Worst met savooikool, kaassaus en gekookte aardappelen
Worst met savooikool, kaassaus en gekookte aardappelen
Worst met savooikool, kaassaus en gekookte aardappelen
Worst met savooikool, kaassaus en gekookte aardappelen
Ingrediënten
4 personen
Boerenworsten
4
Savooiekool
1
Aardappelen
800 g
Gruyere
250 g
Scherpe mosterd
1 el
Boter
30 g
Bloem
2 el
Melk
0,5 l
Bicarbonaat
1 snuifje
Zout
Peper
Nootmuskaat
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De worst met savooikool
4 boerenworsten, 1 Savooiekool, 800 g aardappelen, 250 g gruyere, 1 el scherpe mosterd, 30 g boter, 2 el bloem, 0,5 l melk, 1 snuifje bicarbonaat, zout, peper, nootmuskaat
1
Haal de worsten uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
2
Verwijder de buitenste bladeren en de onderkant van de savooikool. Snijd ze eerst in vier en snipper ze fijn.
3
Kook de kool gaar in water met een snuifje bicarbonaat met een deksel op de kookpot.
TIPBicarbonaat helpt om de kool mooi groen te houden en om ze gemakkelijker verteerbaar te maken.
4
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze gaar in water met een snuifje zout met het deksel schuin op de kookpot.
5
Smelt een klontje boter in een pan en bak de worsten op een laag vuur.
TIPLeg de worsten in de pan als de boter lichtbruin is en bak ze op een laag vuur. Geef ze tijd om te garen zodat ze niet open spatten. Je hoeft er niet in te prikken.
6
Giet de kool en de aardappelen af als ze gaar zijn. Laat de kool goed uitlekken.
7
Smelt 30 g boter in een kookpot en roer er de bloem door. Laat even drogen en giet er een scheut melk bij. Roer tot de saus indikt en voeg de rest van de melk toe.
8
Doe de gemalen kaas en de mosterd bij de saus.
9
Meng de kool met kaassaus en breng op smaak met peper, zout en een flinke snuif nootmuskaat.
10
Serveer de worsten met gekookte aardappelen, kool in kaassaus en een lepel graanmosterd.
De worst met savooikool
4 boerenworsten, 1 Savooiekool, 800 g aardappelen, 250 g gruyere, 1 el scherpe mosterd, 30 g boter, 2 el bloem, 0,5 l melk, 1 snuifje bicarbonaat, zout, peper, nootmuskaat
1
Haal de worsten uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
2
Verwijder de buitenste bladeren en de onderkant van de savooikool. Snijd ze eerst in vier en snipper ze fijn.
3
Kook de kool gaar in water met een snuifje bicarbonaat met een deksel op de kookpot.
TIPBicarbonaat helpt om de kool mooi groen te houden en om ze gemakkelijker verteerbaar te maken.
4
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze gaar in water met een snuifje zout met het deksel schuin op de kookpot.
5
Smelt een klontje boter in een pan en bak de worsten op een laag vuur.
TIPLeg de worsten in de pan als de boter lichtbruin is en bak ze op een laag vuur. Geef ze tijd om te garen zodat ze niet open spatten. Je hoeft er niet in te prikken.
6
Giet de kool en de aardappelen af als ze gaar zijn. Laat de kool goed uitlekken.
7
Smelt 30 g boter in een kookpot en roer er de bloem door. Laat even drogen en giet er een scheut melk bij. Roer tot de saus indikt en voeg de rest van de melk toe.
8
Doe de gemalen kaas en de mosterd bij de saus.
9
Meng de kool met kaassaus en breng op smaak met peper, zout en een flinke snuif nootmuskaat.
10
Serveer de worsten met gekookte aardappelen, kool in kaassaus en een lepel graanmosterd.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Boerenworsten
4
Savooiekool
1
Aardappelen
800 g
Gruyere
250 g
Scherpe mosterd
1 el
Boter
30 g
Bloem
2 el
Melk
0,5 l
Bicarbonaat
1 snuifje
Zout
Peper
Nootmuskaat
Worst met savooikool, kaassaus en gekookte aardappelen
Braadworsten van perfecte kwaliteit, savooikool met kaassaus en gekookte aardappelen: Jeroen kookt lekkere winterse dagelijkse kost.Savooi of groene kool is een van de oudste koolsoorten en komt oorspronkelijk uit het gebied rond de Middellandse zee. De groente bevat veel vitamine C, calcium, fosfor en kalium. Deze kool bewaart minder lang dan haar witte of rode collega’s omdat de bladeren losser zijn en geen waslaag hebben waardoor ze sneller uitdroogt.Instructies
De worst met savooikool
4 boerenworsten, 1 Savooiekool, 800 g aardappelen, 250 g gruyere, 1 el scherpe mosterd, 30 g boter, 2 el bloem, 0,5 l melk, 1 snuifje bicarbonaat, zout, peper, nootmuskaat
1
Haal de worsten uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
2
Verwijder de buitenste bladeren en de onderkant van de savooikool. Snijd ze eerst in vier en snipper ze fijn.
3
Kook de kool gaar in water met een snuifje bicarbonaat met een deksel op de kookpot.
TIPBicarbonaat helpt om de kool mooi groen te houden en om ze gemakkelijker verteerbaar te maken.
4
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze gaar in water met een snuifje zout met het deksel schuin op de kookpot.
5
Smelt een klontje boter in een pan en bak de worsten op een laag vuur.
TIPLeg de worsten in de pan als de boter lichtbruin is en bak ze op een laag vuur. Geef ze tijd om te garen zodat ze niet open spatten. Je hoeft er niet in te prikken.
6
Giet de kool en de aardappelen af als ze gaar zijn. Laat de kool goed uitlekken.
7
Smelt 30 g boter in een kookpot en roer er de bloem door. Laat even drogen en giet er een scheut melk bij. Roer tot de saus indikt en voeg de rest van de melk toe.
8
Doe de gemalen kaas en de mosterd bij de saus.
9
Meng de kool met kaassaus en breng op smaak met peper, zout en een flinke snuif nootmuskaat.
10
Serveer de worsten met gekookte aardappelen, kool in kaassaus en een lepel graanmosterd.