Clafoutis van kersen
Clafoutis van kersen
Clafoutis van kersen
Clafoutis van kersen
Ingrediënten
4 personen
Kersenvers
400 g
Eieren
5
Melk
0,3 l
Room
0,1 l
Kriekbierbv. Girardin, Boon, 3 Fonteinen,...
0,08 l
Bloem
100 g
Suiker
100 g
Vanillesuiker
2 el
Maïszetmeelmaïzena
1 el
Vanillestokje
1
Zout
1 snuifje
Benodigdheden
4 schaaltjes type creme brulee of iets groter, eventueel ontpitter voor kersen, eventueel strooibus voor poedersuiker of een zeefje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het beslag
1
Neem een ruime mengschaal en breek er de eieren in. Kluts ze even los met de garde.
2
Meet de juiste hoeveelheid melk en room en schenk het bij het eiermengsel.
3
Giet er een beetje authentiek Belgisch kriekbier bij en meng met de garde.
4
Voeg vervolgens de juiste hoeveelheden bloem, suiker, vanillesuiker en maïzena toe.
5
Roer het beslag met de garde tot er geen klonters in achterblijven. Wrijf eventuele klontertjes open tegen de rand van de pot.
6
Voeg een snuifje zout toe en snij de vanillestok overlangs in twee. Schraap er de pikzwarte zaadjes uit en kluts ze in het beslag.
De kersen
7
Spoel de kersen onder stromend water en laat ze uitlekken.
8
Verwijder de steeltjes en ontpit de kersen met behulp van een ontpitter. Heb je geen ontpitter, snij dan elke kers middendoor en wip de pit eruit met een mespunt.
De afwerking
9
Verwarm de oven voor op 180°C.
10
Smeer de ovenvaste schaaltjes in met een beetje (malse) boter.
11
Verdeel de ontpitte kersen over elk bakschaaltje.
12
Roer nog kort door het beslag en giet het in een schenkkan of gebruik een pollepel om de potjes te vullen. Schep het beslag over de kersen tot de vruchten nog net de kopjes boven steken.
13
Bak de clafoutis ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven van 180°C.Het beslag moet opbollen en goudbruin kleuren.
14
Doe een beetje bloemsuiker in een zeefje of een strooibus. Strooi de suiker over de ovenverse clafoutis en serveer meteen. Kijk wel uit want de potjes zijn gloeiend heet.
Het beslag
1
Neem een ruime mengschaal en breek er de eieren in. Kluts ze even los met de garde.
2
Meet de juiste hoeveelheid melk en room en schenk het bij het eiermengsel.
3
Giet er een beetje authentiek Belgisch kriekbier bij en meng met de garde.
4
Voeg vervolgens de juiste hoeveelheden bloem, suiker, vanillesuiker en maïzena toe.
5
Roer het beslag met de garde tot er geen klonters in achterblijven. Wrijf eventuele klontertjes open tegen de rand van de pot.
6
Voeg een snuifje zout toe en snij de vanillestok overlangs in twee. Schraap er de pikzwarte zaadjes uit en kluts ze in het beslag.
De kersen
7
Spoel de kersen onder stromend water en laat ze uitlekken.
8
Verwijder de steeltjes en ontpit de kersen met behulp van een ontpitter. Heb je geen ontpitter, snij dan elke kers middendoor en wip de pit eruit met een mespunt.
De afwerking
9
Verwarm de oven voor op 180°C.
10
Smeer de ovenvaste schaaltjes in met een beetje (malse) boter.
11
Verdeel de ontpitte kersen over elk bakschaaltje.
12
Roer nog kort door het beslag en giet het in een schenkkan of gebruik een pollepel om de potjes te vullen. Schep het beslag over de kersen tot de vruchten nog net de kopjes boven steken.
13
Bak de clafoutis ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven van 180°C.Het beslag moet opbollen en goudbruin kleuren.
14
Doe een beetje bloemsuiker in een zeefje of een strooibus. Strooi de suiker over de ovenverse clafoutis en serveer meteen. Kijk wel uit want de potjes zijn gloeiend heet.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Kersenvers
400 g
Eieren
5
Melk
0,3 l
Room
0,1 l
Kriekbierbv. Girardin, Boon, 3 Fonteinen,...
0,08 l
Bloem
100 g
Suiker
100 g
Vanillesuiker
2 el
Maïszetmeelmaïzena
1 el
Vanillestokje
1
Zout
1 snuifje
Clafoutis van kersen
Clafoutis klinkt misschien als een Grieks gerecht, maar niets is minder waar. Deze klassieker uit de Franse culinaire geschiedenis is een gebakken dessert met verse kersen. Creatievelingen kunnen dit stevig nagerecht ook bereiden met vijgen of peren.Instructies
Het beslag
1
Neem een ruime mengschaal en breek er de eieren in. Kluts ze even los met de garde.
2
Meet de juiste hoeveelheid melk en room en schenk het bij het eiermengsel.
3
Giet er een beetje authentiek Belgisch kriekbier bij en meng met de garde.
4
Voeg vervolgens de juiste hoeveelheden bloem, suiker, vanillesuiker en maïzena toe.
5
Roer het beslag met de garde tot er geen klonters in achterblijven. Wrijf eventuele klontertjes open tegen de rand van de pot.
6
Voeg een snuifje zout toe en snij de vanillestok overlangs in twee. Schraap er de pikzwarte zaadjes uit en kluts ze in het beslag.
De kersen
7
Spoel de kersen onder stromend water en laat ze uitlekken.
8
Verwijder de steeltjes en ontpit de kersen met behulp van een ontpitter. Heb je geen ontpitter, snij dan elke kers middendoor en wip de pit eruit met een mespunt.
De afwerking
9
Verwarm de oven voor op 180°C.
10
Smeer de ovenvaste schaaltjes in met een beetje (malse) boter.
11
Verdeel de ontpitte kersen over elk bakschaaltje.
12
Roer nog kort door het beslag en giet het in een schenkkan of gebruik een pollepel om de potjes te vullen. Schep het beslag over de kersen tot de vruchten nog net de kopjes boven steken.
13
Bak de clafoutis ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven van 180°C.Het beslag moet opbollen en goudbruin kleuren.
14
Doe een beetje bloemsuiker in een zeefje of een strooibus. Strooi de suiker over de ovenverse clafoutis en serveer meteen. Kijk wel uit want de potjes zijn gloeiend heet.