dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gegrilde zeebaars met oosterse vinaigrette en geroosterde spitskool (thumbnail)Gegrilde zeebaars met oosterse vinaigrette en geroosterde spitskool

Gegrilde zeebaars met oosterse vinaigrette en geroosterde spitskool

45m
17
-
1.9K
Recepten

Gegrilde zeebaars met oosterse vinaigrette en geroosterde spitskool

Een hele vis op de barbecue is altijd een succes! In de hoofdrol een knapperig gegrilde zeebaars en pittige, geroosterde spitskool. Een oosterse marinade maakt het gerecht helemaal af!
Gegrilde zeebaars met oosterse vinaigrette en geroosterde spitskool (thumbnail)Gegrilde zeebaars met oosterse vinaigrette en geroosterde spitskool

Gegrilde zeebaars met oosterse vinaigrette en geroosterde spitskool

45m
17
-
1.9K
Recepten

Gegrilde zeebaars met oosterse vinaigrette en geroosterde spitskool

Een hele vis op de barbecue is altijd een succes! In de hoofdrol een knapperig gegrilde zeebaars en pittige, geroosterde spitskool. Een oosterse marinade maakt het gerecht helemaal af!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes1.9K

Ingrediënten

4 personen
Zeebaarzen
2
Citroengras
2 stengel
Limoenblaadjes
4
Koriander
Olijfolie
2 scheutjes
Grof zout
1 snuifje
Spitskool
1
Citroen
1
Chiliflakes
1 tl
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Gember
40 g
Rode chilipeper
1
Tandoori-pasta
1 el
Kokossuiker
100 g
Limoenen
2
Vissaus
1 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Laat de bbq heet worden tot 200°C.
2 zeebaarzen, 1 stengel Citroengras, 4 limoenblaadjes, koriander
2
Kneus de citroengrasstengel en steek hem in de buikholte van de zeebaars. Steek er de limoenblaadjes en enkele takjes koriander bij en prik wat tandenstokers door het vel van de vis om de kruiden vast te houden.
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje grof zout
3
Wrijf de zeebaars in met wat olijfolie en strooi er een redelijke hoeveelheid grof zout over.
1 spitskool, 1 citroen, 1 tl chiliflakes
4
Snijd de spitskool in 8 gelijke stukken, afhankelijk van de grootte van de spitskool. Laat de kern aan de spitskool zodat de kool niet uiteen valt. Leg de stukken kool op een ovenplaatje. Sprenkel wat olijfolie over de spistkool, het sap van een citroen, wat grof zout en wat chiliflakes.
5
Leg de vis en de spitskool op de gril van de bbq. Reken zo’n 10 minuten per zijde van zowel de spitskool als de zeebaars en draai ze dan eens om.
1 scheutje olijfolie, 2 Sjalotten
6
Laat ondertussen een flinke scheut olie heet worden in een brede pot. Pel de sjalotten en snijd ze in fijne ringen. Stoof de sjalot aan in de olie.
2 teentjes Look, 40 g gember, 1 rode chilipeper, 1 stengel Citroengras, 1 el tandoori-pasta, 100 g kokossuiker, 2 limoenen, 1 el Vissaus
7
Snijd de look, gember en chilipeper fijn en voeg ze toe aan de sjalot. Voeg er vervolgens nog een stengel citroengras, de tamarindepasta, de kokossuiker, de vissaus en het sap van de limoenen aan toe.
8
Voeg er tot slot een flinke scheut water aan toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus 10 minuten rustig koken.
9
Haal de vis en de spitskool van de bbq en leg ze op een mooie grote schaal. Werk het geheel af met de marinade, enkele takjes koriander en wat limoen.
1
Laat de bbq heet worden tot 200°C.
2
Kneus de citroengrasstengel en steek hem in de buikholte van de zeebaars. Steek er de limoenblaadjes en enkele takjes koriander bij en prik wat tandenstokers door het vel van de vis om de kruiden vast te houden.

