Zalmburger met komkommer en pepersaus
Zalmburger met komkommer en pepersaus
Zalmburger met komkommer en pepersaus
Zalmburger met komkommer en pepersaus
Ingrediënten
4 personen
Ijsbergsla
0,25
Komkommer
1
Suiker
30 g
Azijn
0,1 l
Water
1 scheutje
Water
1 el
Sjalotten
1
Dille
Dragon
Zalmfilets
600 g
Ei
1
Graanmosterd
1 tl
Paneermeel
70 g
Peper
Peper
1 tl
Zout
Peperbolletjes
2 tl
Eierdooiers
3
Look
0,5 teentjes
Natuurazijn
1 el
Scherpe mosterd
1 el
Arachideolie
0,4 l
Roze peper
2 tl
Hamburgerbroodjes
4
Tuinkers
handvol
Benodigdheden
Staafmixer, een elektrische staafmixer, een zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
0,25 ijsbergsla
1
Was en snipper de ijsbergsla.
1 komkommer, 30 g suiker, 0,1 l azijn, 1 scheutje Water
2
Snijd de komkommer in schijfjes. Doe de komkommer in een mengschaal en besprenkel met azijn en een scheutje water. Voeg de suiker toe en laat even marineren.
1 Sjalotten, dille, dragon
3
Pel en snipper de sjalot. Hak de dille en de dragon fijn. Verzamel alle smaakmakers in een aparte mengschaal.
600 g zalmfilets
4
Versnijd de zalmfilet zeer fijn met een mes. Meng de tartaar onder de smaakmakers.
1 ei, 1 tl graanmosterd, 70 g paneermeel, peper, zout
5
Voeg er de mosterd, het paneermeel en het ei aan toe. Meng alles goed door elkaar. Kruid de mix met wat peper van de molen en een snuifje zout.
6
Kneed platte hamburgers van het vismengsel, en zet de visburgers even in de koelkast.
TIPWerk met natte handen tijdens het kneden, dan gaat het eens zo gemakkelijk.
De pepermayonaise
2 tl peperbolletjes
7
Giet de groene peperbolletjes af en doe ze in een kleine pan.
8
Voeg wat water toe en breng aan de kook. Zo haal je het muffe aroma van de peperbolletjes weg. Dat levert je straks een saus op die veel smakelijker is.
9
Zeef de kortgekookte peperbollen uit het water en zet ze opzij.
3 eierdooiers, 0,5 teentjes Look
10
Maak de mayonaise. Doe de eierdooiers in een diepe mengbeker en voeg de look toe.
1 el natuurazijn, 1 el Water, 1 el scherpe mosterd
11
Doe er de azijn, het water en de mosterd bij.
12
Plaats de staafmixer in de pot en mix alles los.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,4 l arachideolie
13
Voeg de olie in een straaltje toe en beweeg de mixer mee. Enkele seconden later is de mayonaise gebonden.
1 tl peper, 2 tl roze peper
14
Breng op smaak met gewone peper en roze peperbolletjes. Voeg ook de gekookte groene peperbolletjes toe. Mix opnieuw.
Afwerken en serveren
15
Bak de zalmburgers op de hete grill van de barbecue. Reken zo’n 5 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de burgers.
4 hamburgerbroodjes
16
Gril ook de broodjes kort op de barbecue.
17
Leg een zalmburger op de onderkant van elk broodje, gevolgd door een laag pepersaus.
handvol tuinkers
18
Schik er enkele blaadjes ijsbergsla op. Werk het geheel af met gemarineerde komkommer, tuinkers, nog wat saus en de andere helft van het broodje.
0,25 ijsbergsla
1
Was en snipper de ijsbergsla.
1 komkommer, 30 g suiker, 0,1 l azijn, 1 scheutje Water
2
Snijd de komkommer in schijfjes. Doe de komkommer in een mengschaal en besprenkel met azijn en een scheutje water. Voeg de suiker toe en laat even marineren.
1 Sjalotten, dille, dragon
3
Pel en snipper de sjalot. Hak de dille en de dragon fijn. Verzamel alle smaakmakers in een aparte mengschaal.
600 g zalmfilets
4
Versnijd de zalmfilet zeer fijn met een mes. Meng de tartaar onder de smaakmakers.
1 ei, 1 tl graanmosterd, 70 g paneermeel, peper, zout
5
Voeg er de mosterd, het paneermeel en het ei aan toe. Meng alles goed door elkaar. Kruid de mix met wat peper van de molen en een snuifje zout.
6
Kneed platte hamburgers van het vismengsel, en zet de visburgers even in de koelkast.
TIPWerk met natte handen tijdens het kneden, dan gaat het eens zo gemakkelijk.
De pepermayonaise
2 tl peperbolletjes
7
Giet de groene peperbolletjes af en doe ze in een kleine pan.
