Quiche Lorraine met prei, boerenham en Postel abdijkaas
Quiche Lorraine met prei, boerenham en Postel abdijkaas
Quiche Lorraine is een quiche met prei en boerenham. Hét geknipte gerecht voor wie zin heeft in iets lekkers dat niet te veel voorbereiding vraagt: 25 minuutjes en je oven doet de rest! Quiche maken was nog nooit zo gemakkelijk met onze tips. Wil je aan de slag met prei die recht van bij de boer komt? Vind hier alle hoeveverkooppunten bij jou in de buurt.
Quiche Lorraine met prei, boerenham en Postel abdijkaas
Quiche Lorraine met prei, boerenham en Postel abdijkaas
Quiche Lorraine is een quiche met prei en boerenham. Hét geknipte gerecht voor wie zin heeft in iets lekkers dat niet te veel voorbereiding vraagt: 25 minuutjes en je oven doet de rest! Quiche maken was nog nooit zo gemakkelijk met onze tips. Wil je aan de slag met prei die recht van bij de boer komt? Vind hier alle hoeveverkooppunten bij jou in de buurt.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Prei
3 stengels
Look
1 teentje
Harde Postelkaas
120 g
Beenham
6 plakjes
Eieren
3 eieren
Room
250 ml
Bladerdeeg
1 vel
Boter
1 klontje
Nootmuskaat
Peper
Zout
1
Verwijder de onderste wortel van de prei samen met de buitenste bladeren en het uiterste groene deel. Spoel de prei goed onder stromend water.
2
Snijd de prei in fijne ringen. Pel en pers de knoflook.
3
Smelt een klontje boter en stoof de prei en knoflook met een scheutje water zacht. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
4
Rasp de kaas of snijd in heel fijne reepjes.
5
Meng de eieren met de room en kruid met voldoende nootmuskaat, peper en zout.
6
Leg een vel bladerdeeg in een ronde bakvorm. Voeg de prei en kaas toe en overgiet met het roommengsel. Garneer met roosjes van de boerenham.
7
Plaats in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 35-40 minuten. Serveer warm, lauw of koud.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Verwijder de onderste wortel van de prei samen met de buitenste bladeren en het uiterste groene deel. Spoel de prei goed onder stromend water.
2
Snijd de prei in fijne ringen. Pel en pers de knoflook.
3
Smelt een klontje boter en stoof de prei en knoflook met een scheutje water zacht. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
4
Rasp de kaas of snijd in heel fijne reepjes.
5
Meng de eieren met de room en kruid met voldoende nootmuskaat, peper en zout.
6
Leg een vel bladerdeeg in een ronde bakvorm. Voeg de prei en kaas toe en overgiet met het roommengsel. Garneer met roosjes van de boerenham.
7
Plaats in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 35-40 minuten. Serveer warm, lauw of koud.