillon en laat hem desgewenst verder inkoken. Sterk ingekookte bruine fond is een product dat kracht en smaak geeft aan een vleessaus.
8
Vries (een overschot van) de fond in in handige porties.