Ovenschotel met witloof, hesp, kaassaus en aardappelen
Ovenschotel met witloof, hesp, kaassaus en aardappelen
Ovenschotel met witloof, hesp, kaassaus en aardappelen
Ovenschotel met witloof, hesp, kaassaus en aardappelen
Ingrediënten
4 personen
Witloofstronken
8
Room
200 ml
Geraspte kaas
200 g
Gekookte ham
200 g
Voorgekookte aardappelschijfjes
800 g
Room
50 ml
Peper
Zout
Nootmuskaat
Olijfolie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven op 200 °C.
8 witloof
2
Verwijder de harde onderkant van het witloof. Snijd het witloof in dunne reepjes.
olijfolie, peper, zout
3
Zet een hoge ovenbestendige pan op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak het witloof 3- 4 minuten het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Kruid met peper en zout.
200 g geraspte kaas, 200 ml Room, nootmuskaat
4
Voeg dan de room toe en breng aan de kook. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en roer tot alle kaas gesmolten is. Is de saus wat te dik? Leng dan aan met een scheutje water of melk. Proef de saus en kruid af naar smaak met peper zout en nootmuskaat.
200 g gekookte ham
5
Snijd de ham in kleine reepjes en voeg toe aan de saus.
800 g voorgekookte aardappelschijfjes
6
Verdeel de aardappelschijfjes over de saus met het witloof. Schenk de room over de aardappelschijfjes en verdeel er dan de rest van de kaas over.
7
Plaats in de oven voor ongeveer 30 minuten.
1
Verwarm de oven op 200 °C.
8 witloof
2
Verwijder de harde onderkant van het witloof. Snijd het witloof in dunne reepjes.
olijfolie, peper, zout
3
Zet een hoge ovenbestendige pan op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak het witloof 3- 4 minuten het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Kruid met peper en zout.
200 g geraspte kaas, 200 ml Room, nootmuskaat
4
Voeg dan de room toe en breng aan de kook. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en roer tot alle kaas gesmolten is. Is de saus wat te dik? Leng dan aan met een scheutje water of melk. Proef de saus en kruid af naar smaak met peper zout en nootmuskaat.
200 g gekookte ham
5
Snijd de ham in kleine reepjes en voeg toe aan de saus.
800 g voorgekookte aardappelschijfjes
6
Verdeel de aardappelschijfjes over de saus met het witloof. Schenk de room over de aardappelschijfjes en verdeel er dan de rest van de kaas over.
7
Plaats in de oven voor ongeveer 30 minuten.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Witloofstronken
8
Room
200 ml
Geraspte kaas
200 g
Gekookte ham
200 g
Voorgekookte aardappelschijfjes
800 g
Room
50 ml
Peper
Zout
Nootmuskaat
Olijfolie
Ovenschotel met witloof, hesp, kaassaus en aardappelen
Op een koude winterdag wil iedereen toch gewoon comfort food? Een ovenschotel met witloof, hesp, kaassaus en een heerlijk krokant kaaskorstje. Serveer het met aardappelschijfjes. Da’s pas genieten.Instructies
1
Verwarm de oven op 200 °C.
8 witloof
2
Verwijder de harde onderkant van het witloof. Snijd het witloof in dunne reepjes.
olijfolie, peper, zout
3
Zet een hoge ovenbestendige pan op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak het witloof 3- 4 minuten het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Kruid met peper en zout.
200 g geraspte kaas, 200 ml Room, nootmuskaat
4
Voeg dan de room toe en breng aan de kook. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en roer tot alle kaas gesmolten is. Is de saus wat te dik? Leng dan aan met een scheutje water of melk. Proef de saus en kruid af naar smaak met peper zout en nootmuskaat.
200 g gekookte ham
5
Snijd de ham in kleine reepjes en voeg toe aan de saus.
800 g voorgekookte aardappelschijfjes
6
Verdeel de aardappelschijfjes over de saus met het witloof. Schenk de room over de aardappelschijfjes en verdeel er dan de rest van de kaas over.
7
Plaats in de oven voor ongeveer 30 minuten.