Flapjacks met kardemom-kaneelroom
Flapjacks met kardemom-kaneelroom
Flapjacks met kardemom-kaneelroom
Flapjacks met kardemom-kaneelroom
Ingrediënten
4 personen
Boter
150 g
Cassonade graeffe
125 g
Havermoutvlokken
220 g
Grof zout
1 snuifje
Honing
2 el
Notenmix
75 g
Slagroom
0,2 l
Bloemsuiker
20 g
Kaneel
1 snuifje
Kardemom
1 snuifje
Vanille-extract
1 dopje
Benodigdheden
Een ovenschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
150 g boter, 125 g cassonade Graeffe
2
Smelt de boter in een pannetje op het vuur. Doe de gesmolten boter samen met de suiker in de mengkom van de keukenmachine.
220 g havermoutvlokken, 1 snuifje grof zout, 2 el honing
3
Weeg de havermout af en doe ze samen met een snuif zout en de honing bij het boter-suikermengsel.
75 g notenmix
4
Hak de noten fijn en doe ze ook in de mengkom. Laat opnieuw draaien tot alles goed gemengd is.
5
Stort het mengsel in een ovenschaal en duw het goed aan.
6
Verdeel het aangeduwde mengsel met een mes of spateltje al in porties voor je de schaal in de oven zet.
7
Bak de flapjacks 20 minuten in de oven op 180°C.
0,2 l slagroom, 20 g bloemsuiker, 1 snuifje kaneel, 1 snuifje kardemom, 1 dopje vanille-extract
8
Klop ondertussen de room samen met de bloemsuiker op. Voeg wat kardemom, kaneel en vanille-extract toe en klop verder. Zet de slagroom in afwachting van de flapjacks in de koelkast.
9
Haal de flapjacks uit de oven wanneer ze goudbruin zien en ga eventueel met een mes nog eens langs de insnijdingen die je voor het bakken hebt gemaakt. Laat ze goed afkoelen.
10
Schep de flapjacks met behulp van een spatel uit de ovenschaal en serveer ze met een toef kardemom-kaneelroom. Strooi er nog wat extra kardemom en kaneelpoeder over. Smakelijk!
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
150 g boter, 125 g cassonade Graeffe
2
Smelt de boter in een pannetje op het vuur. Doe de gesmolten boter samen met de suiker in de mengkom van de keukenmachine.
220 g havermoutvlokken, 1 snuifje grof zout, 2 el honing
3
Weeg de havermout af en doe ze samen met een snuif zout en de honing bij het boter-suikermengsel.
75 g notenmix
4
Hak de noten fijn en doe ze ook in de mengkom. Laat opnieuw draaien tot alles goed gemengd is.
5
Stort het mengsel in een ovenschaal en duw het goed aan.
6
Verdeel het aangeduwde mengsel met een mes of spateltje al in porties voor je de schaal in de oven zet.
7
Bak de flapjacks 20 minuten in de oven op 180°C.
0,2 l slagroom, 20 g bloemsuiker, 1 snuifje kaneel, 1 snuifje kardemom, 1 dopje vanille-extract
8
Klop ondertussen de room samen met de bloemsuiker op. Voeg wat kardemom, kaneel en vanille-extract toe en klop verder. Zet de slagroom in afwachting van de flapjacks in de koelkast.
9
Haal de flapjacks uit de oven wanneer ze goudbruin zien en ga eventueel met een mes nog eens langs de insnijdingen die je voor het bakken hebt gemaakt. Laat ze goed afkoelen.
10
Schep de flapjacks met behulp van een spatel uit de ovenschaal en serveer ze met een toef kardemom-kaneelroom. Strooi er nog wat extra kardemom en kaneelpoeder over. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Boter
150 g
Cassonade graeffe
125 g
Havermoutvlokken
220 g
Grof zout
1 snuifje
Honing
2 el
Notenmix
75 g
Slagroom
0,2 l
Bloemsuiker
20 g
Kaneel
1 snuifje
Kardemom
1 snuifje
Vanille-extract
1 dopje
Flapjacks met kardemom-kaneelroom
Flapjack klinkt je misschien niet bekend in de oren. Deze gebakken havermoutkoek is wel het favoriete tussendoortje van veel Britse kinderen. Hoog tijd om dit lekker vieruurtje bij ons te introduceren. Met een mengeling van havermout, boter, suiker en noten maak je stevige vierkante of rechthoekige repen die je afbakt in de oven. Je kan ook rozijnen of andere ingrediënten toevoegen naar eigen smaak. Jeroen serveert er een portie kardemom-kaneelslagroom bij.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
150 g boter, 125 g cassonade Graeffe
2
Smelt de boter in een pannetje op het vuur. Doe de gesmolten boter samen met de suiker in de mengkom van de keukenmachine.
220 g havermoutvlokken, 1 snuifje grof zout, 2 el honing
3
Weeg de havermout af en doe ze samen met een snuif zout en de honing bij het boter-suikermengsel.
75 g notenmix
4
Hak de noten fijn en doe ze ook in de mengkom. Laat opnieuw draaien tot alles goed gemengd is.
5
Stort het mengsel in een ovenschaal en duw het goed aan.
6
Verdeel het aangeduwde mengsel met een mes of spateltje al in porties voor je de schaal in de oven zet.
7
Bak de flapjacks 20 minuten in de oven op 180°C.
0,2 l slagroom, 20 g bloemsuiker, 1 snuifje kaneel, 1 snuifje kardemom, 1 dopje vanille-extract
8
Klop ondertussen de room samen met de bloemsuiker op. Voeg wat kardemom, kaneel en vanille-extract toe en klop verder. Zet de slagroom in afwachting van de flapjacks in de koelkast.
9
Haal de flapjacks uit de oven wanneer ze goudbruin zien en ga eventueel met een mes nog eens langs de insnijdingen die je voor het bakken hebt gemaakt. Laat ze goed afkoelen.
10
Schep de flapjacks met behulp van een spatel uit de ovenschaal en serveer ze met een toef kardemom-kaneelroom. Strooi er nog wat extra kardemom en kaneelpoeder over. Smakelijk!