Quiche diavola met andijvie
Quiche diavola met andijvie
Quiche diavola met andijvie
Quiche diavola met andijvie
Ingrediënten
4 personen
Kruimeldeeg
1 vel
Andijvie
1
Boter
Chorizoworst
200 g
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Peper
Zout
Eieren
6
Melk
1 scheutje
Gemalen kaas
200 g
Nootmuskaat
Chorizo
100 g
Benodigdheden
Een vergiet, een garde, een ronde gekartelde bakvorm met laag opstaande rand diameter ong 22 cm, bakpapier, blindbakvulling linzen, kikkererwten of bakparels
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De quichebodem
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Wrijf de taartvorm in met wat boter. Bepoeder het ingevette oppervlak met bloem. Zo kan je de quiche later gemakkelijk uit de vorm halen.
1 vel kruimeldeeg
3
Drapeer de lap kruimeldeeg voorzichtig over de vorm. Laat het deeg erin zakken en druk het goed aan in de groeven van de rand. Verwijder het overtollige deeg.
4
Leg een vel bakpapier bovenop het deeg en strooi er een flinke laag blindbakvulling in.
5
Schuif de quichebodem in de oven van 180 °C en bak het deeg ‘blind’ gedurende zo’n 20 minuten. (Hou nadien de oven warm.)
De vulling
1 Andijvie
6
Scheur de andijvie in stukken. Was de bladeren en laat uitlekken in een vergiet.
boter
7
Smelt een klontje boter in een pan met hoge rand.
200 g chorizoworst
8
Snijd de chorizo in kleine blokjes. Bak de worst krokant in de vetstof.
2 Sjalotten
9
Pel de sjalotten en snijd ze in stukjes. Stoof mee met de chorizo.
2 teentjes Look
10
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes. Doe ook de knoflookpulp in de pan.
peper, zout
11
Snijd de uitgelekte andijvie in kleinere stukken en laat meestoven op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
12
Laat voldoende vocht verdampen, zodat de mix voldoende ‘droog’ in de quiche verwerkt wordt.
6 eieren, 1 scheutje melk, 200 g gemalen kaas, nootmuskaat
13
Breek de eieren in een mengschaal. Klop ze los met een scheutje melk en meng er de gemalen kaas onder. Kruid met een snuif nootmuskaat.
14
Verwijder de bakgewichten en het bakpapier uit de voorgebakken deegbodem.
15
Schep de vulling van andijvie en chorizo in het kruimeldeeg en verdeel ze gelijkmatig.
16
Giet er het eimengsel over. Laat het tussen de stukjes vulling sijpelen.
Afwerken en serveren
100 g chorizo
17
Schik de plakjes chorizo op de taart.
18
Bak de quiche gedurende 40 minuten in een oven van 180 °C.
19
Ontvorm het gebak voorzichtig, snijd de quiche in taartpunten en serveer ze warm.
TIPJeroen serveert de quiche met een rucolaslaatje, op smaak gebracht met olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout.
De quichebodem
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Wrijf de taartvorm in met wat boter. Bepoeder het ingevette oppervlak met bloem. Zo kan je de quiche later gemakkelijk uit de vorm halen.
1 vel kruimeldeeg
3
Drapeer de lap kruimeldeeg voorzichtig over de vorm. Laat het deeg erin zakken en druk het goed aan in de groeven van de rand. Verwijder het overtollige deeg.
4
Leg een vel bakpapier bovenop het deeg en strooi er een flinke laag blindbakvulling in.
5
Schuif de quichebodem in de oven van 180 °C en bak het deeg ‘blind’ gedurende zo’n 20 minuten. (Hou nadien de oven warm.)
De vulling
1 Andijvie
6
Scheur de andijvie in stukken. Was de bladeren en laat uitlekken in een vergiet.
boter
7
Smelt een klontje boter in een pan met hoge rand.
200 g chorizoworst
8
Snijd de chorizo in kleine blokjes. Bak de worst krokant in de vetstof.
2 Sjalotten
9
Pel de sjalotten en snijd ze in stukjes. Stoof mee met de chorizo.
