dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Lamskoteletten met snijbonen, rozemarijnaardappelen en kerstomatenvinaigrette (thumbnail)Lamskoteletten met snijbonen, rozemarijnaardappelen en kerstomatenvinaigrette

Lamskoteletten met snijbonen, rozemarijnaardappelen en kerstomatenvinaigrette

1u
13
-
2.1K
Recepten

Lamskoteletten met snijbonen, rozemarijnaardappelen en kerstomatenvinaigrette

Vandaag maakt Jeroen vlees met patatjes en groenten. Echte dagelijkse kost dus.
Lamskoteletten met snijbonen, rozemarijnaardappelen en kerstomatenvinaigrette (thumbnail)Lamskoteletten met snijbonen, rozemarijnaardappelen en kerstomatenvinaigrette

Lamskoteletten met snijbonen, rozemarijnaardappelen en kerstomatenvinaigrette

1u
13
-
2.1K
Recepten

Lamskoteletten met snijbonen, rozemarijnaardappelen en kerstomatenvinaigrette

Vandaag maakt Jeroen vlees met patatjes en groenten. Echte dagelijkse kost dus.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes2.1K

Ingrediënten

4 personen
Vastkokende aardappelenjonge
600 g
Lamskoteletjes
12
Snijbonen
600 g
Kerstomaten
250 g
Sjalotten
1
Boter
Olijfolie
Balsamicoazijn
Azijn
Rozemarijn
Peper
Zout
Look
1 teentje

Benodigdheden

Aluminiumfolie, 2 ovenschalen

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Bereiding

12 lamskoteletjes
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 200°C.
600 g Vastkokende aardappelen, zout
3
Was de aardappelen maar schil ze niet. Breng water met een snuifje zout aan de kook en kook de aardappelen gaar.
250 g kerstomaten, olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout
4
Spoel de kerstomaten. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie. Giet er een scheut balsamico-azijn bij en kruid met peper en zout. Zet de tomaten in de oven.
600 g snijbonen, zout
5
Breek de steeltjes van de snijbonen en snijd ze fijn. Breng nog een kookpot water met een snuifje zout aan de kook en blancheer de bonen in enkele minuten gaar. Giet af en spoel meteen onder koud stromend water zodat de bonen frisgroen blijven.
peper, zout, boter
6
Kruid het vlees met peper en zout. Smelt een grote klont boter in een pan. Schroei het vlees aan beiden kanten dicht.
7
Leg het vlees in een ovenschaal maar maak de pan waarin je de koteletten bakte niet schoon.
8
Zet de ovenschaal met de koteletten 2 minuten in de oven. Haal het uit de oven, draai het om en dek af met aluminiumfolie. Laat even rusten.
9
Bak de aardappelen in het vet waarin je het lamsvlees gebakken hebt.
rozemarijn, 1 teentje Look
10
Rits de blaadjes van de rozemarijn en snipper ze fijn. Pel, snipper en plet de knoflook. Doe de rozemarijn en de knoflook bij de aardappelen.
TIPLaat de aardappelen niet te hard bakken als je er rozemarijn en knoflook hebt bijgedaan, want dan loop je het risico dat de rozemarijn verbrandt.
1 Sjalotten, boter, azijn
11
Pel en snipper de sjalot. Fruit de sjalot glazig in een klontje boter. Doe er de snijbonen bij en kruid met peper en zout. Breng op smaak met een klein scheutje witte azijn.
12
Haal de gepofte tomaten uit de oven en duw ze een beetje plat met een vork.
13
Serveer het lamsvlees met de rozemarijnaardappeltjes en de boontjes. Geef er de gepofte tomaten bij.
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 200°C.

