dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Boules de Berlin met aardbeien en slagroom (thumbnail)Boules de Berlin met aardbeien en slagroom

Boules de Berlin met aardbeien en slagroom

2u
13
-
9.2K
Recepten

Boules de Berlin met aardbeien en slagroom

De traditionele Boules de Berlin met pudding kent iedereen ongetwijfeld van de strandverkopers aan de kust. Over de indrukwekkende geschiedenis van de Berlijnse bollen met crème patissière hebben we het al gehad. Deze zomerse versie met aardbeiencompote, slagroom en verse aardbeien doet zeker niet onder!
Boules de Berlin met aardbeien en slagroom (thumbnail)Boules de Berlin met aardbeien en slagroom

Boules de Berlin met aardbeien en slagroom

2u
13
-
9.2K
Recepten

Boules de Berlin met aardbeien en slagroom

De traditionele Boules de Berlin met pudding kent iedereen ongetwijfeld van de strandverkopers aan de kust. Over de indrukwekkende geschiedenis van de Berlijnse bollen met crème patissière hebben we het al gehad. Deze zomerse versie met aardbeiencompote, slagroom en verse aardbeien doet zeker niet onder!
Type gerechtDessert
Totale tijd2u
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes9.2K

Ingrediënten

4 personen
Melk
180 ml
Bloem
520 g
Bloem
Kristalsuiker
100 g
Kristalsuiker
1 flinke eetlepel
Gist
42 g
Ei
1
Boter
80 g
Zout
1 snuifje
Aardbeien
250 g
Aardbeien
Violette siroop
1 scheutje
Room
0,2 l
Vanillestokje
1
Vanillesuiker
1 el
Bloemsuiker

Benodigdheden

Een keukenmachine met deeghaak, een ruime ovenschaal, een friteuse, vershoudfolie, keukenpapier, een spuitzak met gekarteld spuitmondje, een meelzeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 40°C.
180 ml melk
2
Warm de melk op in een steelpannetje tot een lauwe temperatuur.
520 g bloem, 100 g kristalsuiker
3
Meng de zelfrijzende bloem en de suiker onder elkaar in de keukenmachine met behulp van de deeghaak.
42 g gist
4
Los de verse gist op in de lauwe melk.
1 ei, 80 g boter, 1 snuifje zout
5
Voeg het ei toe aan de bloem, gevolgd door de lauwe melk met gist, de malse boter en een snuifje zout. Kneed nog even grondig met de handen en breng het deeg bij elkaar in een deegbal.
6
Leg de deegbal opnieuw in de mengkom en span er een vel vershoudfolie over. Laat ongeveer 30 minuten rijzen in de voorverwarmde oven.
250 g aardbeien, 1 flinke eetlepel kristalsuiker, 1 scheutje violette siroop
7
Doe de diepvriesaardbeien met de suiker en de violetsiroop in een steelpannetje. Stoof het geheel plat op een zacht vuur. Laat vervolgens volledig afkoelen.
bloem
8
Haal het deeg uit de oven en kneed opnieuw. Vorm balletjes van het deeg en strooi er wat bloem over. Laat de bollen opnieuw rijzen gedurende 60 minuten in de oven.
0,2 l Room, 1 vanillestokje, 1 el vanillesuiker
9
Doe de room met de zaadjes van het vanillestokje en de vanillesuiker in een mengkom. Klop het geheel op tot slagroom. Doe de slagroom vervolgens in een spuitzak.
10
Verwarm de friteuse voor op 130°C. Haal de bollen uit de oven en bak ze goudbruin in de friteuse. Draai de bollen op tijd om en laat vervolgens even uitlekken op een vel keukenpapier.
aardbeien
11
Spoel de verse aardbeien en snijd er het kroontje af.
12
Snijd iedere bol open, smeer de aardbeiencompote op de onderkant en leg er enkele schijfjes aardbei bovenop.
bloemsuiker
13
Spuit er de slagroom over en schik er de bovenkant van de bol bovenop. Werk af met een snuifje bloemsuiker.
1
Verwarm de oven voor op 40°C.
2
Warm de melk op in een steelpannetje tot een lauwe temperatuur.