2 teentjes Look
10
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes. Doe ook de knoflookpulp in de pan.
peper, zout
11
Snijd de uitgelekte andijvie in kleinere stukken en laat meestoven op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
12
Laat voldoende vocht verdampen, zodat de mix voldoende ‘droog’ in de quiche verwerkt wordt.
6 eieren, 1 scheutje melk, 200 g gemalen kaas, nootmuskaat
13
Breek de eieren in een mengschaal. Klop ze los met een scheutje melk en meng er de gemalen kaas onder. Kruid met een snuif nootmuskaat.
14
Verwijder de bakgewichten en het bakpapier uit de voorgebakken deegbodem.
15
Schep de vulling van andijvie en chorizo in het kruimeldeeg en verdeel ze gelijkmatig.
16
Giet er het eimengsel over. Laat het tussen de stukjes vulling sijpelen.
Afwerken en serveren
100 g chorizo
17
Schik de plakjes chorizo op de taart.
18
Bak de quiche gedurende 40 minuten in een oven van 180 °C.
19
Ontvorm het gebak voorzichtig, snijd de quiche in taartpunten en serveer ze warm.
TIPJeroen serveert de quiche met een rucolaslaatje, op smaak gebracht met olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Kruimeldeeg
1 vel
Andijvie
1
Boter
Chorizoworst
200 g
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Peper
Zout
Eieren
6
Melk
1 scheutje
Gemalen kaas
200 g
Nootmuskaat
Chorizo
100 g
Quiche diavola met andijvie
Niemand kan weerstaan aan deze duivels lekkere quiche met gestoofde andijvie en pittige chorizo. Neem je de hartige taart mee als lunch naar het werk, voorzie dan zeker wat extra voor eventuele jaloerse collega’s.Instructies
De quichebodem
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Wrijf de taartvorm in met wat boter. Bepoeder het ingevette oppervlak met bloem. Zo kan je de quiche later gemakkelijk uit de vorm halen.
1 vel kruimeldeeg
3
Drapeer de lap kruimeldeeg voorzichtig over de vorm. Laat het deeg erin zakken en druk het goed aan in de groeven van de rand. Verwijder het overtollige deeg.
4
Leg een vel bakpapier bovenop het deeg en strooi er een flinke laag blindbakvulling in.
5
Schuif de quichebodem in de oven van 180 °C en bak het deeg ‘blind’ gedurende zo’n 20 minuten. (Hou nadien de oven warm.)
De vulling
1 Andijvie
6
Scheur de andijvie in stukken. Was de bladeren en laat uitlekken in een vergiet.
boter
7
Smelt een klontje boter in een pan met hoge rand.
200 g chorizoworst
8
Snijd de chorizo in kleine blokjes. Bak de worst krokant in de vetstof.
2 Sjalotten
9
Pel de sjalotten en snijd ze in stukjes. Stoof mee met de chorizo.
2 teentjes Look
10
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes. Doe ook de knoflookpulp in de pan.
peper, zout
11
Snijd de uitgelekte andijvie in kleinere stukken en laat meestoven op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
12
Laat voldoende vocht verdampen, zodat de mix voldoende ‘droog’ in de quiche verwerkt wordt.
6 eieren, 1 scheutje melk, 200 g gemalen kaas, nootmuskaat
13
Breek de eieren in een mengschaal. Klop ze los met een scheutje melk en meng er de gemalen kaas onder. Kruid met een snuif nootmuskaat.
14
Verwijder de bakgewichten en het bakpapier uit de voorgebakken deegbodem.
15
Schep de vulling van andijvie en chorizo in het kruimeldeeg en verdeel ze gelijkmatig.
16
Giet er het eimengsel over. Laat het tussen de stukjes vulling sijpelen.
Afwerken en serveren
100 g chorizo
17
Schik de plakjes chorizo op de taart.
18
Bak de quiche gedurende 40 minuten in een oven van 180 °C.
19
Ontvorm het gebak voorzichtig, snijd de quiche in taartpunten en serveer ze warm.
TIPJeroen serveert de quiche met een rucolaslaatje, op smaak gebracht met olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout.