dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Salade met peer en haring (thumbnail)Salade met peer en haring

Salade met peer en haring

30m
20
-
5.3K
Recepten

Salade met peer en haring

Opgelegde haring leent zich uitstekend voor een salade met kort gemarineerde witte kool en een sappige Belgische Doyennépeer, de koningin onder de peren. Jeroen doet er quinoa bij en werkt de salade af met een zoetzure currydressing.
Salade met peer en haring (thumbnail)Salade met peer en haring

Salade met peer en haring

30m
20
-
5.3K
Recepten

Salade met peer en haring

Opgelegde haring leent zich uitstekend voor een salade met kort gemarineerde witte kool en een sappige Belgische Doyennépeer, de koningin onder de peren. Jeroen doet er quinoa bij en werkt de salade af met een zoetzure currydressing.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes5.3K

Ingrediënten

4 personen
Zure room
2 el
Mayonaise
1 el
Honing
1 el
Citroen
1
Kurkuma
1 tl
Haringen
180 g
Witte kolen
0,25
Wortel
1
Venkel
1
Rode ui
1
Peer
1
Quinoa
100 g
Walnoten
80 g
Dille
0,5 bosjes
Azijn
0,1 l
Dragonazijn
1 scheutje
Bloemsuiker
3 el
Olijfolie
Peper
Zout

Benodigdheden

Een mandoline

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De dressing

2 el Zure room, 1 el mayonaise, 1 el honing, 1 citroen, 1 tl kurkuma
1
Los de kurkuma en het currypoeder op in het sap van ½ citroen.
2
Doe er zure room, mayonaise en een beetje honing bij.

De salade

180 g haringen, 0,25 Witte kolen, 1 Wortel, 1 venkel, 1 rode ui, 1 peer, 100 g quinoa, 80 g Walnoten, 0,5 bosjes dille, 0,1 l azijn, 1 scheutje dragonazijn, 3 el bloemsuiker, olijfolie, peper, zout
3
Kook 1 deel quinoa in 2 delen water gaar met een snuifje zout.
4
Giet de quinoa af en spoel onder koud water.
5
Snipper de kool heel fijn of rasp ze met een mandoline. Marineer de kool in gewone azijn, een scheutje dragonazijn en bloemsuiker. Voeg water toe tot de groenten net onder staan.
6
Schil en rasp de wortel. Pel de ui en snijd hem in heel dunne ringen. Doe wortel en ui bij de kool en kruid met peper en zout.
7
Snijd het groen en de harde kern van de venkel en rasp hem. Leg de venkel in een kom ijswater zodat hij knapperig wordt.
8
Snijd de peer in fijne reepjes (julienne) zonder ze te schillen.
9
Snijd de haring in reepjes.
10
Snipper de dille en breek de walnoten in kleinere stukjes.
11
Haal de kool met wortel en ui uit de marinade. Meng met quinoa, peer, haring, dille en walnoten. Werk af met een scheutje olijfolie, peper en zout.
12
Serveer de salade met currydressing.
1
Los de kurkuma en het currypoeder op in het sap van ½ citroen.
2
Doe er zure room, mayonaise en een beetje honing bij.

Instructies

De dressing

2 el Zure room, 1 el mayonaise, 1 el honing, 1 citroen, 1 tl kurkuma
1
Los de kurkuma en het currypoeder op in het sap van ½ citroen.
2
Doe er zure room, mayonaise en een beetje honing bij.

De salade

180 g haringen, 0,25 Witte kolen, 1 Wortel, 1 venkel, 1 rode ui, 1 peer, 100 g quinoa, 80 g Walnoten, 0,5 bosjes dille, 0,1 l azijn, 1 scheutje dragonazijn, 3 el bloemsuiker, olijfolie, peper, zout
3
Kook 1 deel quinoa in 2 delen water gaar met een snuifje zout.
4
Giet de quinoa af en spoel onder koud water.
5
Snipper de kool heel fijn of rasp ze met een mandoline. Marineer de kool in gewone azijn, een scheutje dragonazijn en bloemsuiker. Voeg water toe tot de groenten net onder staan.
6
Schil en rasp de wortel. Pel de ui en snijd hem in heel dunne ringen. Doe wortel en ui bij de kool en kruid met peper en zout.
7
Snijd het groen en de harde kern van de venkel en rasp hem. Leg de venkel in een kom ijswater zodat hij knapperig wordt.
8
Snijd de peer in fijne reepjes (julienne) zonder ze te schillen.
9
Snijd de haring in reepjes.
10
Snipper de dille en breek de walnoten in kleinere stukjes.
11
Haal de kool met wortel en ui uit de marinade. Meng met quinoa, peer, haring, dille en walnoten. Werk af met een scheutje olijfolie, peper en zout.
12
Serveer de salade met currydressing.
1
Los de kurkuma en het currypoeder op in het sap van ½ citroen.
2
Doe er zure room, mayonaise en een beetje honing bij.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Salade met peer en haring (thumbnail)Salade met peer en haring
4 personen
30m
Ingrediënten
Zure room
2 el
Mayonaise
1 el
Honing
1 el
Citroen
1
Kurkuma
1 tl
Haringen
180 g
Witte kolen
0,25
Wortel
1
Venkel
1
Rode ui
1
Peer
1
Quinoa
100 g
Walnoten
80 g
Dille
0,5 bosjes
Azijn
0,1 l
Dragonazijn
1 scheutje
Bloemsuiker
3 el
Olijfolie
Peper
Zout

Salade met peer en haring

Opgelegde haring leent zich uitstekend voor een salade met kort gemarineerde witte kool en een sappige Belgische Doyennépeer, de koningin onder de peren. Jeroen doet er quinoa bij en werkt de salade af met een zoetzure currydressing.
Instructies

De dressing

2 el Zure room, 1 el mayonaise, 1 el honing, 1 citroen, 1 tl kurkuma
1
Los de kurkuma en het currypoeder op in het sap van ½ citroen.
2
Doe er zure room, mayonaise en een beetje honing bij.

De salade

180 g haringen, 0,25 Witte kolen, 1 Wortel, 1 venkel, 1 rode ui, 1 peer, 100 g quinoa, 80 g Walnoten, 0,5 bosjes dille, 0,1 l azijn, 1 scheutje dragonazijn, 3 el bloemsuiker, olijfolie, peper, zout
3
Kook 1 deel quinoa in 2 delen water gaar met een snuifje zout.
4
Giet de quinoa af en spoel onder koud water.
5
Snipper de kool heel fijn of rasp ze met een mandoline. Marineer de kool in gewone azijn, een scheutje dragonazijn en bloemsuiker. Voeg water toe tot de groenten net onder staan.
6
Schil en rasp de wortel. Pel de ui en snijd hem in heel dunne ringen. Doe wortel en ui bij de kool en kruid met peper en zout.
7
Snijd het groen en de harde kern van de venkel en rasp hem. Leg de venkel in een kom ijswater zodat hij knapperig wordt.
8
Snijd de peer in fijne reepjes (julienne) zonder ze te schillen.
9
Snijd de haring in reepjes.
10
Snipper de dille en breek de walnoten in kleinere stukjes.
11
Haal de kool met wortel en ui uit de marinade. Meng met quinoa, peer, haring, dille en walnoten. Werk af met een scheutje olijfolie, peper en zout.
12
Serveer de salade met currydressing.