dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Salade met witloof, gamba's en spek, pesto van peterselie en pijnboompitten (thumbnail)Salade met witloof, gamba's en spek, pesto van peterselie en pijnboompitten

Salade met witloof, gamba's en spek, pesto van peterselie en pijnboompitten

40m
16
-
3.9K
Recepten

Salade met witloof, gamba's en spek, pesto van peterselie en pijnboompitten

Een echte maaltijdsalade met topingrediënten als gamba’s, avocado en witloof. We werken alles af met een frisse peterseliepesto.
Salade met witloof, gamba's en spek, pesto van peterselie en pijnboompitten (thumbnail)Salade met witloof, gamba's en spek, pesto van peterselie en pijnboompitten

Salade met witloof, gamba's en spek, pesto van peterselie en pijnboompitten

40m
16
-
3.9K
Recepten

Salade met witloof, gamba's en spek, pesto van peterselie en pijnboompitten

Een echte maaltijdsalade met topingrediënten als gamba’s, avocado en witloof. We werken alles af met een frisse peterseliepesto.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes3.9K

Ingrediënten

4 personen
Pijnboompitten
handvol
Olijfolie
0,1 l
Olijfolie
Peterselie
0,5 bosjes
Parmezaanse kaas
60 g
Citroen
1
Peper
Zout
Spek
200 g
wit brood
4
Grof zout
Romeinse sla
1
Witloof
1 stronk
Avocado
1
Lente-uien
4
Pepers
Gamba's
16
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De pesto

handvol pijnboompitten, 0,1 l olijfolie
1
Rooster de pijnboompitten in een klein scheutje olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
0,5 bosjes peterselie
2
Spoel de peterselie en snipper hem fijn.
60 g Parmezaanse kaas
3
Hak de Parmezaan grof.
1 citroen
4
Meng de peterselie met de pijnboompitten, de Parmezaan, de olijfolie en citroensap tot een grove pesto.
peper, zout
5
Breng op smaak met peper en zout.

De salade

6
Verwarm de oven voor op 180 °C.
200 g spek
7
Leg bakpapier of een siliconen bakmat op een bakplaat. Leg de plakjes spek naast elkaar op een bakplaat en bak in de voorverwarmde oven goudbruin.
TIPDe plakjes spek zijn niet krokant als je ze uit de oven haalt. Dat worden ze pas wanneer je ze op keukenpapier laat uitlekken.
4 wit brood, 0,1 l olijfolie, grof zout
8
Leg bakpapier of een siliconen bakmat op een tweede bakplaat.Scheur het brood in stukken en leg het op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en strooi er grof zout over. Bak het in de voorverwarmde oven goudbruin.
9
Doe de pesto in een grote kom.
1 Romeinse sla
10
Trek de Romeinse sla in stukken en spoel de blaadjes. Laat uitlekken. Gebruik vooral de binnenste blaadjes voor de salade. Doe ze bij de pesto.
1 stronk witloof
11
Snijd het kontje van het witloof. Verdeel de stronk in blaadjes en doe ze bij de sla.
1 avocado
12
Pel de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe het bij de sla.
4 lente-uien
13
Maak de lente-uien schoon en snijd ze in ringen. Doe ze bij de sla.
14
Meng de salade voorzichtig door elkaar.
pepers, zout
15
Kruid met peper en zout.
16 gamba's
16
Haal het pantser van de gamba’s maar laat de kop zitten. Verwijder het darmkanaal.
TIPMaat 13/15 betekent dat er 13 tot 15 gamba’s in een kilo zitten. Er bestaan ook kleinere of grotere soorten.
17
Bak de gamba’s in hete olijfolie. Kruid met peper en zout.
18
Serveer de salade met gamba’s, krokant gebakken spek en croutons.
1
Rooster de pijnboompitten in een klein scheutje olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
2
Spoel de peterselie en snipper hem fijn.

Instructies

De pesto

handvol pijnboompitten, 0,1 l olijfolie
1
Rooster de pijnboompitten in een klein scheutje olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
0,5 bosjes peterselie
2
Spoel de peterselie en snipper hem fijn.
60 g Parmezaanse kaas
3
Hak de Parmezaan grof.
1 citroen
4
Meng de peterselie met de pijnboompitten, de Parmezaan, de olijfolie en citroensap tot een grove pesto.
peper, zout
5
Breng op smaak met peper en zout.