Instructies

1
Laat de bbq heet worden tot 200°C.
2 zeebaarzen, 1 stengel Citroengras, 4 limoenblaadjes, koriander
2
Kneus de citroengrasstengel en steek hem in de buikholte van de zeebaars. Steek er de limoenblaadjes en enkele takjes koriander bij en prik wat tandenstokers door het vel van de vis om de kruiden vast te houden.
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje grof zout
3
Wrijf de zeebaars in met wat olijfolie en strooi er een redelijke hoeveelheid grof zout over.
1 spitskool, 1 citroen, 1 tl chiliflakes
4
Snijd de spitskool in 8 gelijke stukken, afhankelijk van de grootte van de spitskool. Laat de kern aan de spitskool zodat de kool niet uiteen valt. Leg de stukken kool op een ovenplaatje. Sprenkel wat olijfolie over de spistkool, het sap van een citroen, wat grof zout en wat chiliflakes.
5
Leg de vis en de spitskool op de gril van de bbq. Reken zo’n 10 minuten per zijde van zowel de spitskool als de zeebaars en draai ze dan eens om.
1 scheutje olijfolie, 2 Sjalotten
6
Laat ondertussen een flinke scheut olie heet worden in een brede pot. Pel de sjalotten en snijd ze in fijne ringen. Stoof de sjalot aan in de olie.
2 teentjes Look, 40 g gember, 1 rode chilipeper, 1 stengel Citroengras, 1 el tandoori-pasta, 100 g kokossuiker, 2 limoenen, 1 el Vissaus
7
Snijd de look, gember en chilipeper fijn en voeg ze toe aan de sjalot. Voeg er vervolgens nog een stengel citroengras, de tamarindepasta, de kokossuiker, de vissaus en het sap van de limoenen aan toe.
8
Voeg er tot slot een flinke scheut water aan toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus 10 minuten rustig koken.
9
Haal de vis en de spitskool van de bbq en leg ze op een mooie grote schaal. Werk het geheel af met de marinade, enkele takjes koriander en wat limoen.
1
Laat de bbq heet worden tot 200°C.
2
Kneus de citroengrasstengel en steek hem in de buikholte van de zeebaars. Steek er de limoenblaadjes en enkele takjes koriander bij en prik wat tandenstokers door het vel van de vis om de kruiden vast te houden.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gegrilde zeebaars met oosterse vinaigrette en geroosterde spitskool (thumbnail)Gegrilde zeebaars met oosterse vinaigrette en geroosterde spitskool
4 personen
45m
Ingrediënten
Zeebaarzen
2
Citroengras
2 stengel
Limoenblaadjes
4
Koriander
Olijfolie
2 scheutjes
Grof zout
1 snuifje
Spitskool
1
Citroen
1
Chiliflakes
1 tl
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Gember
40 g
Rode chilipeper
1
Tandoori-pasta
1 el
Kokossuiker
100 g
Limoenen
2
Vissaus
1 el

Gegrilde zeebaars met oosterse vinaigrette en geroosterde spitskool

Een hele vis op de barbecue is altijd een succes! In de hoofdrol een knapperig gegrilde zeebaars en pittige, geroosterde spitskool. Een oosterse marinade maakt het gerecht helemaal af!
Instructies
1
Laat de bbq heet worden tot 200°C.
2 zeebaarzen, 1 stengel Citroengras, 4 limoenblaadjes, koriander
2
Kneus de citroengrasstengel en steek hem in de buikholte van de zeebaars. Steek er de limoenblaadjes en enkele takjes koriander bij en prik wat tandenstokers door het vel van de vis om de kruiden vast te houden.
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje grof zout
3
Wrijf de zeebaars in met wat olijfolie en strooi er een redelijke hoeveelheid grof zout over.
1 spitskool, 1 citroen, 1 tl chiliflakes
4
Snijd de spitskool in 8 gelijke stukken, afhankelijk van de grootte van de spitskool. Laat de kern aan de spitskool zodat de kool niet uiteen valt. Leg de stukken kool op een ovenplaatje. Sprenkel wat olijfolie over de spistkool, het sap van een citroen, wat grof zout en wat chiliflakes.
5
Leg de vis en de spitskool op de gril van de bbq. Reken zo’n 10 minuten per zijde van zowel de spitskool als de zeebaars en draai ze dan eens om.
1 scheutje olijfolie, 2 Sjalotten
6
Laat ondertussen een flinke scheut olie heet worden in een brede pot. Pel de sjalotten en snijd ze in fijne ringen. Stoof de sjalot aan in de olie.
2 teentjes Look, 40 g gember, 1 rode chilipeper, 1 stengel Citroengras, 1 el tandoori-pasta, 100 g kokossuiker, 2 limoenen, 1 el Vissaus
7
Snijd de look, gember en chilipeper fijn en voeg ze toe aan de sjalot. Voeg er vervolgens nog een stengel citroengras, de tamarindepasta, de kokossuiker, de vissaus en het sap van de limoenen aan toe.
8
Voeg er tot slot een flinke scheut water aan toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus 10 minuten rustig koken.
9
Haal de vis en de spitskool van de bbq en leg ze op een mooie grote schaal. Werk het geheel af met de marinade, enkele takjes koriander en wat limoen.