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 40°C.
180 ml melk
2
Warm de melk op in een steelpannetje tot een lauwe temperatuur.
520 g bloem, 100 g kristalsuiker
3
Meng de zelfrijzende bloem en de suiker onder elkaar in de keukenmachine met behulp van de deeghaak.
42 g gist
4
Los de verse gist op in de lauwe melk.
1 ei, 80 g boter, 1 snuifje zout
5
Voeg het ei toe aan de bloem, gevolgd door de lauwe melk met gist, de malse boter en een snuifje zout. Kneed nog even grondig met de handen en breng het deeg bij elkaar in een deegbal.
6
Leg de deegbal opnieuw in de mengkom en span er een vel vershoudfolie over. Laat ongeveer 30 minuten rijzen in de voorverwarmde oven.
250 g aardbeien, 1 flinke eetlepel kristalsuiker, 1 scheutje violette siroop
7
Doe de diepvriesaardbeien met de suiker en de violetsiroop in een steelpannetje. Stoof het geheel plat op een zacht vuur. Laat vervolgens volledig afkoelen.
bloem
8
Haal het deeg uit de oven en kneed opnieuw. Vorm balletjes van het deeg en strooi er wat bloem over. Laat de bollen opnieuw rijzen gedurende 60 minuten in de oven.
0,2 l Room, 1 vanillestokje, 1 el vanillesuiker
9
Doe de room met de zaadjes van het vanillestokje en de vanillesuiker in een mengkom. Klop het geheel op tot slagroom. Doe de slagroom vervolgens in een spuitzak.
10
Verwarm de friteuse voor op 130°C. Haal de bollen uit de oven en bak ze goudbruin in de friteuse. Draai de bollen op tijd om en laat vervolgens even uitlekken op een vel keukenpapier.
aardbeien
11
Spoel de verse aardbeien en snijd er het kroontje af.
12
Snijd iedere bol open, smeer de aardbeiencompote op de onderkant en leg er enkele schijfjes aardbei bovenop.
bloemsuiker
13
Spuit er de slagroom over en schik er de bovenkant van de bol bovenop. Werk af met een snuifje bloemsuiker.
1
Verwarm de oven voor op 40°C.
2
Warm de melk op in een steelpannetje tot een lauwe temperatuur.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Boules de Berlin met aardbeien en slagroom (thumbnail)Boules de Berlin met aardbeien en slagroom
4 personen
2u
Ingrediënten
Melk
180 ml
Bloem
520 g
Bloem
Kristalsuiker
100 g
Kristalsuiker
1 flinke eetlepel
Gist
42 g
Ei
1
Boter
80 g
Zout
1 snuifje
Aardbeien
250 g
Aardbeien
Violette siroop
1 scheutje
Room
0,2 l
Vanillestokje
1
Vanillesuiker
1 el
Bloemsuiker

Boules de Berlin met aardbeien en slagroom

De traditionele Boules de Berlin met pudding kent iedereen ongetwijfeld van de strandverkopers aan de kust. Over de indrukwekkende geschiedenis van de Berlijnse bollen met crème patissière hebben we het al gehad. Deze zomerse versie met aardbeiencompote, slagroom en verse aardbeien doet zeker niet onder!
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 40°C.
180 ml melk
2
Warm de melk op in een steelpannetje tot een lauwe temperatuur.
520 g bloem, 100 g kristalsuiker
3
Meng de zelfrijzende bloem en de suiker onder elkaar in de keukenmachine met behulp van de deeghaak.
42 g gist
4
Los de verse gist op in de lauwe melk.
1 ei, 80 g boter, 1 snuifje zout
5
Voeg het ei toe aan de bloem, gevolgd door de lauwe melk met gist, de malse boter en een snuifje zout. Kneed nog even grondig met de handen en breng het deeg bij elkaar in een deegbal.
6
Leg de deegbal opnieuw in de mengkom en span er een vel vershoudfolie over. Laat ongeveer 30 minuten rijzen in de voorverwarmde oven.
250 g aardbeien, 1 flinke eetlepel kristalsuiker, 1 scheutje violette siroop
7
Doe de diepvriesaardbeien met de suiker en de violetsiroop in een steelpannetje. Stoof het geheel plat op een zacht vuur. Laat vervolgens volledig afkoelen.
bloem
8
Haal het deeg uit de oven en kneed opnieuw. Vorm balletjes van het deeg en strooi er wat bloem over. Laat de bollen opnieuw rijzen gedurende 60 minuten in de oven.
0,2 l Room, 1 vanillestokje, 1 el vanillesuiker
9
Doe de room met de zaadjes van het vanillestokje en de vanillesuiker in een mengkom. Klop het geheel op tot slagroom. Doe de slagroom vervolgens in een spuitzak.
10
Verwarm de friteuse voor op 130°C. Haal de bollen uit de oven en bak ze goudbruin in de friteuse. Draai de bollen op tijd om en laat vervolgens even uitlekken op een vel keukenpapier.
aardbeien
11
Spoel de verse aardbeien en snijd er het kroontje af.
12
Snijd iedere bol open, smeer de aardbeiencompote op de onderkant en leg er enkele schijfjes aardbei bovenop.
bloemsuiker
13
Spuit er de slagroom over en schik er de bovenkant van de bol bovenop. Werk af met een snuifje bloemsuiker.