dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Ravioli met cottage cheese en artisjokken en een groentevinaigrette (thumbnail)Ravioli met cottage cheese en artisjokken en een groentevinaigrette

Ravioli met cottage cheese en artisjokken en een groentevinaigrette

50m
19
-
3.7K
Recepten

Ravioli met cottage cheese en artisjokken en een groentevinaigrette

Met deze ravioli gevuld met cottage cheese en artisjokken, haal je al een beetje Italiaanse zon in huis. Jeroen maakt er een lekkere groentevinaigrette bij vol frisse smaken. Je kunt de ravioli gemakkelijk van tevoren bereiden en vlak voor het serveren koken.
Ravioli met cottage cheese en artisjokken en een groentevinaigrette (thumbnail)Ravioli met cottage cheese en artisjokken en een groentevinaigrette

Ravioli met cottage cheese en artisjokken en een groentevinaigrette

50m
19
-
3.7K
Recepten

Ravioli met cottage cheese en artisjokken en een groentevinaigrette

Met deze ravioli gevuld met cottage cheese en artisjokken, haal je al een beetje Italiaanse zon in huis. Jeroen maakt er een lekkere groentevinaigrette bij vol frisse smaken. Je kunt de ravioli gemakkelijk van tevoren bereiden en vlak voor het serveren koken.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes3.7K

Ingrediënten

4 personen
Bloem
200 g
Semola
200 g
Olijfolie
Selder
1 stengel
Courgettes
0,5
Wortels
0,5
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Laurier
2 blaadje
Tijm
2 takjes
Dragonazijn
Peper
Zout
Artisjokharten
280 g
Cottage cheese
200 g
Mierikswortel
1 tl
Rucola
Parmezaanse kaas
Eieren
4

Benodigdheden

Blender, hakmolen, een keukenmachine met kneedhaak of een blender, een hakmolen met s vormig mes, een pastamachine, een ravioliroller

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De pasta

200 g bloem, 200 g semola, olijfolie, 4 eieren
1
Doe de bloem en de semolina in de kom van de keukenmachine of in de blender. Doe er de eieren en een scheutje olijfolie bij en kneed tot een vast deeg.
2
Laat het pastadeeg rusten onder een schone keukenhanddoek.

De vinaigrette

1 stengel selder, 0,5 courgettes, 0,5 Wortels, 1 Sjalotten, 1 teentje Look, 2 blaadje laurier, 2 takjes tijm, olijfolie, dragonazijn, peper, zout
3
Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook.
4
Snijd de selder, de wortel en de courgette in kleine blokjes (brunoise).
5
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en stoof de sjalot. Doe er het hele teentje knoflook en de rest van de groenten bij. Voeg er een scheutje water aan toe.
6
Doe laurier en tijm bij de groenten. Giet er een flinke scheut dragonazijn bij en kruid met peper en zout.
7
Laat de groenten trekken op een zacht vuur. Ze mogen nog een beetje krokant zijn. Haal de laurier, tijm en knoflook uit de vinaigrette.

De vulling

280 g artisjokharten, 200 g cottage cheese, 1 tl mierikswortel, peper, zout
8
Doe de artisjokharten in de hakmolen met cottage cheese en mierikswortel. Kruid met peper en zout. Mix tot een smeuïge vulling.
TIPIn plaats van cottage cheese kun je ook ricotta gebruiken. Zorg dat er geen stukjes meer in de vulling zitten, want dan kunnen de ravioli scheuren.

De ravioli

9
Rol het pastadeeg met de pastamachine tot lange, dunne vellen met de breedte van de pastamachine en ongeveer 50 tot 70 cm lang.
10
Bestuif het werkblad met wat bloem en leg er een rechthoek uitgerolde pasta op.
11
Doe de vulling eventueel in een spuitzak en spuit twee horizontale rijen toefjes op het vel pasta.
12
Leg het tweede vel over de pasta met vulling en druk in het midden en op de rand aan. Probeer zo veel mogelijk lucht rond de toefjes weg te duwen met je vingers.
13
Snijd ravioli van ongeveer 5 cm x 5 cm uit het deeg met een speciale ravioliroller (of steek ze uit met een vormpje).
14
Strooi wat bloem over de ravioli.
TIPJe kunt deze ravioli gemakkelijk in grote porties klaarmaken en (zonder ze te koken) invriezen.
15
Breng een grote hoeveelheid water met een snuifje zout aan de kook. Kook de ravioli in verschillende porties in 3 minuten gaar.
16
Schep de ravioli met een schuimspaan uit de kookpot en laat uitlekken in een zeef of vergiet.