Instructies

Bereiding

12 lamskoteletjes
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 200°C.
600 g Vastkokende aardappelen, zout
3
Was de aardappelen maar schil ze niet. Breng water met een snuifje zout aan de kook en kook de aardappelen gaar.
250 g kerstomaten, olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout
4
Spoel de kerstomaten. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie. Giet er een scheut balsamico-azijn bij en kruid met peper en zout. Zet de tomaten in de oven.
600 g snijbonen, zout
5
Breek de steeltjes van de snijbonen en snijd ze fijn. Breng nog een kookpot water met een snuifje zout aan de kook en blancheer de bonen in enkele minuten gaar. Giet af en spoel meteen onder koud stromend water zodat de bonen frisgroen blijven.
peper, zout, boter
6
Kruid het vlees met peper en zout. Smelt een grote klont boter in een pan. Schroei het vlees aan beiden kanten dicht.
7
Leg het vlees in een ovenschaal maar maak de pan waarin je de koteletten bakte niet schoon.
8
Zet de ovenschaal met de koteletten 2 minuten in de oven. Haal het uit de oven, draai het om en dek af met aluminiumfolie. Laat even rusten.
9
Bak de aardappelen in het vet waarin je het lamsvlees gebakken hebt.
rozemarijn, 1 teentje Look
10
Rits de blaadjes van de rozemarijn en snipper ze fijn. Pel, snipper en plet de knoflook. Doe de rozemarijn en de knoflook bij de aardappelen.
TIPLaat de aardappelen niet te hard bakken als je er rozemarijn en knoflook hebt bijgedaan, want dan loop je het risico dat de rozemarijn verbrandt.
1 Sjalotten, boter, azijn
11
Pel en snipper de sjalot. Fruit de sjalot glazig in een klontje boter. Doe er de snijbonen bij en kruid met peper en zout. Breng op smaak met een klein scheutje witte azijn.
12
Haal de gepofte tomaten uit de oven en duw ze een beetje plat met een vork.
13
Serveer het lamsvlees met de rozemarijnaardappeltjes en de boontjes. Geef er de gepofte tomaten bij.
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 200°C.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Lamskoteletten met snijbonen, rozemarijnaardappelen en kerstomatenvinaigrette (thumbnail)Lamskoteletten met snijbonen, rozemarijnaardappelen en kerstomatenvinaigrette
4 personen
1u
Ingrediënten
Vastkokende aardappelenjonge
600 g
Lamskoteletjes
12
Snijbonen
600 g
Kerstomaten
250 g
Sjalotten
1
Boter
Olijfolie
Balsamicoazijn
Azijn
Rozemarijn
Peper
Zout
Look
1 teentje

Lamskoteletten met snijbonen, rozemarijnaardappelen en kerstomatenvinaigrette

Vandaag maakt Jeroen vlees met patatjes en groenten. Echte dagelijkse kost dus.
Instructies

Bereiding

12 lamskoteletjes
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 200°C.
600 g Vastkokende aardappelen, zout
3
Was de aardappelen maar schil ze niet. Breng water met een snuifje zout aan de kook en kook de aardappelen gaar.
250 g kerstomaten, olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout
4
Spoel de kerstomaten. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie. Giet er een scheut balsamico-azijn bij en kruid met peper en zout. Zet de tomaten in de oven.
600 g snijbonen, zout
5
Breek de steeltjes van de snijbonen en snijd ze fijn. Breng nog een kookpot water met een snuifje zout aan de kook en blancheer de bonen in enkele minuten gaar. Giet af en spoel meteen onder koud stromend water zodat de bonen frisgroen blijven.
peper, zout, boter
6
Kruid het vlees met peper en zout. Smelt een grote klont boter in een pan. Schroei het vlees aan beiden kanten dicht.
7
Leg het vlees in een ovenschaal maar maak de pan waarin je de koteletten bakte niet schoon.
8
Zet de ovenschaal met de koteletten 2 minuten in de oven. Haal het uit de oven, draai het om en dek af met aluminiumfolie. Laat even rusten.
9
Bak de aardappelen in het vet waarin je het lamsvlees gebakken hebt.
rozemarijn, 1 teentje Look
10
Rits de blaadjes van de rozemarijn en snipper ze fijn. Pel, snipper en plet de knoflook. Doe de rozemarijn en de knoflook bij de aardappelen.
TIPLaat de aardappelen niet te hard bakken als je er rozemarijn en knoflook hebt bijgedaan, want dan loop je het risico dat de rozemarijn verbrandt.
1 Sjalotten, boter, azijn
11
Pel en snipper de sjalot. Fruit de sjalot glazig in een klontje boter. Doe er de snijbonen bij en kruid met peper en zout. Breng op smaak met een klein scheutje witte azijn.
12
Haal de gepofte tomaten uit de oven en duw ze een beetje plat met een vork.
13
Serveer het lamsvlees met de rozemarijnaardappeltjes en de boontjes. Geef er de gepofte tomaten bij.