Clafoutis met aardbeien
Clafoutis met aardbeien
Clafoutis met aardbeien
Clafoutis met aardbeien
Ingrediënten
4 personen
Eieren
5
Room
0,1 l
Melk
0,3 l
Kristalsuiker
100 g
Tarwebloem
100 g
Vanillepuddingpoeder
1 el
Vanillesuiker
2 el
Zout
Vanillestok
1
Pistachenoten
100 g
Aardbeienlikeur
1 scheutje
Aardbeien
400 g
Bloemsuiker
Benodigdheden
Blender, een blender of een staafmixer, vuurvaste schaaltjes ramequins
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
5 eieren, 0,1 l Room, 0,3 l melk, 100 g kristalsuiker, 100 g tarwebloem, 1 el vanillepuddingpoeder, 2 el vanillesuiker, zout
2
Doe de eieren in de blender. Voeg er de room, de melk, de kristalsuiker, de bloem, het puddingpoeder (of de maïzena), de vanillesuiker en een snuif zout aan toe.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 vanillestok, 100 g pistachenoten, 1 scheutje aardbeienlikeur
3
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en doe ze ook in de blender. Doe er de pistaches en een scheutje aardbeienlikeur bij.
4
Mix alles tot beslag.
400 g aardbeien
5
Was de aardbeien. Verwijder de kroontjes en snijd ze in plakjes.
6
Verdeel de aardbeien over de schaaltjes. Giet er het beslag over.
7
Bak de clafoutis 35 minuten in de voorverwarmde oven.
bloemsuiker
8
Bestrooi met een beetje bloemsuiker. Geef er eventueel een bolletje roomijs bij.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
5 eieren, 0,1 l Room, 0,3 l melk, 100 g kristalsuiker, 100 g tarwebloem, 1 el vanillepuddingpoeder, 2 el vanillesuiker, zout
2
Doe de eieren in de blender. Voeg er de room, de melk, de kristalsuiker, de bloem, het puddingpoeder (of de maïzena), de vanillesuiker en een snuif zout aan toe.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 vanillestok, 100 g pistachenoten, 1 scheutje aardbeienlikeur
3
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en doe ze ook in de blender. Doe er de pistaches en een scheutje aardbeienlikeur bij.
4
Mix alles tot beslag.
400 g aardbeien
5
Was de aardbeien. Verwijder de kroontjes en snijd ze in plakjes.
6
Verdeel de aardbeien over de schaaltjes. Giet er het beslag over.
7
Bak de clafoutis 35 minuten in de voorverwarmde oven.
bloemsuiker
8
Bestrooi met een beetje bloemsuiker. Geef er eventueel een bolletje roomijs bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Eieren
5
Room
0,1 l
Melk
0,3 l
Kristalsuiker
100 g
Tarwebloem
100 g
Vanillepuddingpoeder
1 el
Vanillesuiker
2 el
Zout
Vanillestok
1
Pistachenoten
100 g
Aardbeienlikeur
1 scheutje
Aardbeien
400 g
Bloemsuiker
Clafoutis met aardbeien
Een clafoutis wordt gemaakt van een soort flensjesbeslag dat je over vruchten giet. Het wordt recht uit de oven geserveerd in een ovenschaal of in kleine ovenschaaltjes. Probeer zeker deze versie met aardbeien eens.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
5 eieren, 0,1 l Room, 0,3 l melk, 100 g kristalsuiker, 100 g tarwebloem, 1 el vanillepuddingpoeder, 2 el vanillesuiker, zout
2
Doe de eieren in de blender. Voeg er de room, de melk, de kristalsuiker, de bloem, het puddingpoeder (of de maïzena), de vanillesuiker en een snuif zout aan toe.
1 vanillestok, 100 g pistachenoten, 1 scheutje aardbeienlikeur
3
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en doe ze ook in de blender. Doe er de pistaches en een scheutje aardbeienlikeur bij.
4
Mix alles tot beslag.
400 g aardbeien
5
Was de aardbeien. Verwijder de kroontjes en snijd ze in plakjes.
6
Verdeel de aardbeien over de schaaltjes. Giet er het beslag over.
7
Bak de clafoutis 35 minuten in de voorverwarmde oven.
bloemsuiker
8
Bestrooi met een beetje bloemsuiker. Geef er eventueel een bolletje roomijs bij.