Konijn op de BBQ met maïssalade en aardappelspiesjes
Konijn op de BBQ met maïssalade en aardappelspiesjes
Konijn op de BBQ? Yes please. Met een frisse maïssalade en kruidige aardappelspiesjes scoor je moeiteloos op je volgende grillmoment. Simpel, verrassend en helemaal van bij ons.
Konijn op de BBQ met maïssalade en aardappelspiesjes
Konijn op de BBQ met maïssalade en aardappelspiesjes
Konijn op de BBQ? Yes please. Met een frisse maïssalade en kruidige aardappelspiesjes scoor je moeiteloos op je volgende grillmoment. Simpel, verrassend en helemaal van bij ons.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Honing
2 el
Konijn(in stukken)
1
Worcestershire saus
2 el
Tomatenpuree
40 g
Paprikapoeder
1 tl
Citroenen(sap)
0,5
Olijfolie
Peper
Zout
Rode ui
1
Rode chilipeper
1
Limoensap
2 el
Zoete maïsuit blik (uitgelekt gewicht)
200 g
Groene paprika
1
Koriander
Krielaardappelen
500 g
Look
3 teentjes
Rozemarijn(fijngehakt)
1 el
Zonnebloemolie
4 el
Marineer het vlees minstens 2u
2 el honing, 2 el worcestersaus, 40 g Tomatenpuree, 1 tl paprikapoeder, 0,5 citroenen ((sap)), 1 scheutje olijfolie, peper, zout, 1 konijn ((in stukken))
1
Meng de honing, worcestersaus, tomatenpuree, paprikapoeder, citroensap en een scheut olijfolie tot een marinade. Kruid met peper en zout. Leg de stukken konijn in een schaal, besmeer ze met de marinade, dek af en laat minstens 2 uur marineren in de koelkast.
En verder
2
Leg de gemarineerde stukken konijn op de barbecue, in het midden. Draai ze na 5 minuten om en laat ze zo'n 30 à 40 minuten garen op indirecte warmte. Draai de stukken regelmatig om en bestrijk ze telkens met de overgebleven marinade.
verse koriander, 1 rode chilipeper, 1 rode ui, 1 groene paprika
3
Hak de koriander en chilipeper fijn. Snipper de rode ui en snijd de groene paprika in blokjes.
1 scheutje olijfolie, 2 el limoensap, 200 g zoete maïs (uit blik (uitgelekt gewicht)), peper, zout
4
Meng de rode ui, chilipeper, koriander en paprika met de maïs. Voeg een scheutje olijfolie en het limoensap toe. Kruid met peper en zout.
500 g krielaardappelen, 3 teentjes teentjes knoflook, 1 el rozemarijn ((fijngehakt)), 4 el zonnebloemolie, peper, zout
5
Halveer de krieltjes en kook ze 5 minuten in licht gezouten water. Meng de geperste knoflook met de rozemarijn, zonnebloemolie, peper en zout. Rijg de krieltjes aan spiesjes, besmeer ze met de lookolie en gril ze goudbruin en gaar op de barbecue.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Marineer het vlees minstens 2u
2 el honing, 2 el worcestersaus, 40 g Tomatenpuree, 1 tl paprikapoeder, 0,5 citroenen ((sap)), 1 scheutje olijfolie, peper, zout, 1 konijn ((in stukken))
1
Meng de honing, worcestersaus, tomatenpuree, paprikapoeder, citroensap en een scheut olijfolie tot een marinade. Kruid met peper en zout. Leg de stukken konijn in een schaal, besmeer ze met de marinade, dek af en laat minstens 2 uur marineren in de koelkast.
En verder
2
Leg de gemarineerde stukken konijn op de barbecue, in het midden. Draai ze na 5 minuten om en laat ze zo'n 30 à 40 minuten garen op indirecte warmte. Draai de stukken regelmatig om en bestrijk ze telkens met de overgebleven marinade.
verse koriander, 1 rode chilipeper, 1 rode ui, 1 groene paprika
3
Hak de koriander en chilipeper fijn. Snipper de rode ui en snijd de groene paprika in blokjes.
1 scheutje olijfolie, 2 el limoensap, 200 g zoete maïs (uit blik (uitgelekt gewicht)), peper, zout
4
Meng de rode ui, chilipeper, koriander en paprika met de maïs. Voeg een scheutje olijfolie en het limoensap toe. Kruid met peper en zout.
500 g krielaardappelen, 3 teentjes teentjes knoflook, 1 el rozemarijn ((fijngehakt)), 4 el zonnebloemolie, peper, zout
5
Halveer de krieltjes en kook ze 5 minuten in licht gezouten water. Meng de geperste knoflook met de rozemarijn, zonnebloemolie, peper en zout. Rijg de krieltjes aan spiesjes, besmeer ze met de lookolie en gril ze goudbruin en gaar op de barbecue.