Take-away salade met gestoomde tarwe en komijnkaas
Take-away salade met gestoomde tarwe en komijnkaas
Take-away salade met gestoomde tarwe en komijnkaas
Take-away salade met gestoomde tarwe en komijnkaas
Ingrediënten
4 personen
Tarwe korrels
400 g
Groente- of kippenbouillon
0,6 l
Kerstomaten
300 g
Rammenas
300 g
Komijnekaas
300 g
Rucola
100 g
Lente-uien
4
Komkommer
1
Dragon
2 takjes
Koriander
Peper
Zout
Zure room
300 g
Graanmosterd
2 el
Honing
4 el
Witte wijnazijn
2 el
Walnoten
100 g
Benodigdheden
Een groenterasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De gestoomde tarwe voorbereiden
1
Bereid of ontdooi vooraf verse groente- of kippenbouillon. Je kan de tarwekorrels ook koken in water met een snuif zout.
2
Meng de voorgestoomde tarwe met een juiste hoeveelheid bouillon. Breng het mengsel aan de kook op een zacht vuur. Gaar de tarwe zoals aangegeven door de producent. (doorgaans ong. 10 minuten)
3
Schep de korrels in een grote zeef en koel ze af onder een straal koud water.
De dressing
4
Doe de zure room in een schaal en meng dit met de graanmosterd en honing en de azijn. Kruid de dressing met naar smaak met peper en zout.
5
Hak de walnoten in matig fijne stukken en roer ze door de romige saus.
De salade bereiden
6
Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen.
7
Snij de (ongeschilde) komkommer overlangs in kwarten. Verwijder de waterige kern met zaden. Snij het vruchtvlees vervolgens in kleine gelijke blokjes van een halve centimeter breed.
8
Snij de kleine tomaten in kwartjes. Hele kleine exemplaren kan je op z’n geheel laten.
9
Schil de rammenas en rasp het witte vruchtvlees met een grove groenterasp.
10
Verwijder de korst van de dikke plak komijnkaas. Snij de kaas in gelijke dobbelstenen.
11
Meng de fijne groenten met de tarwe en de kaasblokjes. Voeg een beetje zout en versgemalen peper toe.
12
Spoel de blaadjes rucola met koud water en laat de notensla uitlekken.
13
Rits de blaadjes dragon los en pluk blaadjes koriander.
Je lunchbox vullen of de borden presenteren
14
Lepel onderaan een bodem van de dressing. Verdeel daarover een portie rucola, en enkele blaadjes dragon en koriander.
TIPRoer de dressing niet vooraf door de salade. Vul je lunchbox eerst met een bodem van de dressing en schep de mengeling van tarwe, groenten en kruiden erbovenop. Meng alles net voor je aan de maaltijd begint.
15
Schep de salade van gestoomde tarwe, groenten en kaasblokjes erbovenop.
16
Meng alles alvorens je toehapt.
Voor de groentesalade met tarwe
400 g tarwe korrels, 0,6 l groente- of kippenbouillon, 300 g kerstomaten, 300 g rammenas, 300 g komijnekaas, 100 g Rucola, 4 lente-uien, 1 komkommer, 2 takjes dragon, koriander, peper, zout
17
Voor de dressing
300 g Zure room, 2 el graanmosterd, 4 el honing, 2 el Witte wijnazijn, 100 g Walnoten, peper, zout
18
1
Bereid of ontdooi vooraf verse groente- of kippenbouillon. Je kan de tarwekorrels ook koken in water met een snuif zout.
2
Meng de voorgestoomde tarwe met een juiste hoeveelheid bouillon. Breng het mengsel aan de kook op een zacht vuur. Gaar de tarwe zoals aangegeven door de producent. (doorgaans ong. 10 minuten)
De gestoomde tarwe voorbereiden
1
Bereid of ontdooi vooraf verse groente- of kippenbouillon. Je kan de tarwekorrels ook koken in water met een snuif zout.
2
Meng de voorgestoomde tarwe met een juiste hoeveelheid bouillon. Breng het mengsel aan de kook op een zacht vuur. Gaar de tarwe zoals aangegeven door de producent. (doorgaans ong. 10 minuten)
3
Schep de korrels in een grote zeef en koel ze af onder een straal koud water.
De dressing
4
Doe de zure room in een schaal en meng dit met de graanmosterd en honing en de azijn. Kruid de dressing met naar smaak met peper en zout.
5
Hak de walnoten in matig fijne stukken en roer ze door de romige saus.
De salade bereiden
6
Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen.
7
Snij de (ongeschilde) komkommer overlangs in kwarten. Verwijder de waterige kern met zaden. Snij het vruchtvlees vervolgens in kleine gelijke blokjes van een halve centimeter breed.
8
Snij de kleine tomaten in kwartjes. Hele kleine exemplaren kan je op z’n geheel laten.
9
Schil de rammenas en rasp het witte vruchtvlees met een grove groenterasp.
10
Verwijder de korst van de dikke plak komijnkaas. Snij de kaas in gelijke dobbelstenen.
11
Meng de fijne groenten met de tarwe en de kaasblokjes. Voeg een beetje zout en versgemalen peper toe.
12
Spoel de blaadjes rucola met koud water en laat de notensla uitlekken.
13
Rits de blaadjes dragon los en pluk blaadjes koriander.
Je lunchbox vullen of de borden presenteren
14
Lepel onderaan een bodem van de dressing. Verdeel daarover een portie rucola, en enkele blaadjes dragon en koriander.
TIPRoer de dressing niet vooraf door de salade. Vul je lunchbox eerst met een bodem van de dressing en schep de mengeling van tarwe, groenten en kruiden erbovenop. Meng alles net voor je aan de maaltijd begint.
15
Schep de salade van gestoomde tarwe, groenten en kaasblokjes erbovenop.
16
Meng alles alvorens je toehapt.
Voor de groentesalade met tarwe
400 g tarwe korrels, 0,6 l groente- of kippenbouillon, 300 g kerstomaten, 300 g rammenas, 300 g komijnekaas, 100 g Rucola, 4 lente-uien, 1 komkommer, 2 takjes dragon, koriander, peper, zout
17
Voor de dressing
300 g Zure room, 2 el graanmosterd, 4 el honing, 2 el Witte wijnazijn, 100 g Walnoten, peper, zout
18
1
Bereid of ontdooi vooraf verse groente- of kippenbouillon. Je kan de tarwekorrels ook koken in water met een snuif zout.
2
Meng de voorgestoomde tarwe met een juiste hoeveelheid bouillon. Breng het mengsel aan de kook op een zacht vuur. Gaar de tarwe zoals aangegeven door de producent. (doorgaans ong. 10 minuten)
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Tarwe korrels
400 g
Groente- of kippenbouillon
0,6 l
Kerstomaten
300 g
Rammenas
300 g
Komijnekaas
300 g
Rucola
100 g
Lente-uien
4
Komkommer
1
Dragon
2 takjes
Koriander
Peper
Zout
Zure room
300 g
Graanmosterd
2 el
Honing
4 el
Witte wijnazijn
2 el
Walnoten
100 g
Take-away salade met gestoomde tarwe en komijnkaas
‘Een boterham met …’ in de brooddoos voor op het werk: daar is niks mis mee. Toch is het een idee om een beetje variatie te brengen in die werklunch. Deze voedzame salade met gestoomde tarwekorrels, verse groenten, blokjes komijnkaas én een dressing is alvast Jeroens suggestie. Je kan alles een dag op voorhand bereiden. Uiteraard smaakt de salade net zo goed thuis, tijdens de lunch of als avondmaal.Instructies
De gestoomde tarwe voorbereiden
1
Bereid of ontdooi vooraf verse groente- of kippenbouillon. Je kan de tarwekorrels ook koken in water met een snuif zout.
2
Meng de voorgestoomde tarwe met een juiste hoeveelheid bouillon. Breng het mengsel aan de kook op een zacht vuur. Gaar de tarwe zoals aangegeven door de producent. (doorgaans ong. 10 minuten)
3
Schep de korrels in een grote zeef en koel ze af onder een straal koud water.
De dressing
4
Doe de zure room in een schaal en meng dit met de graanmosterd en honing en de azijn. Kruid de dressing met naar smaak met peper en zout.
5
Hak de walnoten in matig fijne stukken en roer ze door de romige saus.
De salade bereiden
6
Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen.
7
Snij de (ongeschilde) komkommer overlangs in kwarten. Verwijder de waterige kern met zaden. Snij het vruchtvlees vervolgens in kleine gelijke blokjes van een halve centimeter breed.
8
Snij de kleine tomaten in kwartjes. Hele kleine exemplaren kan je op z’n geheel laten.
9
Schil de rammenas en rasp het witte vruchtvlees met een grove groenterasp.
10
Verwijder de korst van de dikke plak komijnkaas. Snij de kaas in gelijke dobbelstenen.
11
Meng de fijne groenten met de tarwe en de kaasblokjes. Voeg een beetje zout en versgemalen peper toe.
12
Spoel de blaadjes rucola met koud water en laat de notensla uitlekken.
13
Rits de blaadjes dragon los en pluk blaadjes koriander.
Je lunchbox vullen of de borden presenteren
14
Lepel onderaan een bodem van de dressing. Verdeel daarover een portie rucola, en enkele blaadjes dragon en koriander.
TIPRoer de dressing niet vooraf door de salade. Vul je lunchbox eerst met een bodem van de dressing en schep de mengeling van tarwe, groenten en kruiden erbovenop. Meng alles net voor je aan de maaltijd begint.
15
Schep de salade van gestoomde tarwe, groenten en kaasblokjes erbovenop.
16
Meng alles alvorens je toehapt.
Voor de groentesalade met tarwe
400 g tarwe korrels, 0,6 l groente- of kippenbouillon, 300 g kerstomaten, 300 g rammenas, 300 g komijnekaas, 100 g Rucola, 4 lente-uien, 1 komkommer, 2 takjes dragon, koriander, peper, zout
17
Voor de dressing
300 g Zure room, 2 el graanmosterd, 4 el honing, 2 el Witte wijnazijn, 100 g Walnoten, peper, zout
18