Lamskoteletten met snijbonen, rozemarijnaardappelen en kerstomatenvinaigrette
Lamskoteletten met snijbonen, rozemarijnaardappelen en kerstomatenvinaigrette
Lamskoteletten met snijbonen, rozemarijnaardappelen en kerstomatenvinaigrette
Lamskoteletten met snijbonen, rozemarijnaardappelen en kerstomatenvinaigrette
Ingrediënten
4 personen
Vastkokende aardappelenjonge
600 g
Lamskoteletjes
12
Snijbonen
600 g
Kerstomaten
250 g
Sjalotten
1
Boter
Olijfolie
Balsamicoazijn
Azijn
Rozemarijn
Peper
Zout
Look
1 teentje
Benodigdheden
Aluminiumfolie, 2 ovenschalen
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Bereiding
12 lamskoteletjes
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 200°C.
600 g Vastkokende aardappelen, zout
3
Was de aardappelen maar schil ze niet. Breng water met een snuifje zout aan de kook en kook de aardappelen gaar.
250 g kerstomaten, olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout
4
Spoel de kerstomaten. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie. Giet er een scheut balsamico-azijn bij en kruid met peper en zout. Zet de tomaten in de oven.
600 g snijbonen, zout
5
Breek de steeltjes van de snijbonen en snijd ze fijn. Breng nog een kookpot water met een snuifje zout aan de kook en blancheer de bonen in enkele minuten gaar. Giet af en spoel meteen onder koud stromend water zodat de bonen frisgroen blijven.
peper, zout, boter
6
Kruid het vlees met peper en zout. Smelt een grote klont boter in een pan. Schroei het vlees aan beiden kanten dicht.
7
Leg het vlees in een ovenschaal maar maak de pan waarin je de koteletten bakte niet schoon.
8
Zet de ovenschaal met de koteletten 2 minuten in de oven. Haal het uit de oven, draai het om en dek af met aluminiumfolie. Laat even rusten.
9
Bak de aardappelen in het vet waarin je het lamsvlees gebakken hebt.
rozemarijn, 1 teentje Look
10
Rits de blaadjes van de rozemarijn en snipper ze fijn. Pel, snipper en plet de knoflook. Doe de rozemarijn en de knoflook bij de aardappelen.
TIPLaat de aardappelen niet te hard bakken als je er rozemarijn en knoflook hebt bijgedaan, want dan loop je het risico dat de rozemarijn verbrandt.
1 Sjalotten, boter, azijn
11
Pel en snipper de sjalot. Fruit de sjalot glazig in een klontje boter. Doe er de snijbonen bij en kruid met peper en zout. Breng op smaak met een klein scheutje witte azijn.
12
Haal de gepofte tomaten uit de oven en duw ze een beetje plat met een vork.
13
Serveer het lamsvlees met de rozemarijnaardappeltjes en de boontjes. Geef er de gepofte tomaten bij.
Bereiding
12 lamskoteletjes
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 200°C.
600 g Vastkokende aardappelen, zout
3
Was de aardappelen maar schil ze niet. Breng water met een snuifje zout aan de kook en kook de aardappelen gaar.
250 g kerstomaten, olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout
4
Spoel de kerstomaten. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie. Giet er een scheut balsamico-azijn bij en kruid met peper en zout. Zet de tomaten in de oven.
600 g snijbonen, zout
5
Breek de steeltjes van de snijbonen en snijd ze fijn. Breng nog een kookpot water met een snuifje zout aan de kook en blancheer de bonen in enkele minuten gaar. Giet af en spoel meteen onder koud stromend water zodat de bonen frisgroen blijven.
peper, zout, boter
6
Kruid het vlees met peper en zout. Smelt een grote klont boter in een pan. Schroei het vlees aan beiden kanten dicht.
7
Leg het vlees in een ovenschaal maar maak de pan waarin je de koteletten bakte niet schoon.
8
Zet de ovenschaal met de koteletten 2 minuten in de oven. Haal het uit de oven, draai het om en dek af met aluminiumfolie. Laat even rusten.
9
Bak de aardappelen in het vet waarin je het lamsvlees gebakken hebt.
rozemarijn, 1 teentje Look
10
Rits de blaadjes van de rozemarijn en snipper ze fijn. Pel, snipper en plet de knoflook. Doe de rozemarijn en de knoflook bij de aardappelen.
TIPLaat de aardappelen niet te hard bakken als je er rozemarijn en knoflook hebt bijgedaan, want dan loop je het risico dat de rozemarijn verbrandt.
1 Sjalotten, boter, azijn
11
Pel en snipper de sjalot. Fruit de sjalot glazig in een klontje boter. Doe er de snijbonen bij en kruid met peper en zout. Breng op smaak met een klein scheutje witte azijn.
12
Haal de gepofte tomaten uit de oven en duw ze een beetje plat met een vork.
13
Serveer het lamsvlees met de rozemarijnaardappeltjes en de boontjes. Geef er de gepofte tomaten bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Vastkokende aardappelenjonge
600 g
Lamskoteletjes
12
Snijbonen
600 g
Kerstomaten
250 g
Sjalotten
1
Boter
Olijfolie
Balsamicoazijn
Azijn
Rozemarijn
Peper
Zout
Look
1 teentje
Lamskoteletten met snijbonen, rozemarijnaardappelen en kerstomatenvinaigrette
Vandaag maakt Jeroen vlees met patatjes en groenten. Echte dagelijkse kost dus.Instructies
Bereiding
12 lamskoteletjes
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor tot 200°C.
600 g Vastkokende aardappelen, zout
3
Was de aardappelen maar schil ze niet. Breng water met een snuifje zout aan de kook en kook de aardappelen gaar.
250 g kerstomaten, olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout
4
Spoel de kerstomaten. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie. Giet er een scheut balsamico-azijn bij en kruid met peper en zout. Zet de tomaten in de oven.
600 g snijbonen, zout
5
Breek de steeltjes van de snijbonen en snijd ze fijn. Breng nog een kookpot water met een snuifje zout aan de kook en blancheer de bonen in enkele minuten gaar. Giet af en spoel meteen onder koud stromend water zodat de bonen frisgroen blijven.
peper, zout, boter
6
Kruid het vlees met peper en zout. Smelt een grote klont boter in een pan. Schroei het vlees aan beiden kanten dicht.
7
Leg het vlees in een ovenschaal maar maak de pan waarin je de koteletten bakte niet schoon.
8
Zet de ovenschaal met de koteletten 2 minuten in de oven. Haal het uit de oven, draai het om en dek af met aluminiumfolie. Laat even rusten.
9
Bak de aardappelen in het vet waarin je het lamsvlees gebakken hebt.
rozemarijn, 1 teentje Look
10
Rits de blaadjes van de rozemarijn en snipper ze fijn. Pel, snipper en plet de knoflook. Doe de rozemarijn en de knoflook bij de aardappelen.
TIPLaat de aardappelen niet te hard bakken als je er rozemarijn en knoflook hebt bijgedaan, want dan loop je het risico dat de rozemarijn verbrandt.
1 Sjalotten, boter, azijn
11
Pel en snipper de sjalot. Fruit de sjalot glazig in een klontje boter. Doe er de snijbonen bij en kruid met peper en zout. Breng op smaak met een klein scheutje witte azijn.
12
Haal de gepofte tomaten uit de oven en duw ze een beetje plat met een vork.
13
Serveer het lamsvlees met de rozemarijnaardappeltjes en de boontjes. Geef er de gepofte tomaten bij.