De salade

6
Verwarm de oven voor op 180 °C.
200 g spek
7
Leg bakpapier of een siliconen bakmat op een bakplaat. Leg de plakjes spek naast elkaar op een bakplaat en bak in de voorverwarmde oven goudbruin.
TIPDe plakjes spek zijn niet krokant als je ze uit de oven haalt. Dat worden ze pas wanneer je ze op keukenpapier laat uitlekken.
4 wit brood, 0,1 l olijfolie, grof zout
8
Leg bakpapier of een siliconen bakmat op een tweede bakplaat.Scheur het brood in stukken en leg het op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en strooi er grof zout over. Bak het in de voorverwarmde oven goudbruin.
9
Doe de pesto in een grote kom.
1 Romeinse sla
10
Trek de Romeinse sla in stukken en spoel de blaadjes. Laat uitlekken. Gebruik vooral de binnenste blaadjes voor de salade. Doe ze bij de pesto.
1 stronk witloof
11
Snijd het kontje van het witloof. Verdeel de stronk in blaadjes en doe ze bij de sla.
1 avocado
12
Pel de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe het bij de sla.
4 lente-uien
13
Maak de lente-uien schoon en snijd ze in ringen. Doe ze bij de sla.
14
Meng de salade voorzichtig door elkaar.
pepers, zout
15
Kruid met peper en zout.
16 gamba's
16
Haal het pantser van de gamba’s maar laat de kop zitten. Verwijder het darmkanaal.
TIPMaat 13/15 betekent dat er 13 tot 15 gamba’s in een kilo zitten. Er bestaan ook kleinere of grotere soorten.
17
Bak de gamba’s in hete olijfolie. Kruid met peper en zout.
18
Serveer de salade met gamba’s, krokant gebakken spek en croutons.
1
Rooster de pijnboompitten in een klein scheutje olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
2
Spoel de peterselie en snipper hem fijn.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Salade met witloof, gamba's en spek, pesto van peterselie en pijnboompitten (thumbnail)Salade met witloof, gamba's en spek, pesto van peterselie en pijnboompitten
4 personen
40m
Ingrediënten
Pijnboompitten
handvol
Olijfolie
0,1 l
Olijfolie
Peterselie
0,5 bosjes
Parmezaanse kaas
60 g
Citroen
1
Peper
Zout
Spek
200 g
wit brood
4
Grof zout
Romeinse sla
1
Witloof
1 stronk
Avocado
1
Lente-uien
4
Pepers
Gamba's
16

Salade met witloof, gamba's en spek, pesto van peterselie en pijnboompitten

Een echte maaltijdsalade met topingrediënten als gamba’s, avocado en witloof. We werken alles af met een frisse peterseliepesto.
Instructies

De pesto

handvol pijnboompitten, 0,1 l olijfolie
1
Rooster de pijnboompitten in een klein scheutje olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
0,5 bosjes peterselie
2
Spoel de peterselie en snipper hem fijn.
60 g Parmezaanse kaas
3
Hak de Parmezaan grof.
1 citroen
4
Meng de peterselie met de pijnboompitten, de Parmezaan, de olijfolie en citroensap tot een grove pesto.
peper, zout
5
Breng op smaak met peper en zout.

De salade

6
Verwarm de oven voor op 180 °C.
200 g spek
7
Leg bakpapier of een siliconen bakmat op een bakplaat. Leg de plakjes spek naast elkaar op een bakplaat en bak in de voorverwarmde oven goudbruin.
TIPDe plakjes spek zijn niet krokant als je ze uit de oven haalt. Dat worden ze pas wanneer je ze op keukenpapier laat uitlekken.
4 wit brood, 0,1 l olijfolie, grof zout
8
Leg bakpapier of een siliconen bakmat op een tweede bakplaat.Scheur het brood in stukken en leg het op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en strooi er grof zout over. Bak het in de voorverwarmde oven goudbruin.
9
Doe de pesto in een grote kom.
1 Romeinse sla
10
Trek de Romeinse sla in stukken en spoel de blaadjes. Laat uitlekken. Gebruik vooral de binnenste blaadjes voor de salade. Doe ze bij de pesto.
1 stronk witloof
11
Snijd het kontje van het witloof. Verdeel de stronk in blaadjes en doe ze bij de sla.
1 avocado
12
Pel de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe het bij de sla.
4 lente-uien
13
Maak de lente-uien schoon en snijd ze in ringen. Doe ze bij de sla.
14
Meng de salade voorzichtig door elkaar.
pepers, zout
15
Kruid met peper en zout.
16 gamba's
16
Haal het pantser van de gamba’s maar laat de kop zitten. Verwijder het darmkanaal.
TIPMaat 13/15 betekent dat er 13 tot 15 gamba’s in een kilo zitten. Er bestaan ook kleinere of grotere soorten.
17
Bak de gamba’s in hete olijfolie. Kruid met peper en zout.
18
Serveer de salade met gamba’s, krokant gebakken spek en croutons.