Afwerken en serveren

peper, Rucola, Parmezaanse kaas
17
Leg wat ravioli op een bord en lepel er warme vinaigrette over.
18
Werk af met extra peper, rucola en geschaafde Parmezaan.
1
Doe de bloem en de semolina in de kom van de keukenmachine of in de blender. Doe er de eieren en een scheutje olijfolie bij en kneed tot een vast deeg.
2
Laat het pastadeeg rusten onder een schone keukenhanddoek.

Instructies

De pasta

200 g bloem, 200 g semola, olijfolie, 4 eieren
1
Doe de bloem en de semolina in de kom van de keukenmachine of in de blender. Doe er de eieren en een scheutje olijfolie bij en kneed tot een vast deeg.
2
Laat het pastadeeg rusten onder een schone keukenhanddoek.

De vinaigrette

1 stengel selder, 0,5 courgettes, 0,5 Wortels, 1 Sjalotten, 1 teentje Look, 2 blaadje laurier, 2 takjes tijm, olijfolie, dragonazijn, peper, zout
3
Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook.
4
Snijd de selder, de wortel en de courgette in kleine blokjes (brunoise).
5
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en stoof de sjalot. Doe er het hele teentje knoflook en de rest van de groenten bij. Voeg er een scheutje water aan toe.
6
Doe laurier en tijm bij de groenten. Giet er een flinke scheut dragonazijn bij en kruid met peper en zout.
7
Laat de groenten trekken op een zacht vuur. Ze mogen nog een beetje krokant zijn. Haal de laurier, tijm en knoflook uit de vinaigrette.

De vulling

280 g artisjokharten, 200 g cottage cheese, 1 tl mierikswortel, peper, zout
8
Doe de artisjokharten in de hakmolen met cottage cheese en mierikswortel. Kruid met peper en zout. Mix tot een smeuïge vulling.
TIPIn plaats van cottage cheese kun je ook ricotta gebruiken. Zorg dat er geen stukjes meer in de vulling zitten, want dan kunnen de ravioli scheuren.

De ravioli

9
Rol het pastadeeg met de pastamachine tot lange, dunne vellen met de breedte van de pastamachine en ongeveer 50 tot 70 cm lang.
10
Bestuif het werkblad met wat bloem en leg er een rechthoek uitgerolde pasta op.
11
Doe de vulling eventueel in een spuitzak en spuit twee horizontale rijen toefjes op het vel pasta.
12
Leg het tweede vel over de pasta met vulling en druk in het midden en op de rand aan. Probeer zo veel mogelijk lucht rond de toefjes weg te duwen met je vingers.
13
Snijd ravioli van ongeveer 5 cm x 5 cm uit het deeg met een speciale ravioliroller (of steek ze uit met een vormpje).
14
Strooi wat bloem over de ravioli.
TIPJe kunt deze ravioli gemakkelijk in grote porties klaarmaken en (zonder ze te koken) invriezen.
15
Breng een grote hoeveelheid water met een snuifje zout aan de kook. Kook de ravioli in verschillende porties in 3 minuten gaar.
16
Schep de ravioli met een schuimspaan uit de kookpot en laat uitlekken in een zeef of vergiet.

Afwerken en serveren

peper, Rucola, Parmezaanse kaas
17
Leg wat ravioli op een bord en lepel er warme vinaigrette over.
18
Werk af met extra peper, rucola en geschaafde Parmezaan.
1
Doe de bloem en de semolina in de kom van de keukenmachine of in de blender. Doe er de eieren en een scheutje olijfolie bij en kneed tot een vast deeg.
2
Laat het pastadeeg rusten onder een schone keukenhanddoek.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Ravioli met cottage cheese en artisjokken en een groentevinaigrette (thumbnail)Ravioli met cottage cheese en artisjokken en een groentevinaigrette
4 personen
50m
Ingrediënten
Bloem
200 g
Semola
200 g
Olijfolie
Selder
1 stengel
Courgettes
0,5
Wortels
0,5
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Laurier
2 blaadje
Tijm
2 takjes
Dragonazijn
Peper
Zout
Artisjokharten
280 g
Cottage cheese
200 g
Mierikswortel
1 tl
Rucola
Parmezaanse kaas
Eieren
4

Ravioli met cottage cheese en artisjokken en een groentevinaigrette

Met deze ravioli gevuld met cottage cheese en artisjokken, haal je al een beetje Italiaanse zon in huis. Jeroen maakt er een lekkere groentevinaigrette bij vol frisse smaken. Je kunt de ravioli gemakkelijk van tevoren bereiden en vlak voor het serveren koken.
Instructies

De pasta

200 g bloem, 200 g semola, olijfolie, 4 eieren
1
Doe de bloem en de semolina in de kom van de keukenmachine of in de blender. Doe er de eieren en een scheutje olijfolie bij en kneed tot een vast deeg.
2
Laat het pastadeeg rusten onder een schone keukenhanddoek.

De vinaigrette

1 stengel selder, 0,5 courgettes, 0,5 Wortels, 1 Sjalotten, 1 teentje Look, 2 blaadje laurier, 2 takjes tijm, olijfolie, dragonazijn, peper, zout
3
Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook.
4
Snijd de selder, de wortel en de courgette in kleine blokjes (brunoise).
5
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en stoof de sjalot. Doe er het hele teentje knoflook en de rest van de groenten bij. Voeg er een scheutje water aan toe.
6
Doe laurier en tijm bij de groenten. Giet er een flinke scheut dragonazijn bij en kruid met peper en zout.
7
Laat de groenten trekken op een zacht vuur. Ze mogen nog een beetje krokant zijn. Haal de laurier, tijm en knoflook uit de vinaigrette.

De vulling

280 g artisjokharten, 200 g cottage cheese, 1 tl mierikswortel, peper, zout
8
Doe de artisjokharten in de hakmolen met cottage cheese en mierikswortel. Kruid met peper en zout. Mix tot een smeuïge vulling.
TIPIn plaats van cottage cheese kun je ook ricotta gebruiken. Zorg dat er geen stukjes meer in de vulling zitten, want dan kunnen de ravioli scheuren.

De ravioli

9
Rol het pastadeeg met de pastamachine tot lange, dunne vellen met de breedte van de pastamachine en ongeveer 50 tot 70 cm lang.
10
Bestuif het werkblad met wat bloem en leg er een rechthoek uitgerolde pasta op.
11
Doe de vulling eventueel in een spuitzak en spuit twee horizontale rijen toefjes op het vel pasta.
12
Leg het tweede vel over de pasta met vulling en druk in het midden en op de rand aan. Probeer zo veel mogelijk lucht rond de toefjes weg te duwen met je vingers.
13
Snijd ravioli van ongeveer 5 cm x 5 cm uit het deeg met een speciale ravioliroller (of steek ze uit met een vormpje).
14
Strooi wat bloem over de ravioli.
TIPJe kunt deze ravioli gemakkelijk in grote porties klaarmaken en (zonder ze te koken) invriezen.
15
Breng een grote hoeveelheid water met een snuifje zout aan de kook. Kook de ravioli in verschillende porties in 3 minuten gaar.
16
Schep de ravioli met een schuimspaan uit de kookpot en laat uitlekken in een zeef of vergiet.

Afwerken en serveren

peper, Rucola, Parmezaanse kaas
17
Leg wat ravioli op een bord en lepel er warme vinaigrette over.
18
Werk af met extra peper, rucola en geschaafde Parmezaan.