Kleine chocoladecakes met rozijnen
Kleine chocoladecakes met rozijnen
Kleine chocoladecakes met rozijnen
Kleine chocoladecakes met rozijnen
Ingrediënten
4 personen
Bloem
270 g
Suiker
140 g
Boter
200 g
Eieren
4
Chocolade
125 g
Rozijnen
150 g
Rum
0,05 l
Maanzaad
1 el
Kaneelpoeder
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Benodigdheden
Een keukenmachine met k hulpstuk voor deeg en beslag, een cakevorm voor individuele porties, cups van papier, een plastic spuitzak
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Kleine chocoladecakes met rozijnen
270 g bloem, 140 g suiker, 200 g boter, 4 eieren, 125 g Chocolade, 150 g rozijnen, 0,05 l rum, 1 el maanzaad, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 snuifje zout
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
2
Laat de rozijnen wellen in een flinke scheut (bruine) rum, gemengd met wat lauw water. Werk je alcoholvrij, wel de rozijnen dan in zuiver water.
3
Doe de malse boter en de suiker in de mengkom van de keukenmachine. Plaats het K-hulpstuk voor deeg en beslag en meng de beide ingrediënten.
4
Weeg de juiste hoeveelheid bloem en neem de eieren erbij.
5
Laat de machine verderdraaien en voeg een eerste ei toe, gevolgd door een deel van de bloem. Ga op dezelfde manier door tot alle eieren en de bloem door het beslag gemengd zijn.
6
Voeg naar smaak een beetje kaneelpoeder toe, gevolgd door de zwarte maanzaadjes.
7
Hak de donkere chocolade in – niet al te fijne – stukjes en laat de gewelde rozijnen uitlekken. Strooi beide ingrediënten in het beslag, samen met een snuifje zout. Laat de machine alles mengen.
8
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
9
Roer het beslag even om met een pannenlikker en schep het cakebeslag in de (plastic) spuitzak.
10
Plaats papieren cups in de cakevorm voor individuele porties. (Jeroen plaatst er twee in elke holte, voor extra stevigheid.)
11
Snij de top van de plastic spuitzak. Maak de opening voldoende groot, zodat de brokjes chocolade en de rozijnen er gemakkelijk doorheen kunnen.
12
Spuit een portie beslag in elke cup en schuif de cakes in de oven van 175°C. Bak ze gedurende 30 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.
13
TIP: Controleer of de cakes gaar zijn door erin te prikken met een prikvork of een satéstok. Als er geen beslag blijft kleven dan is het gebak gaar.
Kleine chocoladecakes met rozijnen
270 g bloem, 140 g suiker, 200 g boter, 4 eieren, 125 g Chocolade, 150 g rozijnen, 0,05 l rum, 1 el maanzaad, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 snuifje zout
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
2
Laat de rozijnen wellen in een flinke scheut (bruine) rum, gemengd met wat lauw water. Werk je alcoholvrij, wel de rozijnen dan in zuiver water.
3
Doe de malse boter en de suiker in de mengkom van de keukenmachine. Plaats het K-hulpstuk voor deeg en beslag en meng de beide ingrediënten.
4
Weeg de juiste hoeveelheid bloem en neem de eieren erbij.
5
Laat de machine verderdraaien en voeg een eerste ei toe, gevolgd door een deel van de bloem. Ga op dezelfde manier door tot alle eieren en de bloem door het beslag gemengd zijn.
6
Voeg naar smaak een beetje kaneelpoeder toe, gevolgd door de zwarte maanzaadjes.
7
Hak de donkere chocolade in – niet al te fijne – stukjes en laat de gewelde rozijnen uitlekken. Strooi beide ingrediënten in het beslag, samen met een snuifje zout. Laat de machine alles mengen.
8
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
9
Roer het beslag even om met een pannenlikker en schep het cakebeslag in de (plastic) spuitzak.
10
Plaats papieren cups in de cakevorm voor individuele porties. (Jeroen plaatst er twee in elke holte, voor extra stevigheid.)
11
Snij de top van de plastic spuitzak. Maak de opening voldoende groot, zodat de brokjes chocolade en de rozijnen er gemakkelijk doorheen kunnen.
12
Spuit een portie beslag in elke cup en schuif de cakes in de oven van 175°C. Bak ze gedurende 30 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.
13
TIP: Controleer of de cakes gaar zijn door erin te prikken met een prikvork of een satéstok. Als er geen beslag blijft kleven dan is het gebak gaar.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Bloem
270 g
Suiker
140 g
Boter
200 g
Eieren
4
Chocolade
125 g
Rozijnen
150 g
Rum
0,05 l
Maanzaad
1 el
Kaneelpoeder
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Kleine chocoladecakes met rozijnen
Voor minstens 12 overheerlijke chocoladecakes met rozijnen voor het hele gezin, afgewerkt met bloemsuiker.Instructies
Kleine chocoladecakes met rozijnen
270 g bloem, 140 g suiker, 200 g boter, 4 eieren, 125 g Chocolade, 150 g rozijnen, 0,05 l rum, 1 el maanzaad, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 snuifje zout
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
2
Laat de rozijnen wellen in een flinke scheut (bruine) rum, gemengd met wat lauw water. Werk je alcoholvrij, wel de rozijnen dan in zuiver water.
3
Doe de malse boter en de suiker in de mengkom van de keukenmachine. Plaats het K-hulpstuk voor deeg en beslag en meng de beide ingrediënten.
4
Weeg de juiste hoeveelheid bloem en neem de eieren erbij.
5
Laat de machine verderdraaien en voeg een eerste ei toe, gevolgd door een deel van de bloem. Ga op dezelfde manier door tot alle eieren en de bloem door het beslag gemengd zijn.
6
Voeg naar smaak een beetje kaneelpoeder toe, gevolgd door de zwarte maanzaadjes.
7
Hak de donkere chocolade in – niet al te fijne – stukjes en laat de gewelde rozijnen uitlekken. Strooi beide ingrediënten in het beslag, samen met een snuifje zout. Laat de machine alles mengen.
8
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
9
Roer het beslag even om met een pannenlikker en schep het cakebeslag in de (plastic) spuitzak.
10
Plaats papieren cups in de cakevorm voor individuele porties. (Jeroen plaatst er twee in elke holte, voor extra stevigheid.)
11
Snij de top van de plastic spuitzak. Maak de opening voldoende groot, zodat de brokjes chocolade en de rozijnen er gemakkelijk doorheen kunnen.
12
Spuit een portie beslag in elke cup en schuif de cakes in de oven van 175°C. Bak ze gedurende 30 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.
13
TIP: Controleer of de cakes gaar zijn door erin te prikken met een prikvork of een satéstok. Als er geen beslag blijft kleven dan is het gebak gaar.