8
Voeg wat water toe en breng aan de kook. Zo haal je het muffe aroma van de peperbolletjes weg. Dat levert je straks een saus op die veel smakelijker is.
9
Zeef de kortgekookte peperbollen uit het water en zet ze opzij.
3 eierdooiers, 0,5 teentjes Look
10
Maak de mayonaise. Doe de eierdooiers in een diepe mengbeker en voeg de look toe.
1 el natuurazijn, 1 el Water, 1 el scherpe mosterd
11
Doe er de azijn, het water en de mosterd bij.
12
Plaats de staafmixer in de pot en mix alles los.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,4 l arachideolie
13
Voeg de olie in een straaltje toe en beweeg de mixer mee. Enkele seconden later is de mayonaise gebonden.
1 tl peper, 2 tl roze peper
14
Breng op smaak met gewone peper en roze peperbolletjes. Voeg ook de gekookte groene peperbolletjes toe. Mix opnieuw.
Afwerken en serveren
15
Bak de zalmburgers op de hete grill van de barbecue. Reken zo’n 5 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de burgers.
4 hamburgerbroodjes
16
Gril ook de broodjes kort op de barbecue.
17
Leg een zalmburger op de onderkant van elk broodje, gevolgd door een laag pepersaus.
handvol tuinkers
18
Schik er enkele blaadjes ijsbergsla op. Werk het geheel af met gemarineerde komkommer, tuinkers, nog wat saus en de andere helft van het broodje.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Ijsbergsla
0,25
Komkommer
1
Suiker
30 g
Azijn
0,1 l
Water
1 scheutje
Water
1 el
Sjalotten
1
Dille
Dragon
Zalmfilets
600 g
Ei
1
Graanmosterd
1 tl
Paneermeel
70 g
Peper
Peper
1 tl
Zout
Peperbolletjes
2 tl
Eierdooiers
3
Look
0,5 teentjes
Natuurazijn
1 el
Scherpe mosterd
1 el
Arachideolie
0,4 l
Roze peper
2 tl
Hamburgerbroodjes
4
Tuinkers
handvol
Zalmburger met komkommer en pepersaus
Deze zalmburger met verse pepersaus en frisse komkommerschijfjes is weer eens wat anders dan een normale hamburger van gehakt. Laat ’t smaken!Instructies
0,25 ijsbergsla
1
Was en snipper de ijsbergsla.
1 komkommer, 30 g suiker, 0,1 l azijn, 1 scheutje Water
2
Snijd de komkommer in schijfjes. Doe de komkommer in een mengschaal en besprenkel met azijn en een scheutje water. Voeg de suiker toe en laat even marineren.
1 Sjalotten, dille, dragon
3
Pel en snipper de sjalot. Hak de dille en de dragon fijn. Verzamel alle smaakmakers in een aparte mengschaal.
600 g zalmfilets
4
Versnijd de zalmfilet zeer fijn met een mes. Meng de tartaar onder de smaakmakers.
1 ei, 1 tl graanmosterd, 70 g paneermeel, peper, zout
5
Voeg er de mosterd, het paneermeel en het ei aan toe. Meng alles goed door elkaar. Kruid de mix met wat peper van de molen en een snuifje zout.
6
Kneed platte hamburgers van het vismengsel, en zet de visburgers even in de koelkast.
TIPWerk met natte handen tijdens het kneden, dan gaat het eens zo gemakkelijk.
De pepermayonaise
2 tl peperbolletjes
7
Giet de groene peperbolletjes af en doe ze in een kleine pan.
8
Voeg wat water toe en breng aan de kook. Zo haal je het muffe aroma van de peperbolletjes weg. Dat levert je straks een saus op die veel smakelijker is.
9
Zeef de kortgekookte peperbollen uit het water en zet ze opzij.
3 eierdooiers, 0,5 teentjes Look
10
Maak de mayonaise. Doe de eierdooiers in een diepe mengbeker en voeg de look toe.
1 el natuurazijn, 1 el Water, 1 el scherpe mosterd
11
Doe er de azijn, het water en de mosterd bij.
12
Plaats de staafmixer in de pot en mix alles los.
0,4 l arachideolie
13
Voeg de olie in een straaltje toe en beweeg de mixer mee. Enkele seconden later is de mayonaise gebonden.
1 tl peper, 2 tl roze peper
14
Breng op smaak met gewone peper en roze peperbolletjes. Voeg ook de gekookte groene peperbolletjes toe. Mix opnieuw.
Afwerken en serveren
15
Bak de zalmburgers op de hete grill van de barbecue. Reken zo’n 5 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de burgers.
4 hamburgerbroodjes
16
Gril ook de broodjes kort op de barbecue.
17
Leg een zalmburger op de onderkant van elk broodje, gevolgd door een laag pepersaus.
handvol tuinkers
18
Schik er enkele blaadjes ijsbergsla op. Werk het geheel af met gemarineerde komkommer, tuinkers, nog wat saus en de andere helft van het